10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@antimülakat üstat naptın sen ya. Sgk yı can düşmanın mı belledin hakkaten kelek yapmış ama 4 kere elenmek ne demek.
-
@antimülakat ustad her iste bi hayir vardir.bu meslek de il goc gibi guy gibi gelen kaciyor belli bi zaman sonra.su an 1.promosyondan hic kimse yok bu meslekte.2 ay once askerlik yaparken aksam ictimadan sonra baktim bi elemanin elinde a grubu kpss denemesi .dedim body hayirdir?
Ben su an sgk denetmeniyim ust kurula hazirlik icin calisiyorum dedi.meslekten memnun degil diger bircok kisi gibi.her iste bir hayir vardir. -
@teklif-eğrisi hocam neden memnun değilmiş sordunuz mu peki?
-
Yok dostlar benimki yergi tadında şiir. SGK'nın çok zamandır biliyorum nasıl bir kurum olduğunu? Ankara merkez uzmanlık dışında talep ettiğim bir şey yok şimdilik. Onun içinde emek göstermiyorum
-
@872 Denetime gidip dayak yedikleri oluyor.izmirde bicaklanan bi denetmen de duymustum.sgk cezalari cok yuksek ve ceza yazinca esnaf kopuruyor.falan filan.hic kimseyi meslekten asla sogutmak istemem fakat hayatin gercekleri de var.ama tum bunlara ragmen o kadroda olmak isterim
-
@teklif-eğrisi hocam o tarz haberler okumustum.Ama yapacak bişey yok. 6 7 sene sabrettikten sonra yükselme var diye biliyorum.
-
@teklif-eğrisi Ben bunları bile bile çok istiyorum
-
3 kere girdim bende mülakatında ,geçtim asil olmayı yedek bile almadılar beni 4. Olsun yine girecem ama bu puanları daha ne kadar alabilirim bilmiyorum . Bu sene kpss ye kadar gelse en azından bir kez daha girmiş olurum. Işte benimde gözümde ne merkez ne başka bir şey var sgk olsa diyorum ama her şey nasip
-
Hocalarım merhaba.tebligata rağmen işe başlamazsak 1 yıl süreyle devlet memuru olamıyor muyuz?yani kanunda bir esneklik sağlanıyor mu yoksa 1 yıl süreyle memur olarak hiçbir şekilde istihdam edilemiyor muyuz?
-
@teklif-eğrisi, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
@antimülakat ustad her iste bi hayir vardir.bu meslek de il goc gibi guy gibi gelen kaciyor belli bi zaman sonra.su an 1.promosyondan hic kimse yok bu meslekte.2 ay once askerlik yaparken aksam ictimadan sonra baktim bi elemanin elinde a grubu kpss denemesi .dedim body hayirdir?
Ben su an sgk denetmeniyim ust kurula hazirlik icin calisiyorum dedi.meslekten memnun degil diger bircok kisi gibi.her iste bir hayir vardir.Hocam öncelikle sadece benim bulunduğum ilde 2 tane 1. Promosyon var, dediğiniz olay efsane yani, ikinci olarak meslekte dediğiniz şeyler pek karşılaşılan şeyler değil bu konuda mesleği olumsuz görmek yanlış olur ( sizin için konuşmuyorum ) insanlar yüksek puanlarla kazandığı için maddi imkanlarin daha iyi olduğu mesleklere geçmek istiyor sebebi bu . Başarılar dilerim, umarım aramızda görürüz sizi de
-
@timbergen selam ustad seni bildigimiz iyi oldu.bize bu meslegi detaylica anlatabilir misin.?1.pro dan teftise gecen bir arkadasin dediklerini yazdim ben duzenlemek iyi oldu.umarim meslektas oluruz bir gun
-
@paretowilfredo üstad Aralık geldi kurumda hiç hareketlilik yokmu araştıracağım demiştiniz sürekli aynı şeyleri soruyoruz ama güzel şeyler duymak istiyoruz artık
-
deneyimlere göre harika bir meslek.denetime de çıktım hiç tepkiyle falan karşılaşmadık.dayak falan yani.insallah aramiza katilirsiniz.. dua edin ve nasibinizdeyse oluyor bizzat yaşadım
-
Merhaba dostlar. Bir kaç konuya açıklık getireyim merak edilen. Alıma dair bilgilerden başlayalım henüz net bir tarih yok ama gelişmeler var. Bunları detaylıca ayrıca belirteceğim. Mesleğe dair bir kaç konuya değinmek istiyorum şu anda.
Öncelikle şunu bilmeniz gerek, bu mesleğin yapılabilirliğini etkileyen çok fazla faktör var. İl, o ilin yönetimi, ildeki halkın eğilimleri bu hususta oldukça belirleyici. Malesef cahil ve bir kapı önünden geçmekle kendisini kral zanneden insanların olduğu bir ilde bu görevi yapıyorsanız başınızı ağrıtacak çok fazla faktör devreye girecektir. Hemen herkes "sen kimsin bana ceza yazacaksın, sen benim kim olduğumu biliyor musun?" modunda oluyor bu tip illerde. Size düşen deli konuşuyor, konuş deli diyerek kanunun ve vicdanın gerektirdiğini yapıp o raporu tez zamanda yazıp yollamaktır. Sorumlu denetmen, idare vs. naparsa yapsın daha sonra. Siz oyalanmadan yazıp yollayın sorumluluğunuzu yerine getirin.
Diğer bir faktör ekonomik durum. Ekonomik durumun kötüleşmesi, gerek kayıt dışı eğilimini artırmasıyla gerekse işverenin moral durumuyla mesleğin icra ve ifasını doğrudan etkiliyor. Şu dönemde gerçekten işverenler çok gerginler. Borç gırtlaklarına kadar gelmiş, işler ilerlemez olmuş bazı işyerlerinde. Bu tip yerlerde gerilim yüksek oluyor. Eğer kişi de biraz cahil bir tipse olaya meyilli oluyor işyeri. Bu tip yerlerde önerim baktınız ilerlemiyor, çıkın gidin işyerinden. Denetimi engelleme diye bir hüküm var kanunda. Bunu yazar sonra kolluk kuvvetlerinin destek güçleri ile gidersiniz yeniden, buna yetkiniz var. Bu raddeye gelene dek işvereni yumuşatmaya durumu izaha ve durumun kendisi için daha da ağır olacağına dair ikazınızı makul bir şekilde yaparsınız. Ama baktınız olmuyor bu seçenek mevcut.
Ama yerel denetimde şu risk var, işveren her an kapınızda yeniden bitebilir malesef. Grup başkanlığı ve bölgesel denetimin mesleğe katacağı en temel güç özlük hakkından daha çok bu denetim rahatlığıdır bana göre. Denetiminizi yapar sonra başkanlığınıza gidersiniz. 4 5 kez gelip olay çıkaran işverenler gördük. Oluyor bunlar meslekte. Umarız başınıza gelmez ancak bu da bu işin içinde var. Saha keyiflidir ama bu tip durumları da işin bir parçası görmek durumundasınız.
Gelelim birinci promosyon meselesine. Gerçek birinci promosyon yani KPSS A Grubu puanlarıyla alınmış olan promosyon yerinde dostlar. 2011 yılında alındı onlar ve bir yere gitmediler. Ancak onlardan önce yine 2011'in başında KPSS P3 ile alınmış kayıp promosyon var bu doğru. O promosyondan sanırım 1 veya 2 kişi