Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@maxmin yaş 30 evliyim kpss serüveninde 5. yılım kurum puanım düşük ama kurumu çok istedğimi sonuna kadar belli ettim.SONUŞ:HÜSRAN.... bence daha başka kriteler hocam
-
@ikonıum42 pardon bi de kendi memleketim
-
Beyler bir şey soracağım. Bu guyda kalma zorunluluğu 5 yıl değil mi ? Birde 5 yıl sonunda atama işlemi yer değiştirme işlemi nasil gerçekleşiyor. İstenilen şehire gidilebiliyor 5 yıl sonunda
-
Kurum puanim 90 a yakin olmasına rağmen benim de olmadi ve mülakatim da cok olumlu geçmişti kimse memur adayının hangi kriterlere göre seçildiğini burda bana aciklayamaz yaşım 30 kurum puanim 90 a yakin ve bu işe gerçekten herkes gibi ihtiyacım vardi ama puanı benden yüksek olupta bu işe benden daha çok ihtiyacı olanlar benim yerime listeye girdi ise hakkim hepsine anasinin ak sütü gibi helal olsun ama işin içinde hakkaniyetszilik varsa hakkim haram olsun her iki cihanda da ellerim yakalarinda olacak
-
@met 6 ay sonunda haziran ayında becayiş talepleri alınıyor. 5 yılın sonunda, eğer bulunduğun ilde personel sayısında problem yoksa tayin isteyebiliyorsun veya tabiki TORPİLLE ama 5 yıllık süreyi eş durumu ve becayiş hariç esnetme şansın bulunmuyor
-
Merhaba arkadaşlarım,
Epeyce gergin geçen bir süreci atlatmaya çalışıyoruz. Sonuçlar bir çoğumuz için tatmin edici olmadı. Tabi ki benim için de. Ne diyelim, Allah hakkımızda her şeyin hayırlısını nasip etsin.
Ülkemiz gerçeği bu ne yaparsınız, işler liyakate göre yürümüyor. Bunu bile bile umut etmek yine de güzel. Hepimizin elimizden geleni yaptık. Vazgeçmeyin lütfen, doğruluktan ayrılmayın.
Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem. İlla ki hakkı ile kazanan kardeşlerimiz oldu. Allah yollarını açık etsin.
Benim KPSS puanım 79 küsur, kurum sınavım 84, mülakatım da oldukça iyi geçti. Sorulara güzel cevaplar verdim ve iletişimim iyiydi, son derece kendimden emin ve rahattım. Yaşım tam sınırda, GUY sınavına ilk ve son girişimdi. Kamu ve özel sektör tecrübem var. Yedek listede bile yokum. Demem o ki, benim vicdanım rahat. Siz de öyle düşünün, vazgeçmeyin mücadeleden.
Allah'a emanet olun. -
bilgi sahibi olan veya deneyimi olan varsa yedek konusunda biraz daha aydınlatabilir mi
-
Arkadaşlar yedek liste hakkında bilgisi olan var mı? Bilgilendirir misiniz?
Bu arada kazanan arkadaşları tebrik ederim.
Başarısız sonuçlananlarada Rabbim yardımcı olsun.Yedekte olanlarada sabır versin. -
Arkadaşlar itiraz etmeyi düşünenler nasıl bir dilekçe yazmayı düşünüyorsunuz.Bir dilekçe örneği paylaşacak arkadaşlar var mı ve hangi adrese göndereceğiz ?
-
@gecemavisi asıl listede yer alanların hakkından feragat ederek atama için gerekli evraklarını teslim etmemesinden sonra, yerine ilk sıradan başlayarak çağırıyorlar. Yalnız bu hak 1 yıl ile sınırlandırılmış ...
-
@deniz34
İtirazlar ise yarar mi?
Hem nasil kanitlicaz? Kamera yok, zarf usulu soru secme yok, ne dicez ne yazcaz?
En cok da mulakat puanimi merak ediyorum onu sorucam.
Kac verdiler ki 87 sinav puaniyla 850 + 213 te olamadim.Zoru basardim.
Neyse biraz acimi yasiyim sonra yoluma bakiyim.
Selametle. -
Kazanan arkadaşlar için hayırlısı olsun, Allah en yakın zamanda işe başlamayı nasip etsin.
