2016 Aralık GUY Sınavı
-
Son sayfalara doğru söyle bir madde var;
'Kariyer uzman sayısı ve taşra teşkilâtı yönetim kadroları doluluk oranının artırılmasına'
Bu faaliyet kapsamında;
'Kariyer uzman sayısının merkez ve taşra teşkilâtında artırılmasına
yönelik olarak 2 adet sınav yapılacaktır. Maliye uzman yardımcıliği ve Defterdarlık uzman yardimciligi' -
@jevons syf 59 du galiba tablo halinde yazıyorlar
-
@hayalimsgk gecen senede oyle yazıyolardı ama kadro dağılımıda vermişlerdi
-
Dostlar Selamın Aleyküm; Performans Programı'na dair konulara değinmek istiyorum;
1- Programda bahsedilen Kariyer Uzman Hedefi Maliye Bakanlığı'nın kendi uhdesinde istihdam ettiği Maliye Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı'na işaret ediyor. Bu iki kadro için de alım yapılacağına işaret.
2-Tabloda 250 MHUY talebinin toplandığı ve alımın yapılacağı anlatılmış. Yukarıdaki paragraflarla birlikte bakınca 2017'de MHUY alımı yapılacak. Talep edilen sayı da 250.
3-Gelir Uzman Yardımcılığı için; Maliye'nin değil GİB'in kendi Performans Programı'na bakmak gerek ve açıkçası istihdamdan bahsedilmemiş. Ancak 2016'dan cepte olan bir 1250 rakamı var. Programda bahsedilmemiş olması umut kırıcı bir durum ama ülkemizde de evraka bağlı iş yapılmadığını az çok hepimiz biliyoruz. 2016 programına olumsuz yönde uyulmadığı gibi, 2017 programına da olumlu yönde uyulmayabilir ve alım yapılır.
Şahsi kanaatim alımın yapılacağı noktasında halâ. Naci Ağbal'ın bu kadar da vurdumduymaz olacağı ihtimalini düşünmek istemiyorum. Çünkü konu bekleyen mezunlardan çok kurumun ihtiyacı. Bu konu keyfiyet lüksü taşıyan bir konu değil. Kurumda kimle konuştuysak ihtiyaç olduğundan dem vuruyorken Sn. Bakan'ın bunu görmezden gelmesi söz konusu olamaz. O yüzden gönlünüzü rahat tutun ve çalışmaya devam edin.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
-
Ayrıca gelir idaresi kendi performans raporunda açıklar alacağı guy sayısını bence
-
@paretowilfredo defterdarlık uzman yardımcılığı ve maliye uzman yardımcılığının bu kpssden önce gelme ihtimalinin olduğunu mu söylüyorsun yani?
sonucta defterdarlık ve maliye uzman yrd sınavları genelde şubat mart takviminde oluyordu 2018 için alınacak defterdarlık ve maliye uzman yrd sınavları 2018 performans programında yer alması gerekir değil mi? -
@Affectio-Sctts Program bunu söylemiyor. Kurumlar planlarını KPSS'ye göre yapmazlar. Dönem 1 yıl. 2017 yılı için bir projeksiyon sunulmuş.
Benim kanaatim KPSS'den önce yapılması ihtimali yüksek; Neden derseniz, 2016'da askıda kalmış bir sınav var. Planlanmış olmasına rağmen menfur meseleler nedeniyle ertelenmek durumunda kaldı tüm Maliye Bakanlığı alımları. İhraçları ve ihtiyacı göz önüne alırsak geciktirmek için bir sebep göremiyorum.
-
Daha önce de yazmıştm geçen sene şubat ayında yaptığım görüşmede tablodaki sayıyı sormuştum hatta geçici bütçedeki sayıydı. bana bzm o sayılarla işimiz yok ne kdr ihtiyaç varsa o kadar alırız denmişti ve geçen sene şubat ayında ileriki dönemlerde alımı yapılacak 4000 küsür kadronun olduğunu ekrandan birebir gördüm.Bu seneki ihraçları da eklersek aşırı bi ihtiyaç var ve referandumu boş geçeceklerini düşünmüyorm.
