Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir? Mülakat Deneyim Paylaşım Platformu.
-
@personanongrata hocam belki binin üzerinde mülakat dinlemişimdir en güzellerinden biri buydu
-
@antimülakat en iyisi buydu:)))hayir hayir saka degil:)yalniz ozguvenin ayri bir olaydi .Kardesim atandin demi ?
-
@aliveli eyvallah hocam umarım daha fazla anı biriktirmeden tamamlarız bu süreci
-
Benim en acı mülakatım h.bank mülakatidir.mulakatta ters kose nasil yapilir ve mulakatin 1.dakikasinda kesin kazanamıcam dedigim mulakattir.sorulan sorulara şu an hatirlayamadim efendim bile diyemedim,direk bilmiyorum dedim.(hatirlatmaya çalisirlar bide ustune tüy dikmeyeyim diye).
Mülakat biraz nasip,kısmet işi bence. -
Hepsini birbirinden saçma ve gereksiz bulduğum. Ama elden gelen bir şeylerin olmadığı ve olabildiğince profesyonel davranmak için kendimi zorladığım...
-
@antimülakat Nick - Entry Uyumu
-
@paretowilfredo sonunu kısmen toparladım hocam. Çoğu zaman mecburiyettir insanı yola sokan.
-
@antimülakat Aynen kardeşim. Benim bakış açım bir şekilde sistem ne ise ona uyum sağlayıp değiştirilecekse onun içinde kalarak değiştirmektir. Dışarıdan yakınma malesef bir şey getirmiyor hiçbirimize. O nedenle buradayız ya zaten
-
@paretowilfredo kendi düşüncelerimizi bir kenara koymak adına bir silgi attım hocam yazdıklarımıza. Bu platformda yaptıklarımız bunu gerektirir.
-
@aliveli Hocam o halde bize önereceğiniz çok şey vardır
-
@piraye elimden geleni yaparım.
-
bende yazayım şuraya mülakat anımı belki gireceklere faydam dokunur: )
ilk mülakatım sgk denetmen yardımcılığı... mülakata çağrılmamdan mülakat gününe kadar çok iyi hazırlandığım alanım gereği iş hukuku sosyal güvenlik hukukunun dibine vurduğum bir çalışma süreci ne sorsalar bileceğim havasındayım ( tabi öyle olmayabiliyor ) mülakat günü geldi çattı protokol laciverti bir takım beya gömlek ve ince bir kravat bordo kemer bordo ayakkabı... ütüler jilet tertip düzen en önemli konulardan biri. çıktım yola gittim sgk binasına girdim içeri dediler aşağıya kantinde bekleyeceksiniz oradan çağıracaklar. kantine inerken öyle bir hava oluşuyor ki arkadaşlar sanki gelin damat tavandan açılan merdivenle davetlilerin arasına iner gibi çaktırmadan tüm herkes göz ucuyla birbirini kesiyor içten içten yorum yapıyorlar tabi bende bakıyorum etrafa kimisi elinde not ders çalışıyor kimisi hoş beş muhabbet... bende geçtim oturdum bir köşeye vakti bekliyorum 5 er 5 er yukarı alıyorlar sıra bizim gruba geldi kalbim yerinden sökülecek gibi ama çaktırmıyorum. yukarı çıkardılar kimlik istediler cekete baktım cüzdan yok pantolonun cebine baktım ordada yok.... benden o an da öyle bir ter boşaldı anlatamam... hemen koştum asansöre indim aşağı bir baktım masanın üstünde benim cüzdan heyecandan cüzdanı unuttum. aldığım gibi fırladım yukarı. geçtik bir toplantı odasına oradan da tek tek çağırıyorlar. sıra bana geldi.... girdi içeri merhabalar efendim dedim hoşgeldin onur dedi tövbe bismillah ne onuru diyorum... efendim ben onur değil ben ilkhedefsgk yım dedim öyle mi nerede bu onur dedi bilmiyorum dedim kapıdakini çağırsana dedi tabiki dedim kapıdaki görevliyi çağırdım ona biraz kızdılar neden gelmeyeni haber vermedin diye. bu arada ben iyice gerildim adam yanımda azar yiyo. neyse çıktı bu benim cv yi yansıttılar ekrana gel otur bakalım ilkhedefsgk dediler kendini tanıtla başladı bir kişi ben anlatırken sürekli bilgisayarla uğraşıyo ( sanırım sosyal hesaplar inceleniyor) kendimi tanıtırken pat diye soru 1. sigortalı kimdir sigorta kolları nelerdir bunları bize söyle dedi komisyon başkanı... bunu tabikide en güzel şekilde cevapladım
yandaki üye sana muhasebe sorcam dedi elinde kitap soru 2. net çalışma sermayesi devir hızı nedir dedi... (kendi kendime bula bula bu soruyu mu buldun diyorum) neyse kendime zaman kazandırmak için önce net çalışma sermayesini açıkladım onu anlatırken formülün paydası aklıma gelmiyo bir türlü bi an da ışık yandı net satışlar kısmı aklıma geldi yapıştırdım cevabı.
