Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Normalde müdahil olmak amacında değilim ancak genel bir tablo belirmesi açısından bir kaç şey söylemek istiyorum. Mülakata dair bir şeyler soramayacağımı daha evvel belirttim. Dediğim gibi kendi tanıdığım insanlar değil ulaşabileceklerim ve nazım geçmeyecektir.
Gel gelelim kamu bürokrasisi içerisinde neler oluyor olabilir? Buna dair bir kaç şey söylemek istiyorum.
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı süreci halen tamamlanamadı. Mülakatların yapılması bekleniyor. Bir çok kurumum çeşitli unvanlarına yapılan alımlarda süreçler yıla yakın dönemi kapsadı. İş teftiş, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SGK Uzman Yardımcılığı, Göç bunlara sadece bir kaç örnek. Kurumlarda bir şeyler oluyor. Bunların da aşağı yukarı nelere dair olduğunu az çok biliyoruz. Şunu bilin ki kurumlarda ahbaplarından, büyüklerinden, arkadaşlarından bilgi alan ve burda bizimle paylaşan kim varsa emin olun ki bir noktada kendilerini riske ediyorlar. Çünkü ben bana söylenen şeylerde bile sıkı sıkı tembih ediliyorum çoğu zaman ve size az kısmını aktarabiliyorum. Çünkü her şeyden evvel bana güvenip bilgi veren üstadımı, ahbabımı riske atmak istemiyorum. Bu hem bir güven sarsılmasına hem de onlar açısından olumsuz bir intibaya yol açar.Dönem siyaseten, bürokratik açıdan hatta aynı serviste çalışan kişilerin bile birbirine şüphe ile baktığı bir dönem. O nedenle itham etmek yerine biraz anlamaya çalışmanız kırıcı olmamanız adına önemlidir. İşleyiş hakkında biraz fikri olan arkadaşların bana hak vereceğinden eminim. Geri kalan dostlarımızın da anlayışlı davranmalarını umuyor ve diliyorum.
Gergin bir bekleyiş içindesiniz ve haklısınız. Bu puslu dönem geride kalana dek her alım ve aşama da böyle geçecek maalesef. Biraz daha sabır ve tevekkül dostlar.
Allah yâr ve yardımcınız olsun hepinizin. İnşallah sabrınızın sonu selamet olacaktır.
-
@müflis evettttttttt ne zmn başlıyoruz hocm destek lütfn arkdaşalr!!!!!!!!!!
-
@bunebicimhikaye Üstat dediğim kişi Maliye'de üst düzey mevkide bulunan bir insan. Ondan duyduğum ve özellikle aramızda kalsın internet ortamı bilgi ordan oraya yayılır dediği şeyleri gelip burda yazacak kadar boş birisi değilim Allah'a şükür sadece burdaki birkaç ne idüğü bilinmez değil tüm forum tepki gösterse yine söylemem.
Popülerite felan diyor ya asıl ona kızıyorum. Bu süreçte taaa en başından beri üstattan haber alabilmek için belki 10 kez yanına gittim. Yakın da değil hani mesafe İstanbul'u bilenler bilir ama gittim. İlk gittiğimde kar yağıyordu son gittiğimde hava 30 derece felandı sen pay biç işte popülerite diyen atma ziya diyen gafil. Bu kadar nankör olma birader hayata karşı insanlara karşı bu kadar olma.
Şimdi bir arkana yaslan düşün. Ben atma ziya atma dediğim bu insan kadar açıklanması ilan gelmesi ya da her ne ise emek gösterdim mi diye bir düşün. Buraya atma ziya atma diyene kadar GİB'i aradın mı Twitter'da etkinliğe katıldın mı Sayın Naci Ağbal'ı etiketleyip sordun mu. Sen şimdi toboko orodom toboko yozdom felan dersin ondan şüphem de yok da neyse. Allah ıslah etsin ihtiyaç var.
@bunebicimhikaye dostum senin de dediğin gibi artık konuşmama boşverme zamanı gelmiş hatta geçmiş bile. Bundan sonraki süreçte inşallah daha az sorun yaşarsınız. İnşallah amacınıza ulaşırsınız. Emeğim geçen herkes de hakkını helal etsin. -
@müflis @hulyayasar artık etkinlik ateşini yakmalıyız
-
@bunebicimhikaye arkadaşim icerden ne haberi aliosunuz olayi iyice abarttiniz yahu.mit jitem havasi nedir arkadas.guy mülakati bekliyoruz bu kadar basit kocaman GUY.sacmasapan demissin asıl böyle seylere prim vermeniz saçmalık.anliyorum herkes bi an evvel sonuçlansın istiyo ama bu kadar da abarta abarta büyütmeyelim olayı
-
Kısır tartışmaları bırakıp etkinlik yapalım arkadaşlar.
