Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı | 22-23 Temmuz 2017 | 15 Kişi
-
@evinsiz Sınav bitmiş hala puan türü tartışması yapılıyor yok sorular kolaydı, yok girenler yetersizdi vb. Bence çok kaliteli bir sınavdı ve maliye dışında çok Da kolay değildi. Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum hocam inşallah bu başlıkta artık daha seviyeli konuları konuşuyor oluruz.
-
Bir de şu var burdan soruları görüp "kolaydı" demek gerçekten bi yanılgı. Çünkü bu sınavda nerdeyse konu sınırlaması yoktu. Bir çok kurum yazılı yapacaksa konu sınırlamasına giderken , konu sınırlaması yapmayacak kurumlar da test usulünü tercih ediyor. Hem yazılı hem de bu kadar fazla konu olunca da sınava hazırlanırken bir hayli zorlanıyor insanlar. 2-3 senedir hazırlananlara göre görece kolay bi sınav olabilir ama ilk kez girenler de var. örneğin herkes deflasyonla mücadelede kamu harcamalarının ve vergi politikalarının nasıl kullanılacağını bilir. İlk giren de yıllardır hazırlanan da. Evet bu açıdan bakarsak cok kolay bi soru . Ancak burda salt bilgi yetmiyor. Bunu destekleyecek argumanları uzun uzun tartışabiliyorsan sınavda o zaman başarılı sayılırsın. Burdaki kritik nokta bu zaten. Her neyse, konu sınırlaması yokken fazla ayrıntı gelseydi de cok saçma olurdu. Zaten 70 üstü almak yetmiyor. İlk 60 a da girmek gerekiyor . Bu yüzden kolay ya da zor olması bi anlam ifade etmiyor. Kolaysa herkese kolay , zorsa herkese zor. En iyi yapanlar yine her türlü kazanmıs oluyor.
Henüz çok erken farkındayım ama sonuçların açıklanması 1 ayı geçer mi acaba ? Bu konuda fikri olan var mı?
-
@galadriel Sınava giren kişi sayısı tahminen 200 civarıydı. Sayı vmy kadar fazla olmasa da kurumların klasik sınavları açıklama süreci 1,5 aydan az olmuyor genelde. Fakat bu kurum daha önce ne sürede açıkladı bilmediğim için 1 ay da pek sürpriz sayılmaz, 2 ayı da geçebilir. Bekleyip göreceğiz
-
@galadriel sorduğum gözetmen en az iki haftayı bulur azami de bir ay sürer dedi, bekleyip göreceğiz hocam.
-
-
@galadriel sınav sonunda son iki kişi kaldık ve kitapçıkların mühürlenmesi için şahit olduk. Sınavı okuyacak olan kişi 2-3 hafta sürer dedi
-
@yunni61 anladım hocam , bilgilendirme için çok teşekkür ederim
-
Açıklandı arkadaşlar
-
-
Hayırlı uğurlu olsun dostlar. Yok mu aramızdan kimse?
-
@paretowilfredo ben kalmışım hocam ama ilk sınavımdı bu, hiç mülakat tecrübem olmadı dolayısıyla. Pek bi umudum yok ama hayırlısı hakkımızda
-
@paretowilfredo bende kazanmışım hocam.
-
Hayirli olsun dostlar. Insallah nihai liatede de gorelim adlarinizi:)
-
@paretowilfredo ben de kazananlardanım hocam
-
@galadriel Tebrik ederim dostum. Darısı mülakata inşallah:)
-
İnşallah hocam,hepimizin hakkında hayırlısı olsun:)
-
Şahsi düşüncem böyle bir eğilimi net olarak göstermeyen bir kurum olsa da mülakatta illa zorlanılacak bir alan olacaksa bu başta Muhasebe olacaktır. O nedenle Muhasebeyi iyi çalışmanızı öneririm. İyi çalışmaktan kastım işleyişten daha çok bazı teknik detaylara eğilmeniz faydalı olabilir. Şöyle ki;
-TMS ve TFRS Temel uygulama farkları. Bazı büyük firmaların VUK dışında TFRS ile de kayıt tutması söz konusu mesela. Bu tip farkları ve uygulama farklarını irdeleyebilirsiniz.
-Bağımsız Denetçilerin firmaları ne şekilde denetlediğine dair bilgi edinin.
-TTK, yeni TTK'nın getirdikleri ve götürdükleri. Eski firmalardaki denetim sistemi, denetçilik ile yeni bağımsız denetim mantığının iyi bir kıyası sorulabilir.
-Kurum mevzuatını muhakkak okuyun, Bağımsız Denetim mekanizmasının nasıl, ne şekilde hangi yollarla denetlendiğini öğrenin. Buna dair Uzmanların rolü nedir, raporları nasıldır, nasıl işleme koyulur, yaptırımlar nelerdir vs. bunlara dair muhakkak bilginiz olsun.
-Kurumun normal kamu kurumlarından biraz farklıca bir teşkilat yapısı vardır. Bunu bilin.Sorarlarsa şayet faydası olacaktır bu okumaların muhakkak.
Allah yâr ve yardımcınız olsun, başarınızı nihayete erdirsin dostlar:)
-
@paretowilfredo Hocam benim de olmuş. Bundan sonrası nasibimiz inşallah, kazanan tüm arkadaşları tebrik ederim
-
Mülakata kalıpta puanını göremeyen var mı
-
@econ17 nerden bakıyoruz ben göremedim