TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu

KPSS B
    kpss 2018 kpss b grubu kpss gk-gy genel kültür genel yetenek
    64
    211
    61383
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Antimülakat
      Antimülakat @ddguy Son düzenleyen:

@ddguy merkezi atama sonrası kurumlar kendi güvenlik soruşturmasını yapıyor hocam. Yine 2-3 ayı buluyor işe başlamak.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • bombiksmori
        bombiksmori Son düzenleyen:

Benim matematik,türkçe ve vatandaşlık kısmında sıkıntı yok çok şükür. Ama bu kısımlar ne kadar iyiyse tarih coğrafya da o denli kötü. Verimli mi çalışmıyorum yoksa teknik mi değiştirmem gerek bilemiyorum. ' Ben böyle çalıştım ve çok faydasını gördüm' dediğiniz tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.

Gemi olsaydık şayet, yükümüzün ağırlığı değil limanın vefasızlığı batırırdı bizi.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • guyan gelmiş
          guyan gelmiş Son düzenleyen:

2013 kpss'de genel kültür 20D 40Y idi 2014'te 49D 11Y idi ve kaldı ki tarihin en zor genel kültürüydü.Yöntem basit tek bir tane güzel konu anlatımlı kaynak ramazan yetgin ve alabildiğine soru.
          Benim bu sene 2018 kpss B ye çalışacak arkadaşlara bir tavsiyem madem a grubu çalışmıyorsunuz bence formasyon almalısınız eğer mülakat kalkmaz ise bu sene iibf'ye sıra geleceğini düşünüyorum.

Devletin keşfedemediği yetenek...

Dolap arasına saklanmış memur...

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
          • F
            FreeBoY Son düzenleyen:

arkadaşlar elimde sıfır b kaynakları almak isteyen mesaj atarsa sevinirim

• E
              elifuçar Son düzenleyen:

Arkadaslar merhaba ben 33 yasindayim gecen B sinavina 1 ay calistim P3 73 geldi bu sene alan sinavina hazirlandim pek de iyi degil sonuclarim gk gy hic calismadim 64 civari geldi
              2018 sinavina ciddi bir sekilde hazirlanmak istiyorum bu sene ki netlerim soyle
              Turkce 15 net
              Matematik 8 net
              Tarih 18 net
              Cografya 5 net
              Vatandaslik 9 net
              Guncel 2 net
              Bana ne önerebilirsiniz

• M
                matador @guyan gelmiş Son düzenleyen:

@guyan-gelmiş 2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu içinde söyledi:

@ddguy 1-Türkçe bence insanların en az önem verdiği ancak sınavın en çok belirliyecileri o yüzden tükçeyi boşlamaman gerekir ben ders çalışmaya başlamadan önce 10-15 arası yanlış yapıyordum bir hocam bana taktik verdi ve ben bunu disiplinli bir şekilde uyguladım kpss'de 3 yanlış yaptım.Sistem basit türkçe soru bankaları alacaksın ve her gün 10 soru çözeceksin ama her gün sıkılmadan ama sadece 10 soru 11 değil başlamışken bitiriyim demeyeceksin dersin 1 hafta sonra bir daha türkçe sorusu çözemezsin.ve dil bilgisi onlara pratik not kitaplarından çalışıp soru çözsen yeterli.
                2- matematik eskisi gibi değil 2014'den önce belli zorlukta problemler sorup sınava hazırlananların %70'inin yapmasını sağlıyorlardı ama artık hiç alakası yok Matematik problemlerini en zor kitaplardan mümkünse ales kitaplarından çalış ve bol bol 30 lu matematik denemesi çöz konu olarak sadece kendini eksik hissettiğin konulara baksan yeter sıfırdan konu çalışmanın mantığı yok.

3.tarih sakın ama sakın sırf zor soru yakalamak için öyle antin kuntin bilgiler yazan kitapları kullanma.sade anlatımlı bir konu anlatımlı ve ramazan yetgin videolarını özenle izle ve bol soru çözümü ama bol soru çözümü tek yol bol soru çözümü ben 20 bine yakın soru çözmüşündür
                3- Basit gibi görünse de ufak hatalar yanlış yapmanı sağlıyor ama çalışması en zevkli olan ders konu ve bol soru burda da aynen devam
                4-vatandaşlık bunu sen zaten yaparsın sadece biraz soru çözsen yeterli
                ve ocaktan sonra hergün bir deneme çöz
                a grubunda deneme çok işe yaramaz ama b grubunda durum tam tersi
                yardımcı olduysam ne mutlu bana

Siz bu şekilde çalışarak kaç aldınız p3ten? Aynı zamanda a grubu öğrencisi misiniz?
                Bide türkçe'den her gün 10 soruyu nası çözücez tüm konuları bitirmeden mi o kısma tam anlayamadım o 10 soru farklı konulardan mı olcak

guyan gelmiş 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • M

2013 kpss'de genel kültür 20D 40Y idi 2014'te 49D 11Y idi ve kaldı ki tarihin en zor genel kültürüydü.Yöntem basit tek bir tane güzel konu anlatımlı kaynak ramazan yetgin ve alabildiğine soru.
                  Benim bu sene 2018 kpss B ye çalışacak arkadaşlara bir tavsiyem madem a grubu çalışmıyorsunuz bence formasyon almalısınız eğer mülakat kalkmaz ise bu sene iibf'ye sıra geleceğini düşünüyorum.

Formasyonu nası alıyoruz kusura bakmayın size soruyorum ama çok kısıtlı bilgi var, formasyon alınca ne işe yarayabilir nerde öğretmenlik yapıcaz?

