Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Hukuk alanından çok soru sorulmamış genelde tek tük.Maliye ve iktisat ağırlıklı genelde.
-
@eomer muhasebe de var biraz can sıkıcı
-
@turkkızı merhaba geçmiş olsun umarım hakkınızda hayırlısı olur. kaçıncı sıradaydınız acaba?
-
Istanbul 5. Komisyonda girecekler rahatlasin gayet guzel insanlar hosgeldin diye karsilayip hoscakal diye ugurluyorlar. Bana emlak vergisini sordular kim toplar ( kolay soru ) odeme zamani ( orta dereceli ) emlak vergisi oranlari ( zor ) olarak 3e ayirdim . Bence dogru cevap vermekten ziyade hal tavir onemli. Cunku vergi oranlarini bilen tek tuk insan cikar bana gore. Herkese basarilar
-
@eomer Dostum o bölümden bölüme değişiyor bakan yardımcılığı kısmını da sormuşlar eğer kamu mezunu isen geliyor anayasadan da idareden de
-
@zesiphuher amin inşallah hocam 30lardaydı sıra
-
Arkadaşlar 17.sıradaki bir kişiye tahmini saat kaç gibi sıra gelir dersiniz?
-
@sofuoglu öğleden önce gelir büyük ihtimal de saati kestirmek zor biraz hocam .
-
@turkkızı teşekkürler hocam size "Neden Gelir Uzman Yardımcılığı veya Neden Gib'de çalışmak istiyorsun " tarzı sorular sordular mı?
-
arkadaşlar yarın konya için girecek olanlar soruları yazabilir mi acaba..kaç komisyon tarafından yapılacak acaba mülakat bilgilndirin bizi de
-
@sofuoglu yok hocam sormadılar ama sormuş olsalardı şöyle derdim: malesef 2016 kısır bir yıl oldu fazla alım olmadı. puan durumum falan da uygun olduğu için başvurdum derdim. yoksa hep bunu bekliyordum falan demek bana göre fazla yapmacık olur.
-
ticari kar ile mali kar arasında ki farkı söyleyecek biri var mı ?
-
@köyün-ağası
Ticari kar: gelir-gider
Mali kar : ticari kar
+kanunen kabul edılmeyen giderler
-vergiden muaf gelirler
+eksik degerlenen varlık
+fazla degerlenen amortisman -
Listede son 10'da yer alan arkadaşlar sıra ne zaman geldi size bu durumda öğleden önce gitmeye gerek var mı?
-
@murti1930 tebrikler hocam. darısı bize.
-
@Pozitif bunu komisyona anlatır gibi yazarmısınız
-
-
@köyün-ağası işletme faaliyetlerinden elde edilen kardan gider ve maliyetler düşüldükten sonra bulunan kara ticari kar denir. ticari karla kanunen kabl edilmeyen giderler toplanıp istisna kazançlar düşüldükten sonra elde edilen kar mali kardır. yani mali kar vergi matrahını oluşturan kardır.
-
@brkmrv kac olacak hocam tek komisyon olur konya
-
Arkadaslar gordugum kadariyla 4 ve 5 . Komisyonun soru sayisi ve zorluk derecesi digerlerinden baya bir onde. Acaba bu istanbul komisyonu oldugu icin mi? Yoksa komisyon numarasindan mi kaynaklaniyor? Bir de mulakat sonuna kadar hep ayni komisyonlar mi oluyor degismiyor mu ? Ben de istanbul ili icin giricem nasipse arakadaslar da o yuzden soruyorum lutfen yanlis anlasilmalar olmasin ?