26-27 Kasım 2016 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığ Ilani
-
para yatırmicaz mı şimdi.parasız sınava en son lisede meb in yaptıgı seviye tespit sınavında girdim
-
ilk 200un puanı 90 kaç net yapıyonuz anlamıyomki
-
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı KPSS P51 ile 460. sırada yazılı sınava katılacak adayan puanı : 86,88417
Sınav Yeri, Konuları, Tarih ve SaatleriSınav Yeri: Ankara Atatürk Lisesi - A Blok - (Sezenler Caddesi No: 11 Sıhhiye - Çankaya / ANKARA)
Sınav Konuları Tarihi Saatleri
Maliye ve Ekonomi Grubu 26.11.2016 Cumartesi 09:30 - 12:30
Kamu Hukuku Grubu 26.11.2016 Cumartesi 14:00 - 17:00
Özel Hukuk Grubu 27.11.2016 Pazar 09:30 - 12:30
Muhasebe Grubu 27.11.2016 Pazar 14:00 - 17:00 -
Bu sinavla ilgili herhangi bir sinav ucreti odenmeyecek mi? Arkadaslar.
-
ücret falan yok arkadaşlar ilan metninde. nereden çıktı bu herkes aynı soruyu soruyor
-
Herkesin ayni soruyu sormasi normal. Malum, ucret olmayinca insan sasiriyor. Birseyler ariyor acaba mi? Diye.
-
@Antimülakat @paretowilfredo 2014 hariç başka yilllarin sorulari var mi elinizde
-
@Berhava bakalım ve bulalım onlar yayınlanmıştı, yarın bulmaya çalışalım.
-
@Berhava http://sorularlaiktisat.blogspot.com.tr/2015/08/basbakanlik-genelgesi-hakkinda.html?m=1
Bu linkten bakabilirsin. -
Arkadaşlar gireceğim ilk kurum sınavı olacak da sakallı ve rahat giyimli girilebilir değil mi sınava? Bir de okula yakın yerlerde pansiyon falan var mı bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
@Blancpain Hocam sakallı ve rahat giyimli girebilirsiniz. Fakat herhangi bir tepki, bakış sizi kötü etkileyebilir. Sokakta yürürken bile başka insanların tavırları bakışları rahatsız edebiliyor bizi. O yüzden ben önermem açıkçası. Okul yakınlarındaki pansiyon hakkında bir bilgim yok. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır. İyi günler dilerim.
-
@Blancpain hocam kafana gore giyin git ki aksi söz konusu olamaz zaten.. Geçen sene malumlarda trollar vmy sınavı öncesi neler neler atmıştı ortaya,onlara kanıp takım elbise giyip giden adamın halini bir düşünsene... İstersen pijamayla gidebilirsin sıkıntı yok
-
@Blancpain Rekabetin sinavinda hava buz gibiyken kapri tshirt terlik uclusuyle sinava gelen vardi
-
Gümrük'te çalışan arkadaş varsa bir şey sorcam Amerika'dan birkaç tane teknolojik parça getirmek istiyorum kolaylık sağlar mısınız?
88 puanım var umut var mı benim için?
İlk soruyu daha çok önemsiyorum bilginize
-
@tataRamazan ikinci sorunuza cevap vermek istiyorum 88 puan ile muayene/memur/muhafaza vb. rahatlıkla sıralamaya girebilirsiniz.
-
@tataRamazan ben de ilk sorunuza cevap vermek istiyorum. Bu kadar küçük hesaplar için ne başınızı ne başımızı yakın hocam.
-
@tataRamazan hocam muayene memuruyum : Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca vergi numarası verilen her gerçek ve tüzel kişi ve yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan kişiler ortaklıkları ithalat işlemlerini yürütebilirler.
Bir ithalat rejimi kapsamında malın yurt dışından getirilmesi için ithalata yasak bir ürün olması dışında bir engel yoktur. Peki nasıl getireceksiniz? Bildiğiniz üzere GTB ile vatandaş arasında iletişim kanalı olan Gümrük Müşavirlikleri vardır. Bir Müşavirlik firmasına giderek getirmek istediğiniz mal ile ilgili vergilerinden tutunda, gözetim durumuna, navlun (taşıma bedeli), sigorta durumuna kadar her konuda bilgi alabilirsiniz. İthalat kapsamındaki bir malı getirebilmeniz için müşavirlikler üzerinden bu işleri yürütmeniz şarttır, bir birey olarak beyanname vs. açmanız mümkün değildir, ayrıca itahalatın gerçekleşmesi için Gümrük idaresinden muayene memurlarının istediği dökümanları en iyi müşavirlik firmaları bilirler ve bu nedenle belgelerin tesliminde eksiksiz çalışmaya gayret ederler.
-
Sizce son 10 Gün tekrara devam etmek mi yoksa çıkmış klasik vergi mif,sayistay ve gümrük sorularını çözmek mi daha iyi olur?
-
@Rawls Bence sorulara göz atmakla birlikte tekrarlara daha çok ağırlık verin. Çünkü aslolan bilgi bu sınavlarda. Evde çözmekle sınavda çözmek de bir olmayacaktır. Ancak sorulara bakarsanız yazmak noktasında ne eksiğiniz var tespitini yapıp yeniden ilgili tekrarları yaparsanız azami verim alırsınız diye düşünüyorum.
-
@paretowilfredo anladım demek istediğinizi haklısınız.Teşekkürler