-
Her hafta başımıza bir iş çıkıyor.
-
@jevons Rasyolara göre konuşuyorduk siyaseti referadumu falan katma Şaka bir yana aynen öyle kardeşim. Bizim kurumlar bu programları zorunlu olduğu için ve yapmış olmak için yapıyor. Büro-krasimizin alışkanlığıdır bu. O yüzden moral bozacak bir şey yok kesinlikle.
-
@paretowilfredo Umarım alım olur. Teşekkürler yorumun için..
-
2015 yılı gib raporlarına baktım alınacak guy sayısı 1500 yazıyordu. Ama1320 ve 1750 şeklinde 2 alım yapıldı. Yani pek baglayiciligi yok yazanların ayrıca geçen senede 1250 olan rakam alınmadı malum olaylar yüzünden
-
Alacaklarini da almayacaklarini da diye girecem artık.
-
Alim olursa sadece 2016 puani olmayacak degil mi 2015 de kullanilabilir!
-
@busus 2015-2016 kullanılır daha önce açılan a kadrolarında 2015-16 kullanıldı zaten
-
Arkadaslar 2017 raporunda gibin boyle bir ibare var sayi belirtmemis ama bu demektir ki 2017 de alim olacak ki temennimiz kpss oncesi gelmesi ki referandumdan dolayi goz ardi etmeyeceklerine goee sahsi kanaatim alim olavaktir diye dusunuyorum
"Başkanlığımızda görev yapmakta olan personelin çalışma koşullarının daha uygun
hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yapılmakta olup, 2017 yılında gerek yeni istihdam
edilecek personel açısından gerekse mevcut personel açısından, çalışma koşullarının
günümüz şartlarına uyumlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecektir." -
Pareto üstaddır.. Kesinlikle buna katılıyorum bilmeden yazmaz ama sene başından beri Mali hizmetler almayacak deniliyordu çalışan arkadaşım ve bakanlıktaki mali hizmet uzmanı.. çok net konuşmuştular beni de üzmüşlerdir..çünkü o sınavı da denemek istiordum ben.. Doğu ilinde çalışan arkadaşım biz 2 kişi istediğimizi talep ettik demişti ama ne zaman alınır bilmiyorum demişti.. hatta bingöl de istemiş ondan da haberi vardı da.. şimdi pareto gelebilir diyorsa gerçekten umuttur.. dayanağı da var.. inş gelir.. çünkü çok istediğim kurum özel sorularını çözerdim bu sene eylülde gelmedi diye çok üzülmüştüm.. Gib için duyumum aynı dostlar.. vergi yok dedi arkadaşım bu sene net şekilde mali hizmetlere de öyle demişti ama inş gelir ya...
-
@kürşaddd guy olacak diyosun dimi arkadasinin dedine gore
-
@sadevatandas beklentim o yönde.. sağlam duyumum.. beklentim büyük olasılıkta dedi.. sayı için de istanbula dikkat çekti.. biz 1500 istedik dedi hepsini almasalar da alınacak yani dedi.. şunun da dikkatini çekerim arkadaşlar geçen sene nisan gibi ilan beklerken biz bazıları umut taciri olmuş hatta bazı arkadaşlar da zaten ilan gelecek kpssden önce mi onu öğrenmek lazım deniliyordu.. bazı arkadaşlar yine ilan zaten gelecek kpssden önce mi asıl önemli diyor.. uzun süre bekleyenler bilir.. bazen çok alırlar bazen az alırlar ne yapacaklarını kestirmek güç.. duam çok çok alımlar olması yönünde.. bu sene devlet gelir uzmanlığı da açılır diyordum içimden hiç kıpırtı olmadı onca atılana rağmen..
-
@kürşaddd
Temennim once olmasi kpssden