yandaki üye nefes bile alamadan merkezi yönetimin faydaları nelerdir dedi. onu da anlatırken ben diyorum harcamalar daha az olur felan bak dedi eminmisin dedi harcamalar hiç az olur mu ya dedi. bende kararlılıkla efendim harcamalar daha azdır dedim. bak eminmisin dedi kesinlikle harcamalar daha azdır dedim. iyi hadi bakalım dedi. (bu arada ben artık bitse diye duman atıyorum yağ yakmaya başladım hepsini bilmişim sonrasında patlamak istemiyorum) sağdan ilk beyefendiye geldi sıra oda açtı bir kitap soru 4. maliyeden bir soru sordu işte patladııımmm biliyorum ama cümleyi kafamda toparlayamıyorum saçmalamkta istemiyorum o ana kadar iyi gelmişim saçmalasam berbat etcem herşeyi dedim efendim şuan hatırlayamıyorum tamam önemli değil dedi. son soru geliyor soru 5. j eğrisi nedir onuda cevapladım. tamam hakkında hayırlısı olsun teşekkür ederiz dediler bende teşekkür ettim önümü ilikledim iyi çalışmalar dileyip çıktım. çıktıktan sonra üzerimden öyle bir yük kalktı ki anlatmam mümkün değil ama o heyecan çok güzel bir şey o heyecanı yaşayın arkadaşlar. -
@ilkhedefsgk evet güzel bir deneyim olmuş sağolun paylaştığınız için Sonuç ne oldu peki
-
Mülakat anilarini okurken bile kalbim fazlasiyla hizli carpiyor, olurda bi gun mulakata kalirsam nasil olurum Allah kerim:) paylaşan herkese teşekkürler
-
@piraye sonuc henuz aciklanmadi suan sgk ile bir kurumun daha mulakat sonucunu bekliyorum.
