2017 lys sıralamaları
-
@raskolnikov cok sağolun teşekkür ederim
-
@Agor ben mezunum hocam universite okuyarak sınava girdim bu yüzden bu sıralama bile benim için yeterlidir. Ama sanki sizinki 2016ya göre hesaplıyor gibi diger sitelerden düşük ve farklı geldi. Yinede teşekkürler
-
şimdikilere okul puanı olarak en az 90 verdikleri için bizleri baya geri atmış. güzelim 19 bin tm-3 olmuş 23 bin tm-3 tey tey.
-
Merhaba ts1 25 bine ankara okul öncesi gelme ihtimali nedir?
-
@kombassankoma liseden mezun olduğum yıl tm3te okul puansız 2400 olan sıralamam okul puanıyla 2700 olmuştu şimdi ise benim 13000 olmuş size 15000. Şişirilmiş başarılar ve ortalamalarla gençlerimizin hayalleri yıpratılıyor.
-
@beetle hocam bölüm YGS puanı ile alırken 90 binleri alıyordu fakat TS puan türüne geçince işler biraz karışacaktır. Tahminim o civarlara gelmesi gerektiği yönünde ama öğretmenliklere artan rağbet durumu karıştırabilir. Yine de bireysel tahminim gelmesi gerektiği yönünde.
-
@Agor teşekkür ederim umarım gelir
-
merhaba,tm3te 70 binim hacettepe sosyoloji (75.000) düşünüyorum. yorumunuz nedir
-
@rvpbrs14 hocam yorumunuz nedirden kastınız nedir? Sıralamama gelir mi anlamında mı yoksa bölüm nasıl anlamında mı yorumlar?
-
@Agor aslında her ikiside hocam ya
-
@rvpbrs14 çok inanılmaz bir sürpriz olmazsa sıralamanız bölüme yeter fakat bölüm tercihi konusunda kendinize sormanız gereken şeyler var ne tarz bir iş yapmak istiyorsunuz, bölüm tercihi tabi ki direk işe bağlanmamalı ama sizin bölümden beklentileriniz ne, bölümü bitirdikten sonra nasıl bir kariyer planı yapacaksınız. Bu sorular da söz konusu sosyoloji olunca daha çok önem kazanıyor çünkü fen bilimlerindeki bölümler veya da öğretmenlikler gibi yapacağınız işler net şudur, öğretmen, doktor, hemşire, mühendis olursun denememesi. Sosyoloji oldukça önemli bir bilim dalı ve layıkıyla okunduğunda insana oldukça güzel şeyler katacak bir bölüm. Benim size söyleyebileceklerim bunlar, sosyoloji mezunu birileri ile konuşmanızı ve sizi nelerin beklediğini onlara da sormanızı öneririm. Hacettepe'ye gelince evet bir ismi var ama sıralamanızın tutabileceği ve akademik kadrosu Hacettepe'den iyi olabilecek üniversiteler de olabilir. Bunları göz önünde bulundurun derim.
-
@Agor hocam çok teşekkür ederim çok güzel yazmışssınız. bu başka üniversiterler derken hangilerini kastettiniz ?
-
@rvpbrs14 net birini kast etmedim, Ankara Üniversitesi DTCF sosyal bilimler alanında iyi mesela ama sadece bunlara değil teker teker yazmak isteyebileceğiniz üniversitelerin hocalarını araştırsanız sizin için iyi olur.