2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları
-
@nitrogb Bende onu işaretledim kesin cevap neymiş ki? Mardin eşiği,Zonguldak,Yıldız dağları falan vardı sanki gösterilen yerlerde.Bunların hepsi masif arazi
-
@paretowilfredo abd avrupada mı
-
@Pigou33 kimle konuştuysam linyit yatağı diyor. Bi kaç işaretli yer hariç linyit göremedim.
-
@paretowilfredo hocam ama belcika filan anlasmayi belirler tarzi sert uslupli secenekti o. Emin degilim ama ben o yuzden o secenegi isaretledim. Katildilar ama belirleme olmaz die. Emin degilim ama
-
ne zaman açıklanır sorular?
-
@kismetnasip Kardeşim şık ticaret ile alakalı olan şıktı. Belçika ve Portekiz de ticaret konusunda davet edilmişti. O yüzden bunu doğru saydım ben
-
Kamu başdenetçisini TBMM seçer.
Seçimler savaş sebebiyle 1 yıl ertelenebilir.
Vali
Danıştay incelemesiyle ilgili soru: TÜZÜK
Cumhurbaşkanlığına aday gösterebilmek için en az 20 mv imzası gerekir.
Kanunlar yayımlandıktan sonra değil, yayımlandıktan 45 gün sonra yürürlüğe girer.
Kanunu hakim güvencesi
Mülkiyet hakkı
Ohal'de kolluk yetkileri askeri makamlara geçer yanlış. -
@Tolgahan-Ayyıldız ABD davetçi değil, gözlemciydi. İtilaf devletleri davet eden ülkelerdi. Davet edilenler Avrupa Balkan devletleri ve Türkiye'ydi.
-
@paretowilfredo uluslararası ticaret kurallarını belirlediler diyor
-
@rayid hocam 150 dakikadan aşağı olmamalı bence mantık sorularınıda düşünürsek kesinlikle yetişmiyor
-
@Tolgahan-Ayyıldız Ticaret konusunda katıldıkları için çok mantıksız gelmedi açıkçası. Bahsettiğim şıkta davet edilen ülkelerde net olarak Avrupa dışı ülke hatırlamıyorum. Sizin hatırladığınız varsa beni cevabım çürür
-
-
@Antimülakat Nevşehir olmalı.. 1989dan önce il olan diyor.. 50 plakası nevşehirin
-
@paretowilfredo Amerika vardı gözlemci sıfatıyla.. Gözlemci diye takılmış olabilirsiniz
-
Bilgiler çok tutarsız referandum kampanyalarında en büyük yatırım alanı olarak ulaşım deniliyordu japonya da vardı ülkeler arasında Abd aslında başta kendini davet ettiriyor ancak ingiltere fransa çıkarlarına ters düştüğü için abd nin statüsü gözlemci devlet olarak değişiyor
-
O-Hal'de yetki askeri makamlara Sıkıyönetim'de geçerdi.
Mondros'un koşullarını hafifletmek şıkkı olan bir tarih sorusu hatırlıyorum. M.Kemal'in Anadolu faaliyetleri ve istifasını soruyordu. En mantıklı bu geldi bana. -
@reagan değiştirdim hocam o cevabı evet olmayanı soruyormuş. Cevap NEVŞEHİR.
-
@reagan ABD var kardeşim. Ama kategorileri şu şekilde ayırmışlardı;
Davet edenler: İtilaf devletleri vardı bunun içinde. Japonya dahildi.
Davet Edilenler: Türkiye ve Avrupa'dan ülkeler. Balkanlar.
Gözlemci: ABD
Ticaret: Belçika-Portekiz
ABD davet edilenler arasında değildi.Bu sıralamada hata var mı kardeşim?
-
@paretowilfredo Aynen katılıyorum
-
Arkadaslar matematik çok mu zordu ya da çok ugrastiracak sorular miydi diyeyim. Basım döndü ; (