Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@maxmin, içinde söyledi: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
ki
- mulakatimdanda elendim kpss 87 kurum 84 artik gucum kalmadi torpille girenlerin colugundan cocugundan ciksin bu sistem degismedikce durum degismeyecek dusuk puanlilar hakkiyla girdigini dusunmesin kimin puani daha yuksekse o hakediyor bu kadar net
-
@eomer kesinlikle ayni olmazdi tahmin etmiyorum.sure uzayinca bi b.klarin donme hizi artiyor bu net!
-
@antimülakat kardeşim bu forumu baya bir kişi kullanmakta siz forum yöneticileri olarak bu mülakatlar konusunda bir çalışma düşünüyormusunuz gerçekten dediklerinizi doğru buluyorum ve bundan sonraki süreç adına birşeyler yapmalıyız ama ne yapılır nasıl yapılır çokta bir bilgimiz yok siz burdan pareto kardesim ve digerleriyle bir öncülük yapsanız diger memurlar. net gbi sitelerle de konuşsak hatta medya organlarına duyuralım hep birlikte sesimizi duyurmaya çalışsak.sürecin uzunluğu bütünlük olmadan karmakarışık işlemesi bir taraftan ayni kişiler bidden cok meslegi kazanırken kadroların boş kalması şeffaf olmayan mülakat süreci bunları anlatsak
-
Bugün o kadar çok ağladım ki en son migrenim tuttu, hala başım çatlıyor. 1.5 saat yürüdüm az kalsın arabanın altında kalıyordum öyle dalgın yürümüşüm. Bir an "nerdeyim ben?" dedim. Bugün 06.15'te bir rüya ile uyandım. Bizim kapıdan içeri bir adam karpuz attı. "Al bu senin hakkın çok zor getirdim diye" diye. Evde tek kalıyorum, korkarak uyandım. Dış kapı açıldı sandım bir an. Ayağa kalktım telefonun ışığını yaktım. Arkadaş aramış. "Açıklandı" dedim içimden. İlk önce listede adımı bulamadım o da "ben de bulamadım" yazmış. Ağladım. Kaybettim dedim. Sonra kendim bakarken adımı gördüm, yine ağladım. Kazanmışım ama kaybedenler benden çok şey götürdü bugün. Bu benim ilk mülakatımdı. Ben o kadar yıprandım ki 4. Kez girip elenenler vardı. Mahvoldum. Allah'ım sizlere çok daha iyi kapılar açsın. Bu arada Ankara'da dayım yok, referansım yok. Kaybedenleri çok iyi anlıyorum dayısı, milletvekili/bakan tanışı, gib'te tanışı var diye düşünüyorlar. Ben de hep böyle düşündüm bu zamana kadar, atananları gördükçe. Hatta her atanana " referansınız var mıydı?" diye mesaj atıp darladım. Sayfada adımı ifşa etmişlerdi "bir manyak var herkese referans soruyor" diye Kimse bana yok diyemedi bu zamana kadar. "Memlekette ne çok dayısı olan var arkadaş" dedim hep.
İşte bu yüzden ben kesin kaybederim diyordum.
Anneme babama iki gün önce sonuçlar uzayınca " Ben kesin kaybettim torpillilerden bana asla sıra gelmez buna alışın" demiştim. Allah şahit ankara'da bakan milletvekili dayı vs yok. Kpss 86 kurum 88 mülakatta 12 soru sordular bildim. "Mülakata giderken selam götür, mülakat sonrası çok önemli aracı bul yoksa asla kazanamazsın. Salak mısın 1 yılın çöpe gidecek nasıl istemiyorum aracı dersin" dediler. Aracı ya da torpil hepsi aynı halt. Bugün o lafları edene kazandım dedim. Tepki bile vermediler. Bu düzeni inşallah bizler değiştiririz.
Kimseyle paylaşamadım bunları sizle paylaşmak istedim. O kadar ağladım ki facebook'ta yazılanlara, ailem gibi herkes. Emeği biliyoruz hepimiz. O masanın başında kol bacak bel uyuşana kadar çalıştık. Allah'ım emeğinizin karşılığını er ya da geç almayı nasip etsin. Hep dua edeceğim. İibf ailesi sizi seviyorum.
Bir de 2 kişiden bahsetmek istiyorum.- ben mülakata gittiğimde bir kız referansın öneminden bahsediyordu hep. Çok moralimi bozmuştu. "Abi burda torpiller yarışıyor" diye. "Ben niye geldim ki mülakata mal mıyım ben? Neyime güveniyorum acaba?" Diye kızmıştım kendime. Çok emindi kendinden. Bugün kaybettiğini öğrendim, şoka girmişti. Ben ona üzülemedim. Hakkımıza girdi o gün, hepimizin moralini bozdu.
