SGK TEFTİŞ 2000 Kişi
-
Sgk denetmenlerinin birleştirikmesinde yatan sebebin 3600 ek gösterge olduğu açık ortadadır.Artık idare baskılara dayanamayıp düzenleme yapmak istemiş olmalı eğer bu söylentiler doğruysa.Bu nedenle güz döneminde devlet memurları yasasında köklü değişiklikler yıllardır beklenen şeyler olabilir.Merak etmeyin bu durumdan yarar sağlayacak İİBF mezunları olur.Sgk birlşirse bu yıl Sgk müfettişliği çok alım yapar.Vergi denetmenleri birleşince 2013te test sınavıyla 5000 kişilik müfetttiş yardomcılığı sınavı açılmıştı
-
Devlet size 3-4 bin maaşlar veriyor Hale'n begenmiyonuz. Devlet istese inanın bu işleri şuan çalışanların yarısıyla bile yapar. Yani gizli işsizlik var. Hem maaş iyi hem ünvan iyi hem çalışma şartları iyi bulabileceğin en iyi işi vermiş. Hale'n begenmiyonuz. La gençler ayıp ya . Guy dediğin ülke şartlarında gerçekten çok iyi maaş alıyor. Diğerleri de öyle. Özel sektörde eşek gibi çalışıp asgari ücrete tatmin olan insanlar var hatta eğitimleri de iyi. Lütfen hak ararken adaletli olalım. Beğenmeyen de çıksın piyasaya bi baksın lütfen.
-
@safiTÜRK69 araştırma görevlilerinin maaşları bir gecede 1000 TL arttırıldı, hakim-savcılar bol kepçeden zam aldılar son yıllarda neden bakanlıkların taşra personeli o kadar almasın gelir uzmanları sgk denetmenleri vs...
-
@RootofAllEvil işsiz olanlar ne alsin hocam
-
@safiTÜRK69 katılıyorum kardeşim. Özellikle tatil bölgelerinde otellerde sıcağın altında hic durmadan1400 lira maaşa çalışan arkadaşları gördükten sonra aldigimiz alacagimiz paraların çok iyi olduğunun farkına vardım.
-
@safiTÜRK69 la adamlar bırakın bu işleri.Hangi üniversite mezunu bzim kadar işssiz kalıyo birsz araştırda yaz.Senin o beşenmediğin sözelcileri bile bizi geçti.Radyo sinema televizyon okuyanlar kamera arkasında ne kadar kazanıyo sor bak.Sizn gibiler guy olayım sgk denetmeni olayım sonra yoluma bakarım deyip kurumdan kaçmayı düşünür.Çünkü kuruma girdikten sonra her ne kadad buraya yazsanda sende 1000 tlik fark için sınavlara girersin.
-
@paretowilfredo eywallah hocam. en azından bu 2000 kişi rakamına ulaşılmak isteniyosa ilk alımda ben 400-600 arası alım bekliyorum. olur inşallah
-
Düşüncelere saygı duymak lazım.Bana göre türkiye şarlarında 3000 tl az olur sana göre çok iyidir.Bn spor kültür uzmanı sözlü özelleştirme uzmanı sözlüyle alır gelir uzmanı tvs bilir politika bilir kdv iade eder vergiyi tarh eder ama iş paraya gelince parayla uğraşan personel 3000 tl alır.Bunun neresi adalet.Ne oluyo yani şimdi spor uzmanı 3600 alıyoda taşra uzmanı niye almasın.Milli savunmaya geçen uzmanların 200den fazlası gelir uzmanı.Düşünsene vergi dairesi müdürü kültür uzmanımdan az maaş alıyo.Belki tvs okuyanlar bilir vergi dairesi müdürünün görevelrin sorumlulukşarın.Bana yds falan demeyin.Kimsenin ydsden kaçtığı yok.Sadece Adalet tecelli etmesi lazım.Mücadele var.
-
@zenginmemur SGK TEFTİŞ 2000 Kişi içinde söyledi:
Bn size şunu açık ve net söylüyorum eğer denetmenler müfettiş yapılırsa bütün taşra uzmanlar 3600 göstergeyi alır.
vergi denetmenleri müfetiş yapılıp 3600 u alınca taşra uzmanlarına niye 3600 ü alamadı. çok yanlış düşünüyosun hocam denetmenlerle taşra uzmanlarının konumu çok farklı.
-
Bnce sen tam bilmiyosun.Peki vergi dairesi müdürü niye müfettiş yapılmadı.Devlet gelir uzmanı ne oluyo biliyomusn onlar niye 3600 alıyo sen bunları bil sonra yaz.Vergi denetmenliği gelir uzmanları önceden aynı sınavla alınırdı
-
Dostlar tam olarak anlaşılamadığına inandığım bir kaç konuyu izah etmek gerekliliği hissediyorum.
