KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@ali27 Ben alanları oranladım siz çevreleri mi oranladınız
-
Dostlar hepinize gecmis olsun.
Osym artik iyice yoldan cikmaya basladi. Yarindan tezi yok dostlar bu gidise dur diyecek bir dil gelistirmek lazim.Sinavin zorlugu, uygulamadaki bir yigin yanlisliklar. Acikca zulüm bu yapilanlar.
Isletme cok agir degildi. Teknik sorular vardi ama mantikla cozulebilen bir cok soru vardi.
Muhasebe tam bir felaketti. Sorularin dili yanitlarin jargonu bambaska ve tamamen yormak uzerine kurulu. Iktisat ve muhasebe basta olmak.uzere enteresan bir sinav yili oldu.
Neticeye dair dusuncelerim;
1-En ciddi sapma.dersleri muhasebe ve iktisat olacaktir. Buralari yapan alir yurur.
2-Bu yil gectigimiz yildaki puan sismesini yasamayacagiz saniyorum. Gectigimiz yil bir onceki yila gore 2 puanlik bir siskinlik soz konusuydu. Bu yil bir onceki senenin seviyesine gerileyecegi kanaatindeyim.
3- Bu yilin bereketli bir yil olmasini umarak cok sisme puanlarla kapanmayan kurum sinavlari olacagini dusunuyorum.
Insallah 16 Haziran emeklerinizin karsiligini getirir dostlar hepinize.
Gecmis olsun tekrar. Allah yar ve yardimciniz olsun.
-
@Ülkü Dairenin alanı/karenin alanı=25/400
-
@ali27 Bende böyle yaptım niye pi bölü 8 diye hatırlaıyosam umarım yanlış işaretleme yapmamışımdır.
-
Kafayı dolar ve Euro ile bozmuşlar. Bir olur iki olur da 5 tane falan döviz sorusu vardı. Allah gözünüzü doyursun. Muhasebede işlem yapacak boşluk yoktu. Süre Zaten yetmedi. 1-2 tane uğraşarak yapabileceğim soruyu uğraşamadım. 30 tane işaretledim. İstatistik 50 dk boş boş bekle. Saçmalık saçmalık saçmalık. Yaşadığımız mağduriyetler daha KPSS'ye başvuruda başlıyor
-
@Ülkü tamam işte dairenin alanı 25 π/400=π/16
-
@Mehmet-Muzaffer KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
20 Hukuk-Maliye
15 İktisat-Muhasebe
75 GK-GY ne olur, kurtarır mı?Kurtarır mı derken neyi?
-
@kilici 80-83 arasını kast ettim.
-
Şurda saçma sapan soru soran olsa da çatsam
-
@JBSay 60 dk sabitleyince ben de öyle hissettim
İlk soruda eğimi sorduğu için ben y/x dedim sizin dediğiniz duyarlılığın tanımı, eğim direk formül diye mantık yürüttüm.
Diğer soruyu da 8.5 buldum ne kadar doğru bilmiyorum ️ -
@iyimser16 anahtar neyse de gözlük temizleme bezine bile karıştılar ya şaka gibi
-
O 60 dk istatistiğe verene kadar muhasebeye verseydiniz
-
@ali27 Aynen bi de sanki ticari matematik çıkarıldı deniyordu ama sormuşlar
-
osym iki senedir resmen yildirma politikasi uyguluyor. gecen sene sinavi 40 gun one cekmeleri ve sacma sapan muhasebe sorulari bu sene 16362 farkli kitapcikli sacma sapan sistemli bir sinav. girmeyin diyolar ben anladim artik. bakin su yasima kadar yuzlerce sinava girmisimdir. hadi universite oncesini oss haric sayma. vizeler finaller yds ales bilmem ne.. hayatimda ilk kez bir sinavi ucu ucuna yetistirdim. ben muhasebede boyle yaptiysam %50-60 yetistirememistir diye dusundum ve hakli da cikmisim sanirim.
bu sene iktisat iktisata benziyor muydu? mikro ve makroda iki kitap cozdum. 4lu iktisatta 1 kitap cozdum. gormedigim bilmedigim bi suru soru vardi. boyle bir sacmalik olur mu?
sen niye karisiyorsun benim hangi sinavdan baslayacagima? ben belki hukukla degil maliyeyle baslamak istiyorum. once hukuk sonra iktisat sonra maliye dayatmasinin anlami nedir?
hepsinin cevabi belli. osym, sen gelme ulan ayi diyor kisaca. gelecek sene muhtemelen yine bir iki derste ters kose yapacaklar. belki sinava 2 ay kala yine sistem degistirirler. belki bu sefer nisan ayinda yaparlar.
su sinavin turkiyenin 81 ilinde yapilmamasi bile ayri sacmalik. neyse hayirlisi olsun.
-
@Hayatım-Sınav senin ilki için dediğin daha mantıklı zaten şuan evdeyim o istatistik alancısı havam kalmadı
-
sınavın zor olması bence iyi oldu.eskiden 87-88 alamayınca bi işe yaramıyordu şimdi 85 lerde işgörebilir tabi burda yapamadım diyenler dürüstlerse.guy sınavına bile zor dendi çokta inanmıyorum açıkası kimseye(muhasebeyi yetiştiremedim.80 puan civarı bekliyorum)
-
Muhasebeye 50 dk veren zihniyeti ve dağıt topla saçmalığını lanetliyorum. sanane kardeşim kim kaç dk da çözüyorsa çözüyor. böyle saçmalık mı olur.
-
@issiz Katılıyorum. Özel sektöre teşvik var bu açıkça belli oldu bu sınavda.
-
@issiz hepimizin duygularına tercüman oldunuz
Benim düşüncem, şöyle yapılabilirdi her test 20 şer liradan isteyen istediği teste girerdi yok yere 1 saat esir edildik resmen -
Sınav sorularından öte sınavla alakalı konuşmak lazım. Nerdeyse her puan için gerekli muhasebe 50 dakika, toplasan anca 3 puan için gereken ve herkesin yattığı istatistik sınavı 60 dakika. Bu kadar dengesizce bir sistem olamaz. Bu düzenlemeleri yapanlar bu kadar mı duyarsızca hareket ediyor. Hiç mi kontrol edilmiyor sınav sistemi, uygulaması. Yazacak çok şey var da yazmamızın bir faydası yok. Halka hizmet vermesi gereken kurumlar bizlere masraf + sıkıntıdan öte bir şey sağlamıyor. Böyle kurumlara, kadrolara bu süreçlerden geçmiş, sıkıntılarımızdan haberdar birilerinin gelmesi gerekiyor. Yoksa bizim çilemiz bitmez.