2016 Aralık GUY Sınavı
-
Cok mu zor anlamiyorum ki yetkili birilerinin aciklama yapmasi. Eminim haberleri var ilan bekledigimizden. Bizde ona gore yolumuzu cizeriz. Kpssye calisiriz yada bekleyemck olan ise girer. Bu ne ya
-
Arkadaşlar iyi niyetimle bir şey paylaşmak istiyorum musaadenizle.Benim de bu kpss ye 3.girisim olacak sizinle aynı duyguları paylaşıyorum.Hakkimiz göz göre göre yeniyor son gelen hakimlik alımında iibfden alim olmaması bir hayli canımı sıktı.
Ne kadar etkinlik varsa elimden geldiğince katılım göstermeye calisiyorum.Ben de arkadaşlarıma soruyorum hani belki şurada bir umut ışığı olurum diye ama hepsinin kullandığı ortak kelime BELIRSIZLIK bizi de en çok yıpratan bu.Bir de Maliye, Bakanlik olarak bürokrasinin gobegidir bircok ustu duzey yöneticiler zamanında maliyede pişmistir (özellikle vergi teftişte) işleri ağırdan alır ve her zaman takındığı tavır bizim kimseye ihtiyacımız yok gerekirse işimizi özel sektöre gördururuz şeklinde olmuştur,maalesef ki yine tavırla karşı karşıyayız.Elbet bu personel ihtiyacı karşılanacak ve alim yapılacak hepimizin bildiği gibi bakanın kendi ağzından duyduk.
Almış olduğumuz puanlara o kadar odaklandı ki geçmiş emegimize o kadar üsteledik ki (haklı olarak) önümüze bakamadik.Ben dershane hocamla konuştum bu seneki öğrencilerin durumu sorma bağlamında.Genel anlamda onlar da alim olacağını bildiği için toplu alıma denk geliriz belki diye yükleniyorlar dedi.
Ne kadar çabuk kabul edersek o kadar iyi olur alim beklentisiyle yaşamak ancak bize zarar veriyor hepiniz gibi ben de günde 50 kere giriyorum bu siteye..burada ne kadar iyi niyetli de olsak beşer olduğumuz için isyan ediyoruz isyan ettiğimiz için çalışamıyoruz çalışamadığımiz için yine isyan ediyoruz kısır döngü..Bakış acimizi değiştirmek ciddi anlamda fark yaratacağını düşünüyorum zira ben bunu neredeyse tamamıyla yaptım.Umudumuz olsun elbette ancak ne umuda bel bağlayalım ne de umudumuz hayatın gerçeklerini örtecek kadar gözümüzü kör etsin.Hayatin gercegi;Mayıs 2017 de kpss var ister calisalim ister çalışmayalim kimse gozumuzun yasina bakmaz..."Kimse hayat kadar sert vuramaz" (Rocky Balboa)
Şimdi güzelce odamız, masamizi toplayalım,kendimize ceki düzen verelim ve bir silkelenelim,kendimize gelelim buralara ne fedakarlıklarla geldiğimizi ,bu yolda kimlerden hangi eglencelerden vazgectigimizi,kimleri karşımıza aldigimizi soralım şimdi bırakacak miyiz? HAYIR TABIKI !! Kaldı ki biz sıfır bilgiye sahip değiliz hemen adapte olabiliriz ve 1 kez daha başarabiliriz, avantajliyiz daha önce bu sahada top oynadık zemini biliyoruz nereden soracaklar az çok kestiriyoruz sinav stresimiz nispeten daha az,konulara aşinayiz bütün bu avantajları görelim şimdi tam AĞIRLIĞIMIZI KOYMA zamanı meydanı arkadan gelenlere bırakmayalım BASTIRALIM.. Zor demeyin arkadaşlar "Feinne meal usri yusrâ İnne meal usri yusrâ"(Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır,Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.) söylenmiş bize kitapta. Olmaz bu saatten sonra demeyin kim derdi ki hz Yusuf bebekken kuyuya atıldığında Mısır' a vali olacak diye..
Ben çok zorsundugum tarih ile başladım inatsa inat sonuna kadar gideceğim benimle gelecek cesaretli, psikolojik yönden olgun ve hırslı arkadaşlara sesleniyorum; SAKIN ARKANA BAKMA HARIKA BIR KPSS PUANI ALMANA AZ KALDI HA GAYRET DAYAN..
@canaycan @kpss-guyy @aylin-yılmaz @keynesin-amcası @ddguy @Keymarsh ve adını sayamadigim nice değerli arkadaşlarım için..