SGK 8. Dönem Denetmen Yardımcılığı'nı Asil olarak kazanıp, belli sebepler nedeniyle GUY tercih edecek arkadaşların bir an önce SGK'dan feragat etmelerini talep ediyoruz. SGK'nın yakın zamanda yedek ilanına çıkılacağı konuşuluyor, feragat ettiğiniz takdirde o kadro yedeklere açılacak, böylece bir kişiye daha ekmek kapısı açılacaktır. Feragat yedek ilanından sonra olur ise o kadro malesef yanacaktır. Duyarlı davranmanızı talep ediyoruz. Tekrar hayırlısı olsun
-
@deniz34 Ben sordum sınav hizmetlerine. GİB' E posta yoluyla veya BİMER aracılığı ile.. Ayrıca dilekçede belirtilirse mülakat puanı da söyleniyormuş
-
-
@budageceryahu yani başarı ortalamasına rağmen mi listeye giremedin
-
2014 siyasal mezunuyum askerliğimi yaptım.. Kpss puanım 84.36idi kurum 81.. Bu senedd 84.59 aldım p48den.. Evliyim üç yıldır işsizim. İstanbulu tercih ettim tüm sülalede istanbulda yaşıyor.. Yana yıkıla referans aradık bulamadık.. Mülakat süper geçti ama itiraf edeyim kolay sordular.. Sonuç 70 küsur yedekteyim.. Benden sonra bir kız çıktı durakta karşılaştık.. Çok üzgündü ağlayacaktı nerdeyse ne oldu nasıl geçti dedim kekeledim basit sordular ama hiçbir cevap veremedim dedi..hiçbir soruya mı dedim malesef nefret ediyorum bu huyumdan dedi.. Yemin ederim yalanım varsa en adiyim.. Referans var mı dedim var ama bilmiyorum dedi.. Kız ilk üçyüzde.. Allah yolunu açık etsin ama kimse bana maval okumasın.. Zerre kadar vicdan olsaydı halime acır alırlardı.. Arkadaş diyor 90 küsur puan almış 2016 mezunu izmir maliye okuyan kız kazanmış kazanmasın demiyorum ama bahsettiği kişinin geçici olduğu belli.. Rekabet kurumunu kazananlara baktım 5-6 aday guyuda kazanmış.. Her neyse.. Vmy ve sgk kazanan, kazanacak olan kişilerden sonra yedeklerde kaça kadar sıra gelir bir öngörüsü olan var mı arkadaşlar.. Adam gibi üzülün diyor bir arkadaş bu lafıda ömrüm boyu unutamam heralde
-
Yeri gelmişken konuşmak istiyorum.
Öncelikle bu sistemde adalet olduğunu veya olmadığını konuşmak çok anlamsız. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları olarak adil olanın ne olduğuna karar vermek ve konuşmak için, olayın başımıza gelmesini bekliyoruz. Bu sistem başından beri adil değil arkadaşlar. Mülakat komisyonundan, referanslara, sorulan soruların zorluk derecesinden, puanlamalara kadar baştan aşağı adaletten yoksun bir sistem.
Elbette bu sistemin suçlusu ne kazanan kişiler ne de kaybeden kişiler. Herkes kendini hakkı görmekte haklı. Sistemin ne kadar zorbaca ve adaletten yoksun olduğunu görmemek için ısrarcı olmak gerekir, orası açık. Yalnız bu konuda kazanan arkadaşları da zan altına sokacak ithamlarda bulunursak eğer insana sorarlar: madem bu sistem böyle de en son aşamaya gelene kadar neden ısrar ettin diye? Öğretmenler kaç tane bakanı, deyim yerindeyse dize getirdi. Yakında mülakat düzenini de kaldırtırlar, bence yaparlar. Hiç olmazsa +- 5 puan olayına da ikna ettiler.
Biz İİBF'liler olarak da 50 yıllık tartışmaları 2050'de de sürdürürüz. Maalesef durum bundan ibaret, bu sistem puanı alan kazanmış sayılır noktasına gelmediği müddetçe kimsenin adil olup, olmaması noktasında tartışmasına dahi gerek yok.
-
@ömüryetermi Teşekkür ederim. Peki bu durum bir yıl sürer mi ? Ya da kaç yedek hak kazanır .
-
@ömüryetermi evet, aynen öyle oldu.
-
@budageceryahu Dostum nasıl yaptın onu ayrıntılı anlatsan sana zahmet bizde izlesek aynı yolu. Hangi yıldaki sınavda başvurdun ne kadar sürdü geri dönüş?