İkincisi de o gün maddi durumu çok kötü bir kızla tanıştım. Anne baba ayrı, baba çok pis bir adam. Kız o kadar fakir ki takım elbisesi bile yoktu. Kabak gibi seçiliyordu aramızda. Annesi çok üzülmüştü. Kıza bağlıydı tüm umutlar. Kızın da psikolojisi bozulmuştu, korkuyordu. Bugün listede adını gördüm. Az ağlamadım. Ben bugün hep ağladım ya 6'dan beri ağlıyorum. Neyse manas destanı yazdım. Allah herkese er geç gönül muradını versin.
- ben mülakata gittiğimde bir kız referansın öneminden bahsediyordu hep. Çok moralimi bozmuştu. "Abi burda torpiller yarışıyor" diye. "Ben niye geldim ki mülakata mal mıyım ben? Neyime güveniyorum acaba?" Diye kızmıştım kendime. Çok emindi kendinden. Bugün kaybettiğini öğrendim, şoka girmişti. Ben ona üzülemedim. Hakkımıza girdi o gün, hepimizin moralini bozdu.
-
@alanyetersiz2 ilan bekleyen birine o kadar umut verdiniz ki şu an teşekkürü borç bildim. Su serptiniz yolunuz açık olsun daima
-
@deniz34 bence gelir hocam sıralamanız kaç
-
@gecemavisi güvenlik soruşturması süreleri dahil en uzunu 6 ay sürmüşlüğü var. Diğer kurumlardan guy u kazanıp muvafakat alamayanlar hariç 1 yılı bulacağını zannetmiyorum en fazla 5 aya biter ama ne kadar kişi çağırılır kestirmesi zor. Başka sınavları kazanip guyu tercih etmeyenler bu sayıyı belirliyo... Nasip
-
@alanyetersiz2 o kadro size helal olsun hak etmişsiniz
-
@deniz34 evet
-
@klapaceus bu yanlış bir ifade bence. Muhatabımız kazananlar değil, bizi bu döngünün içine atanlar olmalı
-
@Priss Hoşgeldin kardeşim:)
-
Kimler gelmiş :))
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim Bende kazanamayanlardanım bütün gün hislerim donuk bir şekilde geçti bu süreçte 3. yılımdı bir kez daha olmadı ve şuan ne yapmam gerek konusunda kafam çok karışık benimle aynı durumdaki arkadaşlar bundan sonra nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorlar?
-
@aylakkafam vazgecmek yok bizim de 3. Yilimiz ve 3. Guy mulakatimizdi
-
@aylakkafam Aynen bende sizinle aynı durumdayım 2014 mezunuyum ne yapacağımı bilmiyorum o kadar emek verdim KPSS A grubu için şuanda o kadar emeği çöpe atıp başka alanlarla uğraşmak istemiyorum kafam allak bullak askerlik duruyor.Kim ne yazarsa yazsın pekte umrumda değil yok torpil yokmuş yok bilmem ne o mülakata girenlerin %90 torpilliydi resmen torpiller yarıştı.Biz de kimsenin hakkına girmemek için bulaşmadık torpil işlerine ama işin sonunda üzülen taraf biz olduk.
-
@deniz34 3 yıldır evde sürekli sınavlar dersler çok yordu ve zaman geçiyor bu şekilde olmadığında elimde sınavlar başarısız sonuçlar dışında hiçbir şey yok bugün acaba müşavirlik için staj mı başlatsam diye düşündüm ama o da yeterince uzun bir süreç yeni ilanlar ne zaman gelir o da muamma üstelik bu yıl alan puanımda geçen yıla göre düşük bütün gün bu düşüncelerle geçti
-
@aylakkafam Bende okul bitti arkadaşlarım özel sektöre yöneldi orda çalışıp 3000. TL kadar maaş alıyolar ben KPSS sürecini seçtim hala işsizim geçen yıl 81 puanım vardı 2017 KPSS te guy nedeniyle çalışamadığım için 77 ye düştü.5 6 mülakatım oldu hep elendim KPSS A da ilk mülakatımdı ondanda elendim .Masayı kurdum pes etmek yok diye derse başlayım diye ama içimden bişey gelmiyor.Bu guy süreci iki yıl sürdü sonraki guy ilanı ne zaman gelir belli değil açıkçası daha bişey yapmaya karar veremedim.
-
@paretowilfredo hoşbuldum dostum
-
@Priss Hocam hoş geldiniz en çok ihtiyacımız olduğu zamanda geldiniz hocam sağolun.
-
@deniz34 hoşbuldum dostum.