-
Arkadaşlar benim şahsi fikrim gib e bilgi edinme kanunu kapsamında bir müracaat edelim tabiki twitter etkinlikleri olsun olmasın demiyorum ama direkt gib e ortak bir metin hazırlayıp müracaat etsek herkes bir başvuru gönderse yüzlerce insanız burda(etliye sütlüye karışmayanlardan bahsetmiyorum). En azından bir tepki de resmi olarak ortaya konulmuş olur. Birazdan ben başvurumu yapıcam boş boş oturup doğru mu yanlış mı belli olmayan haberlere köpürmekten iyidir
-
Aynen dediğiniz gibi Pegem'in Hukuk-Maliye ve Muhasebe ve bir tane iktisat hocası tamamen AnkaraKariyere geçti benim dersime giren hocalardı onlar Pegemdeyken. İyi hocalardır denemelerini düşünüyorum ama aslında Makro ve Monopol'ün denemelerini cok merak ediyorum @niloya
-
kpssye girsekte değişen zerre birşey olmayacak. bakan cıkıp sürekli tasarruf yapcagz deyip duruyo.biz hlaa neyin umudunu yaşıyoruz acaba.kadrolari sadece emniyete mebe vermişler.bizi gören yok. neymiş efendim ihtiyaç varmış almak zorundalarmış.emin olun kpssye girip aralık aylarına geldiğimizde aynı tartışmalr yaşanacak yine burada.belki bu kez kadro gelir ama sayı diplerde olur.ona bile seviniriz.olan sadece akıp giden zamanımza,gençligimizi yaşayamadğmız anlara olacak.
-
Elalarini elalarini bizi bu durumalara dusurenlerin allah versin belalarini....
Bu kadar sikinti yasattilar ki ilan beklerken acaba kurum.icine girince ne bekliyor bizi anlamadim.
Hayyallerimizle oynayanin bizleri.magdur edenlerin her iki dunyasi da cehennem olsun mezarlari ates topu olsun hak yiyenlerin
Ne diyeyim ki -
@guyumgeldi canim her kafadan bi ses cikiyor valla millet hakli budurmda cunku asilsuc aciklama yapmayan milketine talebine kulak asmayan maliye bakani
-
bizim ödediğimiz milletvekili fatralrı.herhangi bir memurun aldıgı maaşn 4-5katnı alan mecliste sadce birbirlerini yemekle meşgul olan,halk için alınacak güzel bir karar olsada sırf şu partı bu parti deyip onaylamayan, siyaseti sadce karşıtlık olarak gören güya milletvekillerin maasi varken vs.tasarrfa gidilecek o kadar cok şey varken bizim umutlarımzda tassarrufa gidenleri allaha havale ediyorum. kadro açlmasın hiçbirşey yapılmasın buyuk belirsizliklerle kpsslere girelim.sınaw ücretleri arttırlsın.vs sonrada sene sonunda çkıp butçe fazla verdi diye gurur konuşmalrı yapılır.helal!
-
Kpss geceeliliini 1 yila indirdikleri gb tekrar iki yila cikarsinlar cikmayacak diye hakkinda ayet yok ya ohal kapsaminda isyedikeri sekilde at kosturanlar gecerlilik suresini de 2 yila cijarirlar ama yok milletin taleplerini arkaya atsinlar kulak assinlar
Bugunlere bakarak gelecegin cokta ic acici olmadigini gormek.mumjun diye dusunuyorum -
@Serkan01 aynen hocam bende artik aynı şeyi düşünüyorum bu saatten sonra ilan işimize yaramaz kpss ye kalmış 90 gün nasip boyleymis deyip önümüze bakmak lazım yapacak bi şey yok hakkımızı yiyenlerin hesabını Rabbim görsün zira o hesapları en güzel yapandir
-
@minikguy hocam 80 90 alan adamın bilgisi vardır ilanın gelmesini istemeyen arkadaşlar bunu dusunsun bozmayin moralinizi kpss ye hazırlanın 2 yıla çıkmaz adamlar ilan vermeyerek bizleri düşünmediklerini gösterdiler zaten 2 yıla çıkarmayı kimse düşünmez
-
Baska bir haber sitrsindeki habere gore
Adalet bak 2017 icin 10bin personel alacagiz
Saglik bakanligi 16500 kadro.maliyeden aldik demis
IMD ICIN 3000 maliyeden kadro talep edilmis
Maliye bakanligi kepenkleri kapamis tek basina tasarruf ediyor
Oh ne guzel valla -
@john-nash hocam neytullah arkadasa yazdım grup adına konuştum biraz ne yapılabilir diye
-
doktorlar dahil değilmiş
-
bu nasıl ıs ben anlamıyorum beklemekten yoruldum calısasım gelmıyo hıc bı seye burdakılerı okudukca ıyıce bıttım mart nısan mayıs neden tum belırsızler bızı buluyo meb 21 bın yaptı alımı bız tarıh tartısıyoruz oda aramızda
-
-
SGK mulakatları bitince SGK başkanına yalvaralım 9. Promosyon olsun 2016 KPSS ile alınsın. Başkan en azından cevap verir.
-
kadro verilmez alinir ben mehmet simsek doneminde girdim cok sukur cevher bi bakan lazim once kendi bakanligin gonlunu hos etmesi lazm mehmet simsek doneminde alim sayisi 2000 ler 1500 lerden asagi dusmezdi balik bastan kokuyor malesef
-
@guyumgeldi mezununa sahıp cıkmayan cevap verme geregı duymayan ınsanlara nasıl dırenıcez
-
zaten olay sizde bitmiyo etkinlikmis cartmis curtmus hava civa ben bildim bileli iibf liler bi birlik olup etkinlik yapamaz ama bal gibide alimlar oldu son 5 yilda is bakanin pasa gonlunde bitiyor bilmiyomu personel acigi oldugunu khk lar emekli olanlar baska kuruma gecenler vs.15 ayda cok eleman kaybtti gib teskilati ama her gecen ay onlarin butcesine katki sagladigi icin maas acisndan gitigi yere kadar iteliyolar sanirim