Gel oku ve Hakkaniyetin ile cevap ver ?
-
@Antimülakat Kesinlikle aynen katılıyorum hocam
-
@atiba 25e girecem saçımda siyah kalmadı gibi, aynaya bakınca yaşlandığımı hissediyorum, aslında çağataya da benziyorum ama saçtan dolayı böyle hissediyorum.
-
@guylassakartık oho ben 27 ye girdim giricem kafam da saç kalmadı valla pek birine benzedigim de söylenemez
-
@Antimülakat kardeşim size bir ekleme yapayım üniversite de ki hocaların da maalesef birçoğu çok boş insanlar eğitim fakültesinden çıkanların hepsini toplasınlar bizden atanmaya uğraşan adamların yarısı bile etmezler bilgi ve yetkinlik bakımından ama popülizm sayesinde 60-70 puana ay da 3500 lira maaşa gidiyorlar ben iibf'nin kendi içinde hiçbir zaman birlik olacağına inanmıyorum o yüzden böyle gelmiş böyle gider kısaca Allah sonumuzu hayretsin..
-
@atiba nevi şahsına münhasır diyelim o zaman senin için:) aga atanalım da saçmış tipmiş pek de önemli değil. umarım atanırız dostum. ayrıca ibfliler birlik olamaz diye birşey yok ama birlik olmak da bazı şeyleri çözmeye yetmez. şurada 1000 kişiyi topla tweet at değişecek mi bişeyler ben inanmıyorum tweet olaylarına.
-
İbfliler sanırım biraz seküler gibi, o yüzden çok birlik grup gibi şeylere gelemiyorlar. Benim gözlemim bu yönde. Öğretmenlikte daha kollektif bir anlayış var.
-
Kesinlikle katılıyorum. Fakat bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılarak düzeltileceğine inanmıyorum diyebilirim.. O kadar hakkaniyete önem veren bir toplum olamadık henüz ne yazık ki ...
-
@deulukiz vallahi bnde hiç şaşırmam, k.bakmayın arkadaşlar öyleyken böyle oldu derlerse bnm için hiiiiç sürpriz olmaz
-
@atiba bir de şunu söyleyeyim. Kimse kızmasın ama iibf'li bile iibf'liye yardım etmiyor şu zamanda. Kim nereye atanırsa atansin kolay kolay arkasına bakmıyor. Bak biz 4 senedir, gerek facebook'ta, gerekse sitede yüzbine yakın kişiyle dialog kurduk. Bu dostlarımızın bir kısmı atandı, onlardan hep şunun sözünü almaya çalıştık. Atanirsanız gelip meslekle ilgili paylaşım yaparsanız. Kim geldi, kim bize ulaştı dersen, sayı 5 hadi bilemedin en fazla 10'dur. Hani düşünüyorum bazen, elbette insan yeni meslek hayatına atıldığında bir düzen kurma çabasına giriyor, buna eyvallahta birgün olupta şurada geride kalanlara destek olmak bu kadar mı zor.
Hem şu sitemide edeyim 500 bin iibf'li mezun var diyoruz. En az 350 bini kamuda çalışmıyor bunların. Biz de bangır bangır bağırıyoruz, burası iibf'linin sesi, gelin birlikte bir ses olacaksak bu platform üzerinden bağıralım. Biz kendi hayatımız üzerinde verdiğimiz ödünü kaç kişi verebiliyor? Bir sene içinde forumda aktif üye sayısı 2-3 bin. Şimdi o zaman sorarlar adama bir iibf'li sahip çıkması gereken yere değilde, yıllarca onu bilmem kaçıncı sınıf statüsünde gören yerde birlik olmaya çalışıyorsa o halde devletin kendisine gösterdiği negatif ayrımı yadirgamayacak.
Benim mücadelemin yerini bulması için, yazdığım yazının 50 bin okunması gerekiyor. Ben 6 aydır açıklanmayan GTB mülakatı haberini 3 bin insana okuturken, malumlar sallama bir haberi 100 bine okutuyor. Şimdi o zaman ben nasıl iibf'linin hakkını duyurabilirim.
