Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı | 22-23 Temmuz 2017 | 15 Kişi
-
İlk gün sabah-öğle oturumlarında hangi iki dersin olacağı belli mi arkadaşlar?
-
@mülkiyeli ben de göremedim bu konuda herhangi bir şey , bilgisi olan bir arkadaş varsa aydınlatsın bizleri.
-
@evinsiz Geçen sene İlk Gün Maliye-Hukuk, 2.Gün Muhasebe-İktisat Olmuş Bilginize.
-
@Sucuklu_Oralet teşekkürler.
-
@Sucuklu_Oralet teşekkür ederim .
-
Sınava hazır olan var mı? Ben sadece hukuk çalışabildim
-
yazıklar olsun üst kurullar bile türkçe matematikle adam seçiyor boşa mı o kadar hukuk iktisat muhasebe çalıştık ?
-
@iibfli_keynes hocam bana istinaden mi yazdın bilmiyorum ama alan puanımda iyi benim. Başvuranların çoğunun da iyidir diye düşünüyorum. 84le kapattı sonuçta. Klasik sınav tecrübesi olmadığı için ve ilandan kısa bir süre sonra sınav olduğu için ben tam olarak hazırlanamadım. KPSSye benim gibi ilk defa girenler de hazır değildir diye düşünüyorum
-
Şimdiden herkese başarılar
-
Allah yar ve yardımcınız olsun dostlar. Çalıştığınız yerlerden gelsin, kaleminiz akıcı olsun. Soruları ve de güzel haberlerinizi bekliyoruz.
-
Bugünkü oturumlardaki sorular.
Hukuk
1- Türk Borçlar Kanunu'na göre haksız fiil ne demektir ve unsurları nelerdir?
2- Türk Medeni Kanunu'na göre dürüstlük kuralı ve hakkın kötüye kullanılması yasağı kavramlarını açıklayınız. İyi niyet ile dürüstlük arasındaki fark nedir?
3- İdare hukukuna göre icrailik, idarenin resen icra yetkisi ve
hukuka uygunluk karinesinden yararlanma kavramlarını açıklayınız.4- Türk Ceza Kanunu'na göre suçta ve cezada kanunilik ilkesini açıklayınız.
5- Zilyetlik kavramını, zilyetliğin kazanılmasını ve zilyetliğin devrini açıklayınız.
Maliye
1- Dışsallığın tanımını ve dışsallık çeşitlerini yazınız.
2- Birçok teorisyen kamu harcamalarının ekonomi içindeki payının zaman içinde artması gerektiğini belirtmiştir. Eğer ki kamu harcamalarının ekonomi içindeki payının zaman içerisinde azalmasını savunan bir akademisyen olsaydınız ilk cümleye nasıl karşı çıkardınız?
3- Aşagıdaki terimleri açıklayınız.
Peacock-Wisemann Sıçrama Tezi
Sıfır Esaslı Bütçe
Verginin Tahakkuku
Vergi Çarpanı
Laffer Eğrisi4- Otomatik stabilizatörün tanımını ve çeşitlerini yazınız.
5- Durgunlukla mücadelede kamu harcamaları ve vergiler nasıl kullanılmalıdır?
-
P3 le adam alirsan iyi bir kagidi zor gorursun yazilida tabi. Boyle sacma is olmaz aklima geldikce sinirleniyorum. Git o zaman p 3 ile merkezi atamadan adam al bu ne rezilliktir ya.
-
Benim olduğum sınıfta 35 kişinin sınava girmesi gerekirken 19 kişi girdi, 3 4 kişi de 20 dakika dolunca çıktı. Kurum ne düşünerek p2 ile aday çağırdı acaba.
Bu arada hukukta 3. Soruda birde "hukuka uygunluk karinesinden yararlanma" özelliğinin açıklanması isteniyordu.
-
Sırf sınav görmek için girenlere varsa hakkım helal etmiyorum.
-
@ibrahim1111 sorular için çok sağolun.
-
Aynı günlerde başka sınavlarım olduğu için girmedim, sorulara baktım gayet kolaylar, özellikle maliye. Kpssden yuksek alan biri havada karada hepsini yapar o maliyenin.
-
İktisat
1- Piyasa başarısızlığını ve piyasa başarısızlıklarının sebeplerini açıklayınız. (25 puan)
2- Dikey eksende X malı, yatay eksende Y malı yer alacak şekilde Y malının fiyatında bi azalma olması durumda gelir ve ikame etkisini hicks ve slutsky yaklaşımına göre grafik ile açıklayınız. (X ve Y ikame/normal mallar). (20 puan)
3- Dış ticaret politikası araçlarını açıklayınız.(25 puan)
4- A işletmesi gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterin bir işletmedir. Gayrimenkul sektörünün uzun yıllar boyunca genişlemesinin süreceği ve düsük faiz oranlarında bir yükselme olmayacağı öngörülmüştür. Ayrıca soruda A işletmesine ait bilanço ve gelir tablosu verilmiştir.
a) A işletmesi için aşagıdaki oranları bulunuz.(15 puan)
Cari oran
Asit test oranı
Nakit oranıb) Verilen bilgiler ışıgında A işletmesinin ekonomik durumunu yorumlayınız.(15 puan)
-
Muhasebe
1- Bir işletmeye ait dönembaşi envanter verilmis. 12 maddelik bir monografi verilmiş ve açılış bilançosu, yevmiye kaydı, kayıtların büyük deftere geçirilmesi, genel geçici mizan, dönem sonu işlemleri, kesin mizan, bilanço ve gelir tablosu istenmiş.(55 puan)
2- Envanter nedir, gerekliliği nedir, ne zamanlar envanter tutulur, envanter çeşitleri nelerdir ve dönemsonu işlemleri ile envanter farkı nedir? (15 puan)
3- Pasif tarafta yer alan özkaynaklar grubu neyi yansıtır ve hangi unsurlardan oluşmaktadır? (15 puan)
4- Ticari kâr ile mali kârın farkı nedir, ticari kârdan mali kâra nasıl ulaşılır? (15 puan)
-
@ibrahim1111 4. Soru
Ticari kâr ile mali kârın farkı, ticari kârdan mali kâra nasıl ulaşılır? -
Soru paylaşımları için teşekkürler arkadaşlarsınava giremedik ama en azından soruları gördük.