KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@Antimülakat işte olay bu dert bu tasa bu.Çok güzel anlatmışsın.Ekleme yapacağım tek yer maddiyat açısından olur.Kitap dershabe yol parası derken en önemlisi yaşımız ilerlerken kazanacağımız maaş benim şahsi fikrim guy maaşını kıstas alırsak çok az.Hemen eleştirmeyin beni lisans mezunu biri bu kadar uğraşıyorsa en azından kaliteli bi yaşamı haketmeli sonunda.Astsubay olsaydım şuan liseden sonra hemen tehlikeyi falan karşıma sürmeyin deniz astsubaylığından bahsediyorum.Maaşım en az 4000tl idi.Bakın astsubaylık diyırum 40 yaşında emeklisin.Sgk denetmenlik guy maaşı astsubay maaşı etmiyo.Senin girdiğin stres çevre baskısını kim yaşıyo.Bn bu yaşadıpımı ömür boyu unutmam.Ne zaman hakettiğim yerde ve maaşı alıp kaliteli yaşarsam yani hakim doktor kadar statüm olursa o zaman dostlar bunlar şahsi fikrimdir.Benim hayattan beklentimdir
-
Kanaatimce zorluğu süre bazlı değerlendirmek gerekir. Ders olarak bakacak olursak derslerin yapılamayacak bir tarafı yoktu. Tabi bu yapılabilecek kısmı kişiden kişiye değişir mesela benim için Hukuk 30 Maliye 32 Muhasebe 30 ve İktisat 28 net kadardı. Yapabileceğimin %75'ine ulaşsam kendimi başarılı sayardım. Ancak gördüğüm kadarıyla şuan %60'dayım.
-
Burayi zevkle takip ediyordum. Ama bazi insanlar var ki gercekten sogutuyor, buralari birakip hic girmemek en dogrusu sanirim. Egosunu burda sisirmeye calisan kisilerin oyuncagi olamayacagim daha fazla, tahammulum kalmadi gercekten artik. Allah herkesin kalbine göre versin
-
@rayid ben o kolay diyenleri gorecegim sonuclar aciklaninca. Bu sinav kolay molay degildi kardeşim. Hatta bana sorarsan kpss tarihinin en zor sınavıydı. Senin sinavin iyi gecmis olabilir ama bende sinavdan aglayarak cikan birsürü insan gördüm. Dunya sadece sizin etrafinizda dönmüyor evet her sınavda illaki daha basarili olanlar oluyor ama bu sınavın kolay oldugu anlamina gelmez. Kaldi ki süre sınırlaması başlı başına fiyaskoydu. Muhasebede 40 sorunun tamamini göremeyen binlerce insan var. Ben mecburmuyum 1 saat istatistik sorularina aval aval bakmaya. Eski sistemin neyi vardi? Insanlari yarış atı gibi gormekten vazgecirmek zorundayiz artık. Sınav kolaydi süre yeterliydi bilmem ne diyerek bu aptalca sistemi meşrulaştirmayin. Kimse burda bir iktisatcinin soy kütüğünü ögrenip alman mi ingiliz mi bilmek zorunda degil. Yarın test başına süreyi 40 dakkaya indirseler ooo çok iyi olmuş 50 dakika zaten fazlaydi diyecek tipler var maalesef. Yazık
-
@starsailor060 Aralıklı envanter hatırlıyorum bende.Ben hukuki olduğunu düşünüyorum.Bütçe hakkını vs. sorsa siyasiye yönelirdim ama bütçe kanunla konulur,değiştirilir,kaldırılır hukuki fonksiyon çok ağır basar
-
@starsailor060 muhasebe sorusu sürekli envanterde olmayan hesabı soruyordu haklısınız
-
@rayid sen aslansın kaplansın iktisattan 45 muhasebeden 50 net yaparsın da hangi veriyle herkes 20 yapar iktisattan diyorsun. hiç ortalamalara baktın mı kim iktisattan 20 yapmış? 2016 ortalamasını söyleyeyim ben sana: 5. yazıyla beş. roma rakamıyla v. hangi hayal dünyasında yaşıyorsunuz?
-
@Obra neden 5 biliyormusun.sinava 130.000 kisi giriyor calisip giren 10.000 kisi. ayni mantikla ortalama 5 den 5.5 e yukselince aslinda o calismayan 120000 kisi ayni neti yapmis calisanlar 5 er net artirmis oluyor.
-
Basit sorular vardı da 40 soruluk sistemde onun bir önemi yok ki.Her türlü yanlışlar uzuyor.Soru sayısının yükseltilmesi de çok aleyhimize gelişti farkında mısınız bilmem.Ben geçen sene 21/30 yakalamıştım bu yıl 28/40 yakalamam gerekiyordu.Ve tabi ki yakalayamadım
-
@rayid seni sevemedim çocuk.
-
@rayid ağlıyor ne demek? Bu nasıl bir kelime? Soruyu yetiştiremeyen keyfinden mi yapıyor? Bu çok kolaymış bu soru kalsın mı diyor? Elbetteki şikayet edecek. Bu insanlara ağlıyor demek nasıl bir zihniyet?
-
@Pigou33 Fakat kanunu mahkemeler değil siyasi irade yani meclis yapar.Denetimini hukuki kurumlar yapar yanlış mıyım?
-
@RootofAllEvil Cevap Yurtiçi satışlar olacaktı.Ticari mallar hesabında yurtiçi satışlar yer almaz.D.basi d.ici alışlar , alış iadesi,alış iskonto, satıştan iade malın maliyeti.Ayrıca sürekli envanterde stmm olur.
-
@starsailor060 hocam orada mal satışı diyordu değil mi?
-
@starsailor060 Bende satışlar yaptım ama çevremde bir ben yapmışım satışlar diye bir kişinin daha yaptığını grünce sevindim.
-
@V_FoR_VendettA sinavim iyi gecmedi hatta daha acik konusayim 80-83 arasi bekliyorum. ne matematigi nede muhasebeyi yetistirebildim ama bakis acim su adam benden hizli dusunuyorsa bi zahmet onume gecsin.
-
@Ülkü cevap satislar olacak zaten. Alican devlatovda o sekilde paylasmis. Bende oyle yaptim.
-
@by123 iyi bari sevindim zaten bir nete muhtacız
-
@starsailor060 evet soruda sureklı envanterde hangısınde tıcarı mal hesabı kullanılmaz dıyordu malıyede de cevap sıyası olucak googla yaz vergının sıyası ozellıgı ılkesı dıye oku zaten ordakı cumlenın soruda gecen cumle ıle aynı oldugunu anlayacaksın hukukı degıl yanı cevap
-
basa bas noktası sorusunun cevabı nedır pekı?