RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
-
Merhaba @can06_ öncelikle geçmis olsun paylastıkların icin tesekkürler.
sorulardan biri Kamu İhale Mevzuatı sanırım. RTÜK 'ün resmi sayfasında böyle bir mevzuat göremedim. Sosyoloji mezunları da bilmeli mi bu kanunu? tesekkür ederim. -
@bealish çok teşekkür ederim.
Açıkcası sorunun soruluşu da beni ayrı bir gerdi mülakat sırasında. Yaklaşık bir dakika bıdır bıdır konuştu komisyon üyesi ve en sonunda "Kamu İhale Kanunu neden vardır, gereği nedir, olmasa daha iyi olmaz mı?" gibi ard arda sorular sıraladı.
Senin de dediğin gibi karşıma hiç çıkmadı RTÜK mevzuatına çalışırken ve insan "ne alaka?" diyor mülakat esnasında. Dilimin ucuna da gelmedi değil, zor tuttumGirmiş olacağın bölümle ilişkili olarak çıkar mı bilemiyorum ama kısaca, şöyle bir bakmanda fayda var diyebilirim, belki sorabilirler. En azından bir şeyler söyleyebilirsin.
-
@can06_ O bahsettiğiniz kişi başkan yardımcısı İlker Ilgın. Kendisi mülakata giren her adayı zorluyormuş. Sadece hukukçu ve İİBF'lileri değil, farklı alanlardan mülakata girecekleri de zorlayabileceğini düşünüyorum. O nedenle hukuk ve İİBF dışında mülakata girecek adaylar da gelebilecek her soruya hazırlıklı olmalılar ve bilemediklerinde morallerini bozmamalılar...
-
@can06_ hocam bilgiler için çok teşekkürler.
-
@odtüsbky 'ye ek olarak bir jürinin sorusuna cevap verirken ilker bey cevabı bitirmenizi beklemeden araya girip soru sorabilir bilginize.
-
kurumda sürekli takım elbise mi giyiliyor bilgisi olan var mı?
Mülakata giderken kravat taktınız mı -
öncelikle bilgi paylaşan arkadaşları canı gönülden teşekkürler.
dikkatimi çeken bir husus var;
''V - Sınavın Şekli ve Konuları
Giriş sınavı sözlü şekilde yapılacaktır. Sözlü sınav, adayların;
a) Üst Kurulun mevzuatı ve faaliyet alanındaki düzenlemelere ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Adaylar,
giriş sınav komisyonu tarafından birinci fıkranın (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı
özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa
geçirilir. Bunun dışında sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü
sınavda başarılı sayılabilmek için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden
verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.''mülakat konuslarında ''Mezun olunan bölümlere göre sınav duyurusunda alt başlıkları belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi'' maddesi bulunmamasına rağmen mezun olan alana abanılmış, asıl unsur olan üst kurul mevzuatı sorulmamış. Mülakatta başka kurum mevzuatlarına bu denli ilgi gösterilirken kendi mevzuatına yabancılaşmak tuhaf gerçekten.
-
@JanTinbergen hocam kişisine göre de değişiyor ne sordukları. Bana da Anayasa mahkemesi kararlari sordular bilmiyorum iyi bi uzman olmakla ne kadar alakası var. Bu artık şanstan mı başka bişeyden mi bilemiyorum.
-
@galatasaray çok takılmazlar hocam, başta kıyafet filan önemli sonra kıdem arttıkça gevşer.
-
Başkan da giriyormuş mülakata bugün, özel kalemde sıra bekliyorum. Biri aradi, görevli kişi başkan bey mülakatta dedi.
-
Az önce çıktım, önce genel sohbet havasıyla başladı, daha sonra esas sorular geldi. Genelde alanla ilgili soruldu, 15 temmuza değinildi, ailede var mi diye sordular. İlker ılgın herkes gibi beni de zorladı daha cevap vermeden başka sorulara geçti. Rtukle ilgili duyduğum aklımda kalan şeyler soruldu, kanundan sadece gelirler soruldu. Bu kadar.
-
Dün İktisat alanında mülakata girdim.
- Kendini tanıtma (Sosyal medya hesapları istendi.)
- Özgeçmiş ve geçmiş iş tecrübelerine atıflarla bir kaç soru. Gelecek planları, kurum beklentileri.
- Faiz - dolar kuru - eflasyon ile ilgili ve ekonominin son yıllarını kapsayan bir yorum sorusu ( Teknik değil, genel, herkesin anlayabileceği şekilde yüzeysel yorum sorusu)
- RTÜK'ün gelirlerinin tahsilatı nasıl olur?
Mülakat komisyonu sizi sıkmayan, rahat bir komisyon. Başkan bey var ancak kendisi bilgiye yönelik soru sormuyor. Kendisi ayrıca komisyondaki en babacan üye. Bilkent yolundaki sıkıntı nedeniyle metroyla gitmekte ve erken yola çıkmakta fayda var.
Herkese başarılar.
-
Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama girdiğim bi kurum sınavı daha var. O kurumun maaş koşulları daha iyi ama kime sorsam üst kurul uzman yardımcılığı olursa onu tercih et diyor. Üst kurul uzman yardımcılarının maaşları eşitlenmiş daha doğrusu düşürülmüşken neden böyle bir genel düşünce var siz ne düşünüyorsunuz?
-
@pek12 hangi kurummuş hocam o... kaymakamlık ya da hakimlik değilse, maaşlar aynıdır diğer kurumlarda aşağı yukarı hep
-
@Keymarsh ziraat avukatlık sinavına başvurmustum hocam. Kime sorsam önce hakimlik sonra ust kurul uzman yardımcisı diyor... bir de bu maaş eşitsizliğinin eski hale getirilmesi meselesi ne durumda bi ihtimal duzelebilir mi 4 yildır tık yok
-
-
@JanTinbergen Hocam sosyal medya hesaplarını istiyorlar mı cidden? twitter'ım @bilmemne şeklinde mi istiyorlar
-
@Keymarsh aymen bankalarin maas sistemi memurlarınkinden farklı, toplama maas aliyo onlar...söz konusu dava kazanıldı ancak yasal bosluk olduğundan uygulanmıyor yani yasa değişikliği var.
-
@pek12 hocam o konu tekrar aym gündeminde arkadaş onu söylüyor.
-
@aliveli siz ne düşünüyorsunuz hocam yakın zamanda lehinize karar verilip yasa değişikliği yapılır mı?