Kariyer olarak en iyisi hangisi?
-
Arkadaşlar müfettişliklerden kariyer olarak en iyi yükselme olanağı olan ve özele geçersek özelde de sağlam kazandıranları hangileridir?
-
Vergi Müfettişliği
Yeterliliğini verdikten 10 sene sonra özele geçtiğinde iyi para kazanırsın.
-
@Fruko hocam peki yükselme imkanları neler?
-
@tamyeri4 Farkli teftis mesleklerinin tanitimlarini sabit tanitim basliginda gorup okuyup kiyas edebilirsiniz dostum. Daha net fikir olusur kafanizda.
-
@Fruko Kariyer olarak en iyisi hangisi? içinde söyledi:
Vergi Müfettişliği
Yeterliliğini verdikten 10 sene sonra özele geçtiğinde iyi para kazanırsın.
YOK GELİR UZMANLIĞI KARDEŞ. Az alan kurum her zaman daha kalitelidir. Birinci şart bu bana göre. Genel olarak Başbakanlığa bağlı ve ilişkili kuruluşlar listenin başında yer alır. Hazine Müsteşarlığı Uzmanlığı, Denetçilikleri, Merkez Bankası Uzmanlığı, BDDK Murakıplığı , Rekabet Uzmanlığı , SPK Uzmanlığı. Bu saydıklarımın hepsinin özel sektör bağlantısı da mevcuttur. Devlette kariyer açısından ise, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı (pek eski havası yok ), SGK Teftiş, Vergi Müfettişliği, GTB Teftiş.
-
@tamyeri4 Hocam müfettişlikler içinde sorduğun için dedim alttaki arkadaş uzmanlıkları da katmış.
Yükselme olanağı her müfettişlik gibi yardımcı olarak başlarsın çok zorlu bi süreçten sonra yeterliliğini verirsin müfettişliğe atanırsın.Bundan sonra kendini geliştirmen lazım.Devlette kariyer olarak yükselme imkanın var tabiki.ama bu işler öyle kolay değil.Ama 10 seneyi doldurup Ymm olursun sağlam kazanırsın özelde en sağlam kazanan müfettişlik bence bu yüzden Vergi Müfettişliği
-
@OsmanlıTorunuyum Müfettişliklerden hangisi diye sorduğu için vergi müfettişliği dedim yoksa elbetteki kariyer olarak çok güzel uzmanlıklar da var .Sizin saydığınız gibi
-
@Fruko hocam uzmanlıklarda hangileri var?
-
İşini layıkıyla yapana özel sektörde her türlü imkan var. Ben müfettişlik - uzmanlık diye ayırma taraftarı değilim. Burada önemli olan, kurumun özel sektör ile ilişkisi, yakınlığı.
-
yalnız TCMB'de İstatistikçinin yaptığı özel sektöre yönelik olabilirken dereceli İktisatçının olmadığı birebir örnek biliyorum. Hobisini çalışma konusu yapan da kazanıyor, sadece YMM vb. yok iş olarak. @titoizm arkadaşın dediği gibi devlette de süper öğrenmeye meraklılar genellikle yan yola sapabilirler (Uluslar ve Aile Sosyal'dekilerin -think tank, üniversitelerde devam etmesi). Neyse kovulmadan işe...