Etkisi olan bir haberimiz vardı GUY'la ilgili : Yeter Artık Sesimiz Guyulsun, o tarihte yüzbinler okudu. https://www.tercihiniyap.net/haber/yeter-artik-sesimiz-guyulsun . Haber aldı başını gitti, her yerde paylaşıldı. Belli yerlere ulaştı veya ulaşmadı ama şundan eminiz İİBF'lilerin tepkisizligine ve isteksizliğine son verdi. Herkes yeter artık bu guy sınavı açılsın diye yüksek sesle konuşmaya başladı. Etki budur, birlik budur. Kimse kimseden saatlerce twit at, bürokratlara ulaş, vekillere ulaş demiyor ama atansan dahi bir iibf isyanı gördüğünde destek at diyor.
Bir iibf'li isen, gel forumda bildiklerini iibf platformlarinda anlat ve aktar. Bir iibf'li isen benim yazdığım atama isteği yazısını oku, insanlara da okut. Gel şu platformda 10 bin olalım, 20 bin olalım hatta 100 bin olalım. Diyelim ki biz 100 bin kişilik bir iibf'li platformu adına randevu talep ediyoruz. Iibf'liler şu şu konularda inanılmaz derece de mağdur ediliyor. Sonra hangisini düzeltebilirsek kar kardır diye görüp her sene bir kaç saçmalığın yaşanmasının önüne geçelim.
Kusura bakmayın, bazen kendimize çok kızıyorum. O yüzden bu platformla uğraşmak bile zor geldiği oluyor ama sonra diyorum birileri bu fedakarlığı iibf'liler için yapmalı. Olay burada @atiba birlik ancak böyle olunur.
-
@guylassakartık ohoooo ben 27ye girecem. sen daha yolun başındasın.
-
@Antimülakat helal olsun sana ağzına sağlık. Sana yemin ederim gün gelir birgün atanırsam sizin için burası için elimden gelen ne varsa yapacam. Ne güzel demişin, bizim bu vurdum duymazlığımızı bencilliğimizi ne güzel dile getirmişin öyle, işimiz düştüğünde buradayız işimiz bittiğinde yokuz. 100. Kere diyişim 1000. Kerede olsa diyecem Burada @paretowilfredo manifesto yayınlıyor, herkesi binleri yüzbinleri ilgilendiren bi yazı topu topu 25-30 ileti bu bile herşeyi ortaya koyuyor, diğer tarafta topu topu 50-60 kişinin alındığı kıyım niteliğindeki vakıfbank sınavı 1000 lerce ileti alıyor, bu bile sistemi kabullenmiş olmanın acizliğin, umursamazlığın bir numaralı göstergesi. Ben hiçbirinizi tanımıyorum ama Sitede reklam gördüğüm zmn mutlu oluyorum burası yaşayacak devam etcek diye. %100 para odaklı olmadığınız için bişeyler yapmaya çalıştığınız için ben kendi adıma çok tşk ederim. @V_FoR_VendettA ve @ceydarawls sizler sınavdan sonra çok tepki göstermiştiniz burada biraz daha devam edin. @ucanizmirli sen iyi puanlar alıyorsn ama benm kpss"i 97 yds"si 80 olup 10-12 mülakattan elenen arkadaşım var hiç bi puanın garantisi yok, @voshue kardeşim sen atandın gittin ama bu çilenin ne olduğunu en iyi bilenlerdensin senle çok konuştuk bu durumları arada duyarsan bişeyler yaz, çalışmalarda bizlere destek ver. @Onceuponatime kardeşim sen inş bddk"ya atanacaksın atandıktan sonra yaz buralara bilgin olursa paylaş bugünleri bddk sürecinde yaşadıklarımızı unutma.
-
@iyimser16 kardeşim yüksek puanlar alıyorum ama daha mülakata giremedim bi tane bile hep bi ucundan kaybediyorum şu guy mülakatına gireyim ondan sonra bi daha konuşalım
-
@Antimülakat Kesinlikle öyle biz zaten en çok atanıp gidip unutanlardan cekiyoruz. halbuki dediğin gibi oturduğu yerden bi okusalar, bi destek olsalar,herşey çok başka olacak.
