KYK Kredi Geri Ödemesi Erteleme
-
@aliveli faizi olanlar icin iyi. Normal kyk taksitlerini odeyebiliyorsan ordan devam et.
-
@aliveli sen öyle deyince ben de bi borcuma bakayım dedim de 2023 aralık son taksit, şimdi dolaylı yoldan hedef 2023 vizyonuna ortak oldum, hükümetimiz bu işi biliyor.
-
@duymhuyguy ne zman yapılandırma?
-
@busus bugun cb onayladi. Haziranda basvurular baslar. 31 temmuza kadar ilk taksitleri odenir
-
Anapara 6038 TL eğer erteletirsem 6934 TL oluyor.Eğer erteleme talebi yapmazsam 1 yılda faizi ne kadar olur.Hangisi daha mantıklı acaba tecrübe konuşsa iyi olur.
-
Kyk kredi borcunu bitirmenin verdiği haz paha biçilemez resmen üzerimden okuz kalktı imkanı olan arkadaşlar ödeyin erteletmeyin ilerde öderim ne de olsa demeyin ilerde baska telâşlar çıkıyor Allah yardımcınız olsun
-
@esat00 hocam daha önce başlıklarda yazan üzerinden yorum yapayım ben. Arkadaşların belirttiğine göre erteletmek yerine faize bırakınca daha az yük biniyor demişlerdi. Faiz oranı düşük olduğu için böyle olduğunu söylemişti arkadaşlar.
-
2014 Mezunuyum. 2016 dan beri erteliyordum, ana para şuan 16.141 TL, işsizlik sebebiyle 1 yıl ertelersem 17.622 olarak gösteriyor, 1 yıl için 1500 tl çılgın faiz. Ödemezsem başıma neler gelir ? eve kağıt getirip zorla ödetmeye başlatırlar mı ?
Not: yurtdışında çalışıyorum, ne zaman Türkiye'ye dönerim bilmiyorum ( Belki 3 ay belki 3 yıl)
-
ben geçen sene 1 yıl ertelettim 17.003 lira olan borç 18.200 tl oldu bu yıl zamanı geldi erteletmedim o kadar faiz alıyorlar ki erteletmesem af çıkıyor bişi oluyor.
-
8 aylık vergi dairesine borcum çıkmış durumda şu an arkadaşlar takipli yazıyor icra takibi mi oluyor arkadaşlar bu eve icra gelmesin ? bilen varsa acil bi yardım edin
-
@utkumk hocam e-haciz uygulandığı belirtilmiş ama yaşayan bir arkadaş var ise örnek olarak kendi durumunu anlatırsa daha iyi olur aslında.
-
1 sene once maliyeden kyk borcu icin tebligat geldi maliyeye gittim memura sordum issizim odeyemem suanda eve haciz gelir mi dedim. Memur hayir kyk borcu icin haciz gelmez rahat ol dedi. Sadece e-haciz koyulur banka hesabin felan var mi para sirkulasyonu olan dedi hayir yok dedim o zaman sikinti olmaz dedi. Ha bide adima biseyde yok dedim sadece rahmetli babamdan kalma ev var ondada ailemle yasiyorum mirasci durumundayim dedim. Onun icinde dediki evi satma gibi bir durumunuz var mi yok dedim o zaman problem yok dedi. Satacaginiz zaman sadece borcun duruyorsa miras hissen oraninda haciz koyar borctan dolayi diye soyledi. Yani arkadaslar isin ozu kyk kredisi yuzunden simdiye kadar kimsenin evine haciz memuru gittigini duymadim ben. Ama sunu diyeyim misal yarin gittin asgari ucretle avmde calisacaksin banka uzeri maasini alacaksin otomatik olarak maliye belli bir tutarina maasinin el koyuyor. Istemesende oduyorsun. Veya biryere sigorta girisi yaparsaniz maliye haa tamam bu adam ise baslamis diyip size odeme tebligati gonderiyor onuda belirteyim. Yani sunu dusunebilirsiniz asgari ucretle calisirim maasi banka uzeri degil elden alirim nerden haberi olacak maliyenin diye ama calistigin yer sigorta yaparsa yine sistemde calistigini goruyor maliye.
-
Ayrica bu devlet imar affi vergi affi idari para cezalari affi adi altinda 100 milyar tl den fazla bir borcu sildide kyk borclarina gelince ki tutari 7-8 milyar tl civari yapamayacagimiz isin sozunu veremeyiz dedi. Gercekten bu siyasileri anlamak guc. Silsene arkadas burda muazzam bir oy potansiyeli var sana ogrenciye gelince mi yok diyorsunuz. En az ama en az 1 milyondan fazla kyk borcu olan genc var bunlarin ailesini katsan eder sana 2 bucuk 3 milyon kisi. Su kritik bicak sirti donemde bukadar oy potansiyelini gormezden gelmek cidden siyasi körlüktür.
-
@lion hocam sistem baştan hatalı. Bir meslek grubuna ihtiyaç 100 kişiyse neden o bölüme 10000 kişilik kontenjan açıyorsunuz? Ondan sonra çocuk iş bulamıyor, devlete borcunu ödeyemiyor, ailesine mahçup her anlamda kötü bir durum.
-
Arkadaşlar kyk borçlarına faiz işlemicek mi artık öyle bi söylenti vardı bu ay ödemem başlıyor erteletmeme gerek var mı
-
@ucanbalon Mayıs'ta yapılan bir haberden hocam, gecikme faizi işlemeyecekmiş bundan sonraki süreçte.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu,
"Üniversite eğitimi süresince öğrenim kredisi almış ancak mezuniyetinden 2 yıl sonra ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencilere gecikme zammı uygulanıyordu. Eylül ayından itibaren artık öğrencilerden gecikme zammı alınmayacak. Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak" diye konuştu. Öğrenciyi mağdur etmemek için her şeyin yapıldığını söyleyen Sinan Aksu, "Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek" -
Bu ay kyk kredisi ödemem başlıyor. Erteletmek için vergi dairesine mi gitmem mi gerek yoksa e devletten erteletebilir miyim?
-
@agor yani erteletme yapmama gerek yok demi hocam
-
@okahraman07 İşsizlik ve yüksek lisans sebebiyle e-devletten erteleme yapılabiliyor.
-
@ucanbalon hocam ne demeye çalışmışlar anlamadım ben haberlerden fakat gecikme faizi bundan sonraki süreçte alınmayacak denmiş, yani eskiye yansıdı diyelim gecikme faizi ve yapılandırarak sildirilmedi o geçmişte kalır ama bundan sonraki süreçte uygulanmaz, bu bilgiler ışığında istediğiniz gibi davranın derim ben