-
@ilkhedefsgk ne güzel, inşallah hayırlısıyla olur
-
@piraye insaallah kardesim
-
Yıl 2013 İl Planlama Uzman Yardımcılığı mülakatı için Ankaradayım. Şu anki işime başlayalı henüz 4 ay olmuş, elime geçen para fena değil rahat rahat sınava girmeyi planlıyorum. Mülakat sabahı oldu bir baktım takımı getirmişim, kravat var ama kemer yok. Yolum mecburen Kızılaya düşeceği için kemeri de oradan hallederim diye düşündüm. O günün mülakat listesinin üçüncü çeyreğinde yer aldığım içinde çok acele etmedim. 9:30 gibi Kizilaydan kemeri aldım, içişlerine yürüyorum, 10 gibi de orada oldum. Etrafa bir baktım orada bulunanların %90'ınında bordo veya kırmızı kravat. Bendeki de lacivert desenli. Neyse dedim arkadaşlar Kaymakamlık mülakatı modunda gelmişler, bende sıkıntı yok dedim. Sonra listeye bir baktım komisyon uçmuş, benden önceki son 4 kişiye kadar ilerlemişler. Tamam rahat olmaya rahatimda bu kadar ilerlenilmesi de birden panik yaratıyor. Neyse birinci kişi girdi çıktı, ikincisi ortalarda yok, üçüncü kişiyi hunharca zorlamişlar. Eleman kızarmış bozarmis bir vaziyette çıktı. Ne sordular dedim, bilmiyorum valla dedi bastı gitti. Dördüncüye seslendiler o da ortalarda yok. Beşinci sırada ben varım. Sıra olarak öğleden sonraya kalır diye düşündüğüm mülakat, yarım saat sonra çağrılan ben. İçeri girdim hoş beş hayata dair sorulardan sonra beklediğimden kolay 5 alan sorusu sordular? Biri hariç diğerlerine cevap verdim. Güzel geçen bir tecrübeydi, çok seri bir şekilde tamamlandı. Ve ben saat 10:45 gibi çok iyi bildiğim ve tanıdığım Atatürk Bulvarını kullanarak Kızılaya yola koyuldum...
-
@antimülakat, içinde söyledi: Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir? Mülakat Deneyim Paylaşım Platformu.
Yıl 2013 İl Planlama Uzman Yardımcılığı mülakatı için Ankaradayım. Şu anki işime başlayalı henüz 4 ay olmuş, elime geçen para fena değil rahat rahat sınava girmeyi planlıyorum. Mülakat sabahı oldu bir baktım takımı getirmişim, kravat var ama kemer yok. Yolum mecburen Kızılaya düşeceği için kemeri de oradan hallederim diye düşündüm. O günün mülakat listesinin üçüncü çeyreğinde yer aldığım içinde çok acele etmedim. 9:30 gibi Kizilaydan kemeri aldım, içişlerine yürüyorum, 10 gibi de orada oldum. Etrafa bir baktım orada bulunanların %90'ınında bordo veya kırmızı kravat. Bendeki de lacivert desenli. Neyse dedim arkadaşlar Kaymakamlık mülakatı modunda gelmişler, bende sıkıntı yok dedim. Sonra listeye bir baktım komisyon uçmuş, benden önceki son 4 kişiye kadar ilerlemişler. Tamam rahat olmaya rahatimda bu kadar ilerlenilmesi de birden panik yaratıyor. Neyse birinci kişi girdi çıktı, ikincisi ortalarda yok, üçüncü kişiyi hunharca zorlamişlar. Eleman kızarmış bozarmis bir vaziyette çıktı. Ne sordular dedim, bilmiyorum valla dedi bastı gitti. Dördüncüye seslendiler o da ortalarda yok. Beşinci sırada ben varım. Sıra olarak öğleden sonraya kalır diye düşündüğüm mülakat, yarım saat sonra çağrılan ben. İçeri girdim hoş beş hayata dair sorulardan sonra beklediğimden kolay 5 alan sorusu sordular? Biri hariç diğerlerine cevap verdim. Güzel geçen bir tecrübeydi, çok seri bir şekilde tamamlandı. Ve ben saat 10:45 gibi çok iyi bildiğim ve tanıdığım Atatürk Bulvarını kullanarak Kızılaya yola koyuldum...
O kemeri galiba herkes unutuyor.mulakat sabahi unuttugumu farketmistim.şansa o saatte kizilayda bir kemer bulabildim,oda uzun geldi,ve ucunu bir yere tutturamiyordum.japon yapiştiricisi ile yapiştirmıştım.mülakat 10 dakika sürmüş,evde kemeri çıkarmam 20 dakika sürmüştü.
-
@asdfghjkl Sizinki de başka hikayeymiş hocam 80 sonrası kayıp neslin 2. Kuşağı olarak başımıza gelenlerin de aynı olmasına şaşmamalı. Neyse ki Kızılay hepimizin derdine bir çare bulduruyor.