Taşra personeline neden 3600 vermek konusunda bir engel var?
Bunun önündeki en ciddi engel kamudaki teşkilat yapısıdır. Mantık olarak bir memurun ek göstergesi, merkezdeki karmaşık yapı haricinde mümkün değildir. (2200'lük şube müdürleri 3600'lük uzmanın amiri gibi görünebiliyor bazı kurumlarda. Ancak uzmanların buna çok aldırdığını görmedim) amirinden yüksek olamaz.
Denetmenler İl Teşkilatlanması olan yerlerde İl Müdürlerine bağlıdır. İl Müdürlerinin ek göstergesi 3000 iken Denetmenlerinki 2200'dür. Siz 3600'lük bir personeli 3000'lik bir müdüre bağlarsanız ciddi bir hiyerarşi garabeti yaratırsınız. Buna VDK'nın çözümü Grup Başkanlığıydı. Diğer Denetmen kadroları için de bu mümkündür. Denetçi unvanı verilebilir veya müfettişlik altında toplanabilir ve bir grup başkanına bağlanabilirler.
Müfettiş unvanı almak zaten işleri kökten çözer. Çünkü Müfettişler VDK'da ve Bakanlıklarda bakana, SGK'da 7000 Ek göstergeli başkana bağlı olarak çalışırlar.
Ancak uzmanlar için durum maalesef bu kadar kolay değil. Sabit bir ilde sabit olarak çalışan personeli Grup başkanlığına bağlayamazsınız. Vergi Dairesi Başkanı Ankara İstanbul İzmir haricindeki illerde 3600 Ek göstergeye sahipken ve Vergi Dairesi Müdürü 3000 Ek göstergeye sahipken Gelir Uzmanına 3600 Ek gösterge verilemez. Bu durumda bağlanılacak kişiyi de 3600 üzerine çıkarmanız gerekecektir. Bu da domino gibi bir mali külfet silsilesi getirecektir.
İşin açığı eşit iş eşit ücret konusunda savı makul olanlar sadece denetim elemanlarıdır. Sadece sgk için geçerli değil bu. Ürün Denetmenleri, Gümrük denetmenleri de dahil buna. Ancak özellikle Gelir Uzman Yardımcılığı'nda bu beklenti ne hakkaniyetlidir ne de yukarıda saydığım gerekçelerden dolayı makul ve mantıklıdır.
-
@zenginmemur SGK TEFTİŞ 2000 Kişi içinde söyledi:
Bnce sen tam bilmiyosun.Peki vergi dairesi müdürü niye müfettiş yapılmadı.Devlet gelir uzmanı ne oluyo biliyomusn onlar niye 3600 alıyo sen bunları bil sonra yaz.Vergi denetmenliği gelir uzmanları önceden aynı sınavla alınırdı
kardeşim inan senden iyi biliyorum ama tartişmayacağım. o dönem müdürler ankaraya gitti miting yaptılar hiç bişey elde edemediler çünkü v.d. müdürüne 3600 verirsen diğer kurumlardaki binlerce müdürü nereye koyacaksın.
devlet gelir merkez kadroydu ve 2011de merkez uzmanları birleşti zaten.
evet 2003-2006 arası 3 ünvanda aynı sınavla alıyodu. bu konuyla alakalı dava da açıldı ama red edildi.ayrıca 2011 de şu yapılmak isteniyodu defterdarlık uzmanı gibi vergi denetmenleri ile gelir uzmanları vergi uzmanı olarak birleşecek 2200 ekgöstergeye devam ediceklerdi. ama denetmnlerin iyi organize olup siyasi erki ikna etmeleriyle 2011 kasımdan önce yani 2011 temmuzda bir khk ile kendilerini vdk ya attılar ilk tasarıda vdk nın içinde denetmenler yoktu sadece m.müfetişi-h.uzmanı-g.költ. vardı.
saygılar kardeşim sana belliki guy mulakataına girecen inşallah kazanırsın ve teşkilata girdiğinde ve gerçekleri gördüğünde olmaycağını sende anlarsın. -
@paretowilfredo tamda bu nedenle maliye bakanlığında 2.birleşme çok yakındır.Ne zman olacağını kestirmek belki zor olabilir ama Aymnin esastan kararı süreci dahada hızlandırabilir.Taslağa göre vdk gibe bağlanıyo.Vergi uzmanı adı altında birleşme oluyo.Sgk denetmenleri 3600ü alsın bütün taşra uzmanlarıda 3600ü alacak.Mali hizmetler gelir uzmanı defterdarlık uzmanı ilgöç il planlama v.s.Bekleyip görelim.Eğer düzelmesse zaten taşra denetmen uzmanlardan kaçışlar hızla artacak.
