Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Hakimlik SGK vb kurumlar geç açıkladı normalden geç hemde
Gib genelde mülakat cuma biter cumartesi akşam listeyi yayınlardı o tarihten 2 ay sonra falan da işe başlanırdı
kazananların evrakları verilir güvenlik soruşturmaları başlardı.
Şimdi kazananlar ile ilgili emniyet istihbarat bilgi gelir liste çok oynar tabi çok sıkıntılı insan var ise geçmişinde ayrıca devlet mülakat ile aldığı adamı fethocu die 3 ay sonra attı hemde böle bir ortamda onun için baştan incelemeleri bence iki defa iş yapmak işine gelmez
Dediğim gibi kazananları belirleyip araştırırlar liste yayınlanmadan ya da
Listeyi yayınlayıp normal prosedür 2 ay değilde 3 ay sürebilir çünkü devlette çalışıp muvaffakat bekleme durumu olma gibi işlemler varkenAyrıca bu aynsonuna kadar tarih netleşir Ağustos'ta başlar biter kasım da işe başlamalar olur yedeklere de çok sıra gelir (eskiden hakkında soruşturma var mı yüz kızartıcı suçtan hagb benzeri şimdi daha derinlemesine girecekleri için süreç uzar ama bence kazanın ve temizseniz sene sonu gelmeden başlarsanız normaldede bu süreç omcivarda sürüyor
-
@ucanizmirli 250 yedek var guyda. %25 yani. o yüzden dedim 750 kişilik açık olur yedek dışında diye. rakam yüksek olabilir ancak fetönün maliyedeki kısmının hala temizlenmediği açılan sınavlardan aşikar..
-
@HaniYaKi çok uçuk ihtimal hocam 2 bin kişiden bin tanesinin soruşturma yüzünden eleneceğini. elenen olsa olsa 10-15 kişi olur
-
@sosyalikilik anladım teşekkur ederim benimkine çok var demekki o yuzden kabul etmedi.
-
@Hipokrat Kardeşim zaten Allah aşkına polislik ya da asker alımında olduğu gibi derinlemesine araştırma olsa
öğretmenlerin 20 bin alımını nasıl 15 günde açıklasınlar ? Bizim sıkıntımız gereksiz bürokrasi ve kurumların hantallığı maalesef. -
Yani simdi sgk demetlenligini mulakatini geçenler için güvenlik soruşturması yeni basladi oyle mi? Soruşturması bitenlere eve bilgi kağıdı gelecek işe basladiniz diye
-
@Cerkes46 hoca sen hiçbir şey anlamamissin şimdi baslanmayacak önden o işi halledip ona göre ayiklaniyor insanlar ha sonra benim ki gelsin senin ki çok geldi muhabbetleri başlıyor(yani dayilarimiz çatışıyor) onlar da muteabik kaldıktan sonra kazanan asillerimiz çıkıyor ortaya. Bir sene öncesinde bu olaylar bu kadar uzamıyordu su an için önden bilgilerimiz toplanacak yani soruşturma yapılacak sonra da mulakati girip atamalarimizi gerçekleştirecekler nasipse.
-
@malthusss Dostum herkes ayri bisey söylüyor insanin aklının karışması normal.. Yani senin dediğine göre suan sgk denetmenleri işe basladi yani yapildi onlarin sorusturmalari yoksa yine mi yanlis anladim
-
Tarih açıklanmadı bi türlü, acaba kazanamadım mı diye şüphe etmeye başladım kendimden.
-
@gökhan işte demek istediğim bu bizim sorunumuz bürokrasi ile herşeyin kurumun insiyatifinde olması. Bizim kurum üstünde bir baskımız olmadığı için sürecimiz bu kadar uzuyor.
-
Şuanda 2 kere soruşturma yapılıyor birincisi gayri-resmi olarak mülakata girenler için yapılıyor ve elenecek varsa burada ayıklanıyor. ikincisi ise resmi olarak yapılıyor ve mülakat sonucu başarılı olanlar prosedür gereği g.soruşturması geçiriyor ama burada elenen olacağını sanmam. Hatırlarsanız Gümrük bakanlığı mülakat sonuçlarını açıklamamasına gerekçe olarak g.soruşturmasını göstermişti bu da söylediklerimi destekliyor. Ama maliye bakanlığı ne yapar bilemem belki sürecin uzamaması için şimdiden g.soruşturmalarına başlanmış olabilir yoksa mülakata girecek 4000 kişinin soruşturulması uzun sürer bu da bakanlık üstündeki baskıları artırır. Bana kalırsa önceden de bazı kurumlar elit kadrolar için benzer şekilde 2 kez soruşturma yapıyordu ancak fetö/pdy ile birlikte bu genele yayıldı.
Ama isterseniz şimdiden bunlara kafa yormayın mülakata odaklanın zaten isteseniz de bu sürece pek müdahale edemezsiniz.
-
@nenehatun Rica ederim
-
@Cerkes46 gerekli prosedür tamamlandıktan sonra başlayacaklar nedir o işlemler de formaliteden tekrardan soruşturma,sonra evrak teslimleri falan filan büyük bir aksilik olmazsa iki üç ay içinde başlarlar.
-
@karakalpaklı senin kazandığını cümle alem biliyor
-
Elit kurumlar iki defa güvenlik soruşturması yapar demek iyi niyettir devleti bilmemek çevresinde hiç sorgulamamış demektir.
Kaymakam hakimlikte kaldırıp emniyete güvenlik soruşturması için bilgin gider ama artı sosyal medya geçmişinde neler bar hakkında dava var mı ailene kadar araştırırlar
Ama guy gibi yerlerde bu daha üstün körü yapılıyor b gurubunda hiç yapılmıyordu şimdi orada da yapılıyor.
Ancak şu an için maliye nasıl bir işlem yürütecek tahmin etmek zor ama devlet bir işle iki defa uğraşmaz bunu bilir sölerim -
Hagb Guy da kesin eleme sebebimidir? Kesin bir bilgiye sahip olan var mı ?
-
Arkadaşlar guy çalışmak için bana rehberlik lazım hangi derslere çalışmalıyım yardım ltf
-
Beklemenin bana göre tek sebebi var.Kurumların işsiz insanların neler çektiğini bilmemesi bir iibf mezununu mühendislik fakültesi mezunuyla aynı kefeye koyması.Mühendis adam özel sektörde okuduğu işleri yapar kamuda işe gireceksede sıkılmadan bekler ya biz iibflilerin böyle bir durumu olamaz.Bimde kasiyerlikten tutun lcwda satış danışmanlığına kadar her türlü diplomayla alakasız işlerde çalışmak hiç bir iibfli istemez.Bu nedenle a grubu alımlarında köklü değişiklikler şart.Ayrıca gelir uzmanlarının çoğu kurumdan ayrılma aşamasında.En son milli savunmaya 240 kişi geçti.Yani yok güvenlik soruşturması yok mülakat bunlar hızlıca halledimeyecek şeyler değil ama bizim neler çektiğimizi anlarsa.
-
sınava gireli 1 ay oldu tam belki açıklanır bugün mülakat tarihleri
-
Gelir idaresi başkanı 14:15 de NTV de olacakmış twit yoluyla kanala yazalım arkadaşlar mülakatla ilgili belki sorarlar başkana