2017 KPSS Sonuçları Değerlendime Platformu
-
@atiba kesinlikle hemfikirim bu konuda ama şu da gerçek ibf liler tek kıvılcımda parlarız ama faaliyete gelince pek başarılı değilizdir ordaki bahsettiğim olasılıkta buydu illa ki sesi çıkan arkadaşlar olacaktır maalesef
-
Arkadaşlar cümleten geçmiş olsun diyorum herkes hak ettiği puanı ve sıralamayı aldı mı tartışılır. Kendimden örnek vereyim genel yetenek kısmında 4 sorum, hukukta 2 muhasebede 4 sorum yanlış olarak hesaplanmış. Sorular açıklandığında cevabını anımsayamadıklarımı yanlış olarak değerlendirmeme rağmen sonuçlarda beklediğimin daha altında bir net hesaplaması ile karşılaştım. Ben ayrı ayrı 3 kitapçığımı görmek istediğimi dilekçe ile belirterek başvuracağım çünkü bu daha sağlıklı bir sonuç elde etmemi sağlayacak. Ezelden beri kitapçığıma mutlaka işaretleme yaparım en sağlıklı verinin bu olduğunu düşünüyorum. sonuçlara gelince genel olarak sıralamam ilk 5000 içinde p 48 3043 burada tecrübeli arkadaşlara sorum şu; bu sıralamalarla ilgöç, mhuy, duy gibi sınavların alımlarında kendime şans tanımalı mıyım? Benim sorularımı Mazur görün çünkü kurum sınavı tecrübem hiç olmadı ve elimdeki puanın iyi veya kötü olduğunu sınıflandıramayacak kadar kafam karışık. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
@Noturns Hocam guy ve 250 kişilik mhuy sınavı (mhuy p48 ile aldığını varsayarsak)kesin.Fakat il göç puan türüne bağlı olarak yüksek alımlarda çok yüksek ihtimalle gelir. 200 ve üzeri alımlarda. Ama duy konusu kesinlike belli olmaz. Özellikle duy son yıllarda çok düşük alim yapmakta. Onla ilgili yorum ancak ilan gelince. Ama dediğim guy mhuy garanti olası 200 kişilik il göç de garanti olur başarılar şimdiden.
-
@atiba Sistem çok karışık bu yıl ben yüksek hedeflemiyorum yani müfettişlik merkez uzmanlık gibi gayretlerim ve hevesim yok bu devirde memuriyetin iyisi kötüsü olmaz kanaatindeyim. Ama dediğim gibi sonucumun ne derece işe yarayacağı konusunda bile kararsızım oturup çalışmalı mıyım yoksa yeniden kpss kasmalı mıyım hiçbir fikrim yok, guy dışında kesin diyebileceğim bir sınavda yok sanırım. Teşekkür ederim Allah sonumuzu hayırlı kılsın.
-
Benimde muhasebe yanlış sayım 3 tane fazla geldi oysaki digerleri tam beklediğim gibi geldi optiklerin açılmasını beklemeliyim yoksa dilekçe mı yazmaliyim dostlar?
-
@Noturns Hocam dediğim gibi guy mhuy garanti hatta il göç bile yüksek ihtimalle bir an önce bunlara hazirlansan iyi edersin
-
@friedman98 benimde öyle gibi ama emin değilim boşu boşuna para vermek de istemiyorum
-
@busus hocam optikleri verseler hallolucakta ne zaman verirler kimbilir
-
Dilekçe için son gün çarşamba. GK, hukuk ve muhasebede herkesin tahmininden daha çok yanlış olduğu için yoğun bir başvuru dalgası olduğu belli. Başvuru yapanlar acaba 5 TL verip sonuca itiraz etti değil mi? Büyük şehirlerden kargoyla yarın sabahtan verilirse çarşamba mesai bitimine kadar ulaşır diye düşünüyorum. Ankara'da olup elden verenler için kolay ama bu kadar çok insanın netlerini hesaplayıp doğru saydığı soruların yanlış çıkması acaba ÖSYM'nin makinelerinin optik formları okurken bazı sorularda yanlış cevabı mı doğru kabul ettiği sorusunu sorduruyor... Bu dersleri beklediğinin altında gelenler itiraz etsin bence, üşenmeyin. Ne kadar çok dilekçe giderse o kadar iyi. İtirazla ilgili şuraya bkz. http://www.osym.gov.tr/TR,716/dilekceler-ve-islem-ucretleri.html
-
Bugüne kadar itirazı kabul edilen kimseyi görmedim ösym hiç umursamıyor bile ama yine de itiraz edin tabi.
