KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@RootofAllEvil soruyu hatırladım evet ama iktisat dışındaki alanların birindeydi.
-
@RootofAllEvil cevabı ara ve yatırım malları engelleri yerli üreticiyi korur olacaktı
-
@FameFabre farklı farksizlik eğrileri üzerinde aynı fayda olabilir yazan bi sık vardı galiba onu yaptım hocam
-
İşsizlik oranının gerçekten farklı görünme sebebini soran soruda yeni üniversite mezunu işsizler işsizlik oranını olması gerekenden farklı göstermez. O soruda bize lazım olan işsiz olduğu halde işsiz sayılmayan öncüller olacaktı. Hangileridir hatırlayamasam da. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
-
@Mehmet-Muzaffer İktisatta işssizlik haddinin fazla olması 1 yarı zamanlı çalışan 2 iş bulmaktan ümidi kalmayıpta iş aramktan vazgecen 3 iş arayıpta bulamayan yeni üniversite mezunları buydu hocam öncüler siz ne yaptınız
-
@Mehmet-Muzaffer cevap yalniz bir olacakti. Yani sadece part time calisanlar
-
@Nolmuyor ben yalnız 2 yaptım galiba
-
@Nolmuyor ben 1 ve 2 yaptım. Ancak eğer yarı zamanlı çalışanlar istihdamın içerisinde ise cevap yalnız 2 olmalı diye düşünüyorum. Öğrenciler işsiz sayılmıyor, tabi burada yeni mezunları da öğrenci kategorisine alırlarsa çarşı karışır.
-
İktisatta esnek hizlandiran ve çekirdek enflasyon diye siklar varmis ben hatirlahamadim sorularını, esnekliğin yansimasi varmis.bunlari hatirlayan var mı ?
-
@Mehmet-Muzaffer inşallah 1 2 olur öğrenci demiyo ki yeni mezun diyo
-
@Nolmuyor friksiyonel işssiz tanımına uyar.
-
@Muhalba o zaman belirmesi gerekmezmiydi bu arada iktisatçı degılım ben
-
@Nolmuyor KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
@Muhalba o zaman belirmesi gerekmezmiydi bu arada iktisatçı degılım ben
Aşağıdakilerden hangisi mevcut işssizliği daha çok gösterir anlamına gelen bir soruydu. Ben öyle hatırlıyorum. Yani mevcut işssizlik tanımındaki unsurları sormuyordu. Olanı daha çok gösterir diyordu. O yüzden sadece 1 yaptım. Yanlış olabilir,sadece ne yaptıgımı ve sorudan ne anladıgımı paylaştım.
-
@Nolmuyor ben o soruya sanırım 2 ve 3 dedim çünkü yarı zamanlı çalışanlar işsiz değil çünkü işsizlik tanımında 1 saat bile çalışmış olmak istihdam edilenler içinde sayılıyo 2 ve 3 olması gerekir diye düşündüm tabi doğru olduğunu savunmuyorum inşallah cevaplar en kısa zamanda açıklanır da neyin ne olduğunu görürüz belirsizlik herkesi bitirdi
-
verginin geri istenememesi karşılıksız olma özelliği olacak bence.örneğin borçlanma karşılıklı olduğu için borç veren kişi verdiği borcu geri isteyebilir fakat vergi karşılıksız olduğu için vergi ödeyen vergiyi geri isteyemez
-
@ockhamlı-william Peki harçlar? O da karşılıklı onu nasıl geri isteyeceğiz?
-
@ockhamlı-william bende karsiliksiz dedim ama bugun gaziden bi hocama sordum kesinlik dedi
-
@Pigou33 bende bu soruyu bekliyodum hocam bana göre vergi devletin egemenlik gücüne dayandığı için geri istenemez o yüzden karşılıksız olma özelliği en mantıklısı geliyor
-
Hoca altını bile çizmiş sağolsun.Açıklamasında da yazıyor.Demek ki bazı arkadaşların gözünden kaçmış.Bu soru yorumdan çok bilgi sorusuydu.
-
@kismetnasip o zaman kesinliktir:)