-
@aslan1453 benim zten olma yada olmama gibi bi durumum yok.Aym kararını merakla bekliyorum sonuçta esastan karar verecek.Bakalım eğer karar olumlu çıkarsa idare bu kararı dinleyecekmi onu merak ediyorm.Zaten olumsuz çıkarsa hukuk devletinde yapılması gereken olan karara saygı göstermektir.
-
Ha şöyle bi çevrenizde denetmen olmuş gelir uzmanı olmuş kişilere bakın hala sınavlara giriyolar neden giriyolar biliyomusnuz?Bn söyleyim maaş artışı için.Milli savunma uzmanlığında geçişlerin hepsi bu sebeple olmuştur.
-
@zenginmemur aym khk larla ilgili genelde çıkan yetki kanununa göre iptal veriyo ki geçen sene verdi zaten ama bakanlık darbe girişimin en sıcak olduğu zamanlarda kimse itiraz etmez diye düşündü ki öyle oldu zaten hemen bi torba kanunla khknın iptal edilen kısmını kanunlaştırdı.
aym den pek bişey beklememek lazım. mesele siyasi erk ne diyor. asıl olan odur ve siyasetin düşüncesi de yukarda yazdığım uygulamadan gayet net anlaşılıyor.
bu ülkede denetmenler istediği her zaman alabilir yeterki iyi baskı oluştursunlar sivil toplum örgütleriyle siyasilerle iletişimi koparmasınlar. bunun örneği vergi denetmenleridir. -
@aslan1453 bnde onu diyorum işte denetmenler istediğini alırsa diğer taşra uzmanlarda emsal teşkil eder.Şuan konuştuğumuz sgk birleşmeside taslak şeklinde başbakanlıkta bekliyo.Benim dediğim maliyede 2.birleşmede bekliyo.Bunlar elbet çözümlenecek.Olumlu yada olumsuz bir sonuç çıkacak.Bizde göreceğiz.
-
@hayalimsgk bnde sana diyorumki odtü mezunu bi mühendisin aldığı maaşı biliyomusun.Sen veya merkez bankasındaki bi uzmanın maaşını.Bunları düşün ufkunu aç her zman iyi olan için mücadele ver.Azla yetinmekde önemli ama onlar alırken sen bzi niye almayalım.
-
@zenginmemur burda kimse birleşmeden söz etmiyor aksine denetmenleri nerdeyse mülga edicekler gibi duruyor. teftişe 2000 kadro çok çok iyi bi rakam. birleşme yapılmamak için alınan bi rakam bence bu.
ayrıca birleşme merkez ünvanı üzerinden olucak zaten. adamlar 3600 ü alıp il müdürüne bağlı ve denetmen unvanında çalışılmaz sen bunu kavrayamadın bi türlü:)
sen şunu diyon galiba sgk denetmnleri 3600 ekgösterge alıcak ve aynen denetmen ünvanında çalışacak sanıyosun. bunun olma ihtimali sıfır. ayrıca maliyede herhagi bi taslak yok kardeşim. guyaderin kendi hazirlamış olduğu idare ve siyasetin onaylamadığı bi şey. tasarı denilen o şey a4 kağıdına yazılmış 4 5 paragraftan oluşan kağıt parçası gerçekliği yok...daha da yazmıyorum konu sgk teftiş 2000 kişi alıcak deniyor biz neyi tartışıyoruz.
bugun açıklancak kpss de inşallah yeterli puanları alırız. AMİN
-
Canımızı dişimize takıyoruz, çalışıyoruz. Çok zor sınavları geçiyoruz, Türkiye derecesi yapıyoruz. Tüm bunlara ek Allah'ın verdiği ek bir yetenekte var. Bilim insanı olmak, iyi eğitim almak derdimiz. İşe gireceğiz, çalışacağız, çabalayacağız. Sonra bir düzenleme gelecek, hop senin çeyreğin kadar çalışmamış, senin kadar akıllı olmayan ve derdi eğitim, bilim, bilgi değilde para olan, senin girdiğin mülakatlardaki gibi bilginin, zekanın konuştuğu mülakatlardan değilde referansların konuştuğu mülakatlardan gelmiş adamlar seninle aynı mevkiye sahip olacak. Haksızlıktır, adaletsizliktir. Müfettiş olmak bilim adamı olmaktır, 3600 ek gösterge demek değildir. Herkes bilim insanı olamaz, olmamalıdır.