• guyan gelmiş
                    guyan gelmiş @matador Son düzenleyen:

@matador p3 89,5 aldım şuan b grubundan memurum ve a grubuna hazırlanıyorum.Türkçe 10 soru konu farketmeksizin soru bankasını alın sırayla her gün 10 soru çözün ve kapatın.
                    Formasyon ile muhasebe ve finans öğretmenliği atmaları oluyor 2.öncelik diye bir şey var ilk muhasebe öğretmenliği okuyanlar atanıyor onlar bitince sıra formasyon alan iibf'lilere geliyor muhasebe öğretmenliği bölümleri kapatıldı az sayıda mezun kaldı onlarda bitince sıra gelecek bu yıl bitmesi ihtimal.

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • E
                      elifuçar Son düzenleyen: elifuçar

@guyan-gelmiş
                      Hocam önerebilceginiz matematik ve türkçe soru bankasi var mi

• guyan gelmiş
                        guyan gelmiş @elifuçar Son düzenleyen:

@elifuçar piyasada güncel kitaplar işinizi görür yediiklim yargı gibi

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • E
                          elifuçar @guyan gelmiş Son düzenleyen:

@elifuçar piyasada güncel kitaplar işinizi görür yediiklim yargı gibi

Hocam peki antremanlarla matematik hakkinda ne dusunuyorsunuz inceleme firsati bulabildiniz mi

• guyan gelmiş
                            guyan gelmiş @elifuçar Son düzenleyen:

@elifuçar 2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu içinde söyledi:

antremanlarla matematik

matematik seviyesi 10-12 net aşağı olanlar için bir kitap eğer 15 ve üzeri netlere ulaşabiliyorsanız size çok katkısı olmaz

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • E
                              elifuçar @guyan gelmiş Son düzenleyen:

@guyan-gelmiş
                              Tesekkur ederim hocam

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • M
                                mery87 Son düzenleyen:

mrb arkadaşlar ben kpssye bu yıl tekrar hazırlanacağım inş yani konu temelim iyi kötü biraz var şuan bir işim yok ama iş bakıyorum bi yandan çünkü parayada ihtiyacım var malum kitap parası deneme parası dershaneye git gel yol parası hepsi masraf.kitap siparişi verdim onlar gelince matematikle başlıycam inş size şunu sormak istiyorum fikrinizi almak istiyorum bi iş bulsam en erken altıda çıkıcam altıdan sonra eve git yemek vs bi bucuk saat alsa çalışmaya yedi bucukta otursam üç dört saat maksimum çalışma yapabilcem belkide daha az iki saaat bile zor vakit ayarlıycam çalışmaya bu şekilde kpssden 85 ve üstü alma şansım sizce varmı yetişirmi beni motive edebilecek misiniz

• guyan gelmiş
                                  guyan gelmiş @mery87 Son düzenleyen:

@mery87 şuan 30 soruluk bir matematik denemesinden 17-18 net ve yukarı çıkarabiliyorsanız kesinlikle 85 üstü alabilirsiniz.Ama matematiğiniz kötü ise biraz daha fazla efor sarfetmelisiniz

• M

@guyan-gelmiş tekrar merhaba uzun bi sure girememistim foruma gec yaziyorum o yuzden, sakincasi yoksa nerde memursunuz acaba? Bir de formasyonu nasil alabilirim bilginiz var mi? Gazi muhasebe ogretmenligi bolumu kapatildi ama daha cok mezun var die biliyodum ben o yuzden hic dusunmemistim sira gelmez bize diye. Bu hafta baslicam insallah calismaya, iş hayatiyla ne kadar yurutebilirsek bakalim

• guyan gelmiş
                                      guyan gelmiş @matador Son düzenleyen:

@matador çalışan biri isen hem formasyon hem kpss seni yıpratabilir ben formasyonu daha çok çalışmayan arkadaşlar için demiştim.Dsi'de memurum hocam.

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • M

@guyan-gelmiş evet calisiyorum maalesef. Formasyon nedir nasil aliniyo hic bilmiyorum bile bi arastirayim. 2 3 sene a grubuna ugrastim olmadi, yds sayesinde puanlarim yuksek geliyodu ama simdi yds etkisini de kaldirmislar puanlarim dusuk geldi bu sene oyle olunca. Bari b grubuna hazirlanayalim dedim hic bilgim yoktu b grubu hakkinda da biraz arastirdim. Ailevi nedenlerden dolayi Ankara'da olmam gerekiyor b grubundan sinava girince Ankara'da nerelere girebilirim maas yonunden nereler iyi siz biliyo musunuz hic bende arastiricam birazda.

• guyan gelmiş
                                          guyan gelmiş @matador Son düzenleyen: guyan gelmiş

@matador b grubundan ankaraya iyi alım oluyor eğer dil puanınızda var ise kpss b'de işinize yarar.Bazı memurluklarda dil puanı istiyor onlar nispeten diğer memurluklara göre düşük kapatıyor.Eğer dil puanınız var ve alandan vazgeçtiyseniz B grubuna çalışın derim.Puanı aldıktan sonra atanacak kurumları bulursunuz o işin tatlı kısmı çünkü hangi atamada hangi kurumlar alıyor belli olmuyor değişken bir durum.

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • yusufbat23_23
                                            yusufbat23_23 Son düzenleyen:

Türkiye'nin Genel Kültür sorunu yok Genel yetenek sorunu var. Matematik ypan her türlü sıralama açısından önde oluyor

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 2 / 11
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti