RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
-
arkadaşlar ben başvuru formunda bilgi alınabilecek kişiler kısmına kimsenin adını yazmamıştım. bu durumu kuruma bildirdiğimde telefondakiler gayet rahat bir şekilde bişey olmaz demişlerdi. şimdi ben mülakata kaldım acaba bu durum sorun çıkarır mı mülakat sırasında ?
-
@ddoa sorun olmaz hocam.
-
RTÜK Mülakat soru hazırlığı kitap çıkarmışlar
http:// nextlevelkariyer. com/home/announc_detail/24_2017-rtuk-uzmanligi-mulakat-rehberi-yayinlandi!
-
@cd215 hocam burdaki tüm sorular her alandan girenlere aynı şekilde mi soruluyor? Meseka analog yayın hukukçulara sorulur mu?
-
@pek12 sorulabilir direk 6112 Sayılı Kanunda kavramlarda geçiyor.
-
@pek12 sorulur mevzuatta var
-
Ne yazık ki mülakatım pazartesi günü... ama bir bakmakta fayda var.
-
@pek12 6112 sayılı kanun kısa bi şey zaten 50 madde. indirip okuyun
-
bu yayını cevapları ile birlikte nereden temin edebiliriz? bu linkte sadece içindekiler kısmı mevcut sanırım.
-
@JanTinbergen Next Level çok fazla kişinin girdiği SGK, İl göç, kaymakamlık ve hakimlik mülakatları için de böyle bir şey hazırlamıştı. Çok az kişinin girdiği sınavlar için böyle şeyler hazırlamıyorlar. SGK İstatistik için hazırlananlarda bazı eksiklikler varmış. Adamlar piyasadaki boşluğu görüp çok iyi değerlendirip kar ediyorlar. RTÜK mevzuatını okuyup soru çıkarmışlar. İçindekileri de millet satın alsın diye paylaşıyorlar. Hiç para vermeden mevzuata çalışıp sadece verdikleri soruları cevaplayabiliyorsak bu iş olmuştur bence. Sadece mevzuat dışındaki güncel ve genel kültür bilgilerini cevaplayabilmek sıkıntı olabilir ama o kısımdan soru tutturabilirler mi bilemiyorum. "2016 yılında en fazla bildirim alan program ve kanalını söyleyiniz" gibi bir soru gelir mi hiç sanmıyorum... Sorunun cevabını arayıp bulamadım. 2015'in ilk yarısında en çok şikayet edilen kanal Acun'un kanalı diye bir haber var mesela: http://www.gazetevatan.com/sikayet-yagdi-acun-un-kanali-ilk-sirada-854739-medya/ Yani adamların emeğini takdir ederim, çok orijinal RTÜK'le alakalı genel her yöne çekilebilecek genel kültür soruları icat edip hazırlamışlar ancak bizi mülakatlarda rakiplerimize göre bir adım ileri taşımasının garantisi olmadığından şahsen tek kuruş harcamak istemem. En temizi mevzuata çalışıp sınava girmek kanımca...
NOT: Reklam ya da anti-reklam amacım yoktur, sadece görüşlerimi yazdım. Yoksa girişimcilik her daim iyidir... Yukarıdaki linkten de satın almayacakların muhtemel soruları indirip çalışırken faydalanmanızı tavsiye ederim.
NOT2: "Küresel ısınma nedir?", "Görgü kuralları nelerden oluşmaktadır?" ve "Kişi nedir? Kaça ayrılır?" gibi komik sorular da eklemişler. Keşke onlar olmasaydı. Mülakat rehberini 100 sayfaya tamamlamaya çalışmışlar sanırım.
-
@odtüsbky genel kültür mü ? Mülakata dahil mi o da neler gelir ki
-
arkadaşlar sizce 6112 sayılı kanuna çalışmak yeterli mi yoksa diğer yönetmeliklere,kanunlara bakmalı mıyız ? bana diğer yönetmelikler ve kanunlarda pek dişe dokunur bir şey göremedim.
-
@ddoa 6112 yeterli bence de
digerleri gereksiz.
bence daha çok iş tecrübelerimiz etkili olacak. haftaya mülakata girecek arkadaslar da insallah yardımcı olurlar -
@ddoa RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor içinde söyledi:
arkadaşlar sizce 6112 sayılı kanuna çalışmak yeterli mi yoksa diğer yönetmeliklere,kanunlara bakmalı mıyız ? bana diğer yönetmelikler ve kanunlarda pek dişe dokunur bir şey göremedim.
2954de de bakman faydalı olabilir
-
@rochas hocam bence trt ile ilgili bir şey sormazlar
-
rtük TRT'yi denetleyen üst kurul. Buradaki uzman yard. maaşı trt'deki kameramandan daha düşük
neden böyle? -
@ddoa trt'nin anca genel müdürünü sorarlar
-
Arkadaşlar radyo ve televizyon sistemleri konusunda sorularımı sorabileceğim birileri lazım kim gönüllü olmak ister?:)
-
@pek12 google
-
@galatasaray ahaha google anlamıyor halimden. özellikle mühendislikten girecek arkadaşlar yazarsa ben de onlarla hukuk soruları dayanışması yaparım:)