Dedigin gibi o zaman guy haberi çok sükse yaptı çünkü guy aslında rakamından dolayı 10000 lerce kişiyi ilgilendiriyor,herkes daha duyarlı oldu ama sonrası öyle gelişmedi. Mesela 2 örnekte ben vereyim Guy sürecin de bizzat maliye bakanı kendi ağzından guy ilanını söylediğinde aynen şu tabiri kullandı. "diğer uzamalıklar ile ilgili çalışmamız da devan ediyor en kısa sürede onlarla ilgili de alim olacak " bi videoda var isteyenler izleyebilir.
Ama sonra ne oldu bizim guyu alan arkadaşlarımız çekildiler kenara söz konusu kadrolar mhuy,duy,muy maliye bakanlığına bağlı kadrolar bunlar. Lakin bunlara guy kadar giren olmadığı için herkes sustu. Guy zamanı kaç kere twitter da gündeme girdik herkes ses çıkardı,ilan falan bi şekilde ses getirdi. Ama sonra maliye bakanının dediği o kadroları kimse talep etmedi bir kere bile listeye giremedik. "Maliye bakanının çok da umrumda"
"ağlamayan bebeğe meme yoktur" Halbu ki 2017 'de girecek arkadaşlar bile destek olmalı düşünmeli ki bu adamlar benim önümde daha tecrübeli daha bilgi birikimi var giderse önümden çekilir, demeli ama yokk malesef o düşünce. 2000 guy ilanı geldiğinde neden geldi diyen bi çok insan tanıyorum şimdi şey diyolar iyi oldu 2000 bin insan gitti önümüzden aralıkta sınav olursa iyi olacak. Aslında olmasi gereken mantık bu.
Daha sonra diğer bie örneğim SGK başkanı selim bağlı bizzat kendisi haziran ayından önce Sgk denetmen alımına yeşil ışık yaktı ki hemde ne yeşil ışık. Olası bi denetmen alımı 400 kişilik olsa 1600 kişi bundan faydalancak rakam ne kadar güzel. Selim bağlı bu tweeti begendikten sonra hergun 500 kişi oturduğu yerden tweet atsa sıkıştırsa eminim ki gelme ihtimali olan o ilan gelirdi. ama sıkıştıran sayısı hergün etkinliklerde 20 kişiyi geçmedi @ParadoX @kizilderili @wesley10 @aysesal @yldzkrc @economistic @demba-ba ve adını sayamadığım 5 6 arkadaş daha.
işte bu yüzden biz kazanamıyoruz @Antimülakat birak kazanıp gidenleri kazanmadan duranlar bile bir el vermiyor.. -
@ucanizmirli bende kaç defa ucundan kaybettim, izmirli guy"a gir ama vefasızlık yapma bugünleri unutma, burada arkanda kalanlara destek ver fısıltıları duyumları paylaş Demek istediğimiz bireyselcillikten çok kollektif olalım
-
@iyimser16 kardeşim bnm hiç içerden duyum alabileceğim bi tanıdığım olmadı ama eğer atanırsam artık sizin bi tanıdığınız olacak içerdeyim diyebilecem
-
@Antimülakat ağzına sağlık üstad gerçekten bu kısa metni alıp her iibflinin gözüne sokmalı. Bizim en büyük eksiğimiz biz olamayışımız... Verdiğiniz mücadele takdire şayan.
-
@James-Buchanan yolun başında ortasında veya sonunda olmak farketmiyor. Yol varsa yolcu varsa bas gaza, yol seni biryerlere ulaştıracak:))
-
Maliye bakanının elinde açabileceği kadro var anladığım kadarıyla. O zaman tweet atalım baskı yapalım alalım kadroları maaşları. Bir güzel de harcayalım:))
-
@iyimser16 burdayım kardeşim. Ama bu üzerimizdeki öğrenilmiş çaresizlik psikolojisi benide kendine esir etmeye başladı hep birlikte olmazsak sesimizi kimse duymayacak bunun içinde sinavi iyi gecende kötü geçende elini taşın altına sokmalı.
-
@V_FoR_VendettA o zmn öğrendiklerimizi unutum yeni bişeyler yapalım kardeşim, yukarıdada okudum arkadaşlar yazmış, bakana bi tweet kampanyası fln başlatalım