15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
-
@Baumol yok cnm başvuruyorum.. hani o puanla gelmezse komik olur diyorum bende sizin gibi
-
@Baumol önümüzde olduğu için ondan dedim girme şansımız azaldı manasında
-
@Keymarsh benden de bir 95.2 gelsin o zaman
-
@Keymarsh bir an inanmıştım be İnanmak istedim
-
460 da 13 kişi nedir yahu maşallah baya zorlayacak heralde
-
@dumbass daha bi bu kadar da yerin altında var 4-5 tane arkadaşım da 91-92 puan onlar da başvuracak.
-
Çok büyük bir süpriz olmazsa 90'ın altına düşmeyeceğini düşünüyorum muhtemelen 90-91 bandında kapatıcak diye tahmin ediyorum. Yds şartı isteseydi c seviye falan o zaman 87 lere kadar düşme ihtimali vardı da şimdi zor çünkü ingilizcesi düşük olsa bile geçemeyeceğini bile bile girecek aday sayısı azımsanmayacak kadar çok olacaktır. Herkese hayırlısı olsun umarım hak edenler bu sürecin sonunda ödüllerini alırlar.
-
İşletme için çalışabileceğimiz bir kitap önerisi olan var mı?
-
Üst kurulların maşallahı var. Kamu gözetimi yds istemedi rekabet kurumu da istememiş. Rtük ise 60 istedi(İstemese de olurdu ). Bu üst kurullar da ingilizce istemezse artık hangi kurumlar yds ister bilmiyorum.
-
@monser üst kurullar önceden de istemiyordu hocam kendi sınavlarını yapıyorlar son 3-4 yıldır.
Ekonomi bakanlığı hazine eximbank vs. vs. İster
-
Yok mu gerçekten işletmeyi nereden çalışacagımızı bilen? Desenize forumdan kimse sınavı geçemicek.
-
@monser rekabette yds şartı olmaması çok saçma.
-
@Jaromi hocam, henüz bu forumda ders, kitap,pdf konularında yardım eden kimse görmedim maalesef herkes rakip gözüyle bakıyor, artık forumda kimseden birşey istemiyorum. İşletme için aöf notları ve bu seneki kpss sorularından temel kavram ağırlıklı özet çıkardım yetersiz fakat piyasada pek işletme kitabı da bulunmuyor ya da ben rastlamadım
-
@Jaromi Bende Muratın İşletme kitabı var.Geçmiş yıl sorularını analiz ettikten sonra kitaba biraz baktım.Bazı soruların cevabı hiç yok bazılarının ise oldukça eksik veya yetersiz.Öte yandan sade , anlaşılır . Çoğu temel sorunun cevabı ise mevcut. Birkaç hocama danıştıktan sonra tekrar yazarım.
-
Bu sınavın işletme kısmına murat ya da yargı yayınlarının işletme kitabı ile çalışılabilir. Murat hem daha kısa, hem de açıklamaları daha dolu. Yargı daha uzun ama tanımlar ve açıklamalar akılda kalır şekilde sunulmamış.
İşletmede geçmiş yılların sorularında bu iki kitapta da bulunmayan sorular da, sadece mantıkla cevaplanacak çok basit sorular da soruldu. İşletme biraz şans bu sınavda.
İngilizce kısmı YDS'den 55 üzeri alanların rahat olarak 70'i geçebileceği bir sınav. ancak genel ortalamada alan dersleri genelde düşük değerlendiğinden ingilizceyi yüksek tutarak ortalamayı yükseltmek gerekiyor biraz.
bu sınavın genel alanından bence en ters ders hukuk. hem çok ters ve ayrıntı sorular sorulabiliyor, hem de değerlendirme kısmında en çok kırpılan puanlar bu dersten geliyor.
düzgün ve yoğun bir çalışma gerekiyor, herkese başarılar.
-
@Jaromi yargi yayinlarini bi arastir istersen. Bide rekabet kurumu sorularini bulmaya calis isletme sorulari cok mu yuzeysel sorulmus onu ogren bilen arkadaslar varsa da yardimci olsun. Fazla vakitte yok cok derin kitaplara giripte icinde bogulmanin da anlami yok cok yuzeyselse internette kisa notlar da bulabilirsin.
-
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaslar.Elinde guzel not olan ve paylaşmak isteyen inşallah olur.İnsanlık bu kadar da ölmemiştir umarım.
-
Kurum sitesinde problem mi var?
-
-
@cemcantal karma derken ingilizce test diğerleri yazılıyı kast ediyorlar sanırım.