-
Etkinlik diyosunuz yapalim. Ama twit mwit degil. Toplanalim ankarada. Gidelim gib binasinin önüne. Ordan meclise geçeriz olmadi. Aramizdan 2 3 temsilci secer baskanla ya da mv leriyle görüsme saglariz. Sesimizi herkes duymus olur. Ben teklifimi yaptim hazir bi sekilde bekliyorum..
-
@Priss ............................
-
Bizim sürecin niye bukadar yavaş işlediğini niye diğer fakülteler kadar iibf lilerin önemsenmediğini bu forumlardaki tartışmaları görünce daha iyi anlıyorum.bir arkadas duydugunu söylüyo sonra hırgür çıkıyo başka bir arkadaş bi düşüncesini söylüyo hemen aşşağılamalar kırıcı tartışmalar. Arkadaşlar gidin başka yerde tartışın hıncınızı GİB ten ve diger kurumlardan çıkarın. Tartışılan konularda incir çekirdeğini doldurmuyor zaten
-
Birbirimizi kırıp üzmek yerine birlik olalım gücümüz daha çok olsun yersiz tartışmaları bırakıp etkinlik başlatalım artık
-
@paretowilfredo sadece şunu söyleyin 2016 gibi mi geçirecez bu seneyi de alımlar geç de olsa yapılacak mı
-
@magduriibfli şuana kadar yazılmış en makul ve mantıklı teklif değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bu platformda Ankara'da yaşayan ve mülakatın bekleyen arkadaşlar ya da facebook da ankara guy mülakatında olan arkadaşların nezdinde gerçekleşebilir, en azından süreç uzayacaksa bile ne zamana kadar uzayacağını bilir ve o boşluğu bir işte çalışarak değerlendirebiliriz ya da daha fazla ders çalışmak isteyen çalışır vs. Bu şekilde gerçekleşecek olan bir etkinliğin twitter etkinliklerinden daha etkili olacağı kanaatindeyim
-
@sofuoglu kardes ben ankarada oturuyorum. Suan memleketteyim ama hic sorun olmaz eger bu is yapilacaksa dönerim ankaraya. Herkes etkinlik yapalim diyip duruyor. Alin size etkinlik. Taliplileri gorelim ??
-
@magduriibfli Helal olsun kardeşim sana gerçekten, evet arkadaşlar bu kardeşimizin fikrine destek olalım, gerçekten ülkemizin yaşadığı olağanüstü koşulları ve pareto hocamın bahsettiği koşulları da biliyoruz;fakat, geç de olacaksa bile önceden bu tarihi bilmek en doğal hakkımız ve bunu kuruma gidip birinci ağızdan dile getirebilirsek bir netice alabiliriz belki.
-
@shadow sen islerin nasil yurudugunu bilmiyorsan ogrenmeye calisirsin kardesim bir iki ay sonra aglamaya baslayinca girdigin iletileri keyifle okuyacagim kal saglicakla
-
@Priss zaman zaman ozelden istisare edelim reis bir muddet buralarda yazmamak en iyisi.
-
@sofuoglu yapilmasi gereken bu ama ilan icin bile 5 kisi bir araya gelemedi bir kac kisi meclise gitti bir baskasi onlara yalanci falan dedi varin siz dusunun
-
Ben şimdi aradım sınav hizmetlerini. Bazı arkadaşlar bayramdan sonra mülakat tarihleri açıklanacağına dair bilgi almışlar dedim oda öyle bir bilgi yok mülakatların bayramdan önce yapılması zaten imkansız takvim açısından ama mülakat tarihlerinin açıklanması konusunda bayram öncesi veya sonrası diye bişey olamaz belli olduğu an açıklanır dedi
-
@bunebicimhikaye sen de ancak prissin yancısı olursun bu kafayla üstat aşaği üstat yukarı gider gelirsiniz.o zaman da ağlanacak haline biz güleriz sevgiyle kal.