-
P42 de 9500 uncuyum. Şimdi ikinci atama filan olsa yıl içinde sgk denetmenligi ihtimali var mı. Polyanacilik oynasak da mı olmuyo
-
Burada ve diger birkac platformda sonuclara yonelik itirazlarin oldugunu gormekteyiz. Ösym nin derhal adaylarin optik formunu ve her adaya ozel olan kitapciklari yayimlamasi gerekiyor. Aday kitapcikta yaptigi isaretlemeleri goremeyebilir cunku bu kulfetli bir is sinavdan sonra kitapciklari tek tek tarayicidan gecirmesi gerekiyor bunu yapmayabilir ösym zaten yapmasinida kimses beklemiyor fakat her kitapcikta bulunan karekod bosuna degil kitapcik sifirken o kitapcigi digital ortamda okumak ve saklamak icin dolayisi ile optik formda zaten kitapcik numaralarini kodladik ösym adayin daha onceden sistemde kayitli olan kitapcigini karekod ile aktarip yaninada optik formu eklerse boylece herkes net bir sekilde yaptigini isaretledigini gorur ve boylece sikinti ortadan kalkar ösym de her sinavdan sonra itiraz dilekcesi vs ile ugrasmak zorunda kalmaz. Yil oldu 2017 millet ay'i birakti marsa gidiyor artik biz su teknoloji caginda hala bu gibi sorunlarla ugrasiyoruz. Sinavda alinan onca guvenlik onlemleri kitapciklar karekodlar vs vs sonrasinda boyle seyleri yasatmamali bu kurum. Herkesin emegi kiymetlidir kimsenin hakkini yemeye ne haklari ne hadleri var. Umarim sikinti en kisa surede cozume kavusur ve bundan sonraki sinavlarda artik su durumlari kimse yasamaz.
-
Benimde gy ile muhasebe bekledigimin altinda geldi. Itiraz etsem bir sey cikar mi diye dusundum ama yine de itiraz etmeli. Bir arkadas itiraz dilekcesi icin son gun carsamba yazmis ama ben 15 gun diye biliyorum. Bu konuda bilgisi olan bilgilendirir ise sevinirim.
-
@hermonie olabilir
-
Arkadaşlar bu yıl iktisatta 24 üstü yapanlar basıl yaptı nereden çalışmışlar ve o sorularla karşılaşmışlardı ,?
-
Şimdi önümüzden kaç kişi gidecek tam bilen var mı ? mesela benim bildiğim sgk dent. yard 400(yeni başladı), 2bin guy. 300 vergi müfettişi yard. 100 kaymakam 100 idari hakim... ? geçen seneden sonucu belli olmayıp kpss'ye girmiş olan ve mesleğe başlayacak kaç kişi var?
-
@hermonie kavram olarak illa ki karşılaşıyorsun ama KPSS nin iktisat formatında pek olmayan sorular olduğu için çalışırken çok dikkat çekmiyor. Daha çok formüller ve grafikler üzerine bir yoğunlaşma oluyor. Bu seneki iktisat sınavı atopik bir sınavdı. Seneye daha normal sorularla muhattap oluruz.
-
@oguzidane hocam sgk için sizin siralama cok zor gözüküyor gercekci olup diger girebileceginiz sinavlara odaklanmaniz yarariniza olacaktir
-
@hermonie iktisat mezunu olduğumdan mütevellit fakültedeki bilgilerimin ekmeğini yedim. klasik kpss kitabıyla yapılacak bi sınav değildi.
-
@davetsiz eyw hocam size katılıyorum.
benim merakım, şuan mükalatı filan belli olmadığı için sınava giren kişi sayısı kaç? tam hangi kurum ne atamalar yaptı hakim değilim. bilen yok mu ?