2017 lys sıralamaları
-
@Agor tahmınhesap ta yapıyorum 89 bın cıkıyor puan go da bakıyorum 95 bin cıkıyor hangısıne yakın gelır merak edıyorum
-
@ali11 kardeşim içini ferah tut sen 15 gün sonra beklediğin sıralamayla tercihlerini yapacaksın
-
@ugurcan123 hocam puan hesaplama siteleri bir yol göstermesi için var herhangi biri için şu olur demek zor çünkü her seferinde hatırlattığımız gibi bu sıralama işi tüm adaylarla ilgili. Sana da ancak geniş bir aralık verebiliriz 85 bin ile 105 bin arasında gelecek muhtemelen fakat bunun da orta kararında 93 bin civarı gelme ihtimali var. Bunlar ihtimal dediğim gibi.
-
@ali11 ve @ugurcan123 bu arada arkadaşlar duyduğum kadarıyla Fen Bilimleri sınavı biraz da olsa kolaymış. Şimdi bu durumda sıralamaları nasıl etkileyecek kesin değil. Bir de hangi MF puan türündeki sıralamaları merak ediyorsunuz bunu da belirtin soru soracağınız zaman çünkü her bir puan türündeki test gruplarının yüzdelik değerleri farklı ikinizin de hakkında hayırlısı olsun.
-
![alt metni]( görsel url)
arkadaşlar bır fıkır edındırır dıye atıyorum 2 sene once mat oldukca zor ıdı boyle netlere bu puan gelmıstı muhakkak fıkır edındırcektır
-
@Agor MF 3
-
@ali11 kardeşim zaten MF 3 puan türünde matematiğin yüzdelik katkısı MF puan türleri içindeki en düşüğü, belirttiğim gibi Fen Bilimleri sınavı kolay dense de netlerin gayet yüksek, istediğin sıralama gelecektir.
-
@Agor Teşekkür ederim dediğin gibi olur inşallah sonuçlar açıklanınca yazarım bakarız. Teşekkür ederim
-
@ali11 hocam fen sınavına girmedim, sorularla alakalı çok bir fikrim yok ama ilk 8 bin rahat olur gibi duruyor. Hatta 65 matematik neti ile 5-6 binler bile uzak tahmin değil. İnşallah umduğumuzdan kötüsüyle karşılaşmazsınız, tebrik ediyorum.
-
Herkese iyi çalışmalar,
Ygs sıralamam 130bin. Lys netlerim mat:45, edb:48.5, cog:19. Okul puanım ise 38, epey düşük. Sizce ilk 25bine girebilir miyim ?? -
@Melihferidun hocam ygs sıralamanız hangi puan türünde 130 bin ve hangi TM puan türünde ilk 25 bin hedefiniz. Okul puanınızın 38 olması ham puan olarak ilk 20 bine bile girseniz en az 7 8 bin geriye itecektir bu yüzden netleriniz sizi 25 bine sokabilecek olsa da okul puanınız yüzünden giremeyebilirsiniz. Bir de dediğim gibi netlik olması açısından puan türlerini de belirtirseniz daha nete yakın yardımcı olmaya çalışabiliriz.
-
@Agor hocam Ygs 5. Ben tm3 puan türünde 25 bine girmek istiyorum. Psikoloji kazanmak istiyorum istanbuldaki vakıf-özel üniversitelerini tam burslu
-
@Melihferidun hocam dediğim gibi ham puan olarak girseniz bile okul puanınız sizi geriye çekecektir. Fakat devlet üniversiteleri gelmese bile vakıf üniversitelerinin tam burslu psikolojilerinde 35 bine kadar düşenler var. Eğer tercih konusunda kesin şu okullar diye çizgileriniz yoksa İstanbul'daki vakıf üniversitelerinden bazıları tam burslu olarak gelebilir 35 binlerle.
-
Sanırım siz yanılma payı ihtimalini de göz önüne alıyorsunuz. Önceki yıl puanlarda ciddi yani 30 puan kadar bir yükselme olmuş. Ayni durum bu yıl düşüş olgusu içinde olabilir mi ? Ayrıca psikolojide düşüşün daha büyük oranda olacağını düşünüyorum hukuka gören çünkü hukuk bölümünün tercih edilme durumu daha fazla daha yaygın. Ne dersiniz ? Bu yıl 25-30 puanlık bir düşüş söz konusu olur mu psikoloji de ?
-
@Melihferidun Hocam ben size sıralama üzerinden bilgi verdim, aslolan sıralamadır, puanlar düşebilir yükselebilir ama bir okul 35 bin ile alıyorsa en fazla 30 bine çıkar en az 40 bine düşer oradaki oynama azdır. Puanlarda bu yıl muhtemel bir düşüş olacak ama size dediğim gibi 35 bin içine girerseniz vakıf üniversitelerinden tam burslu kazandıklarınız olacaktır.
-
@Agor üstadım sıralamanın daha belirleyici olduğunu ben de biliyorum. Ben muhtemel sıralamamı tahmin etmek anlamında puan verisiyle konuştum. Acaba 405 puanla 25 bine girebilir miyim diye düşünüyorum ? 35 bine girebilecegimi ben de tahmin ediyorum sizin gibi.
-
hocam merhaba ygs5te 130 binim.
42 edebiyat 21 matematik 17 coğrafya netim var. sizce 40 bine girer miyim? pdr istiyorum -
@Melihferidun 25 bin şahsi fikrime göre zor görünüyor. Sıralama diğer adaylarla da ilgili olduğu için sürpriz olur mu bilemem ama 25 bin gelmez diye düşünüyorum okul puanı yüzünden
-
@rvpbrs14 bu arada obp 81
-
@rvpbrs14 hocam okul puanınız nasıl? Ortalamanın çok üstündeyse bir ihtimal fakat 40 bin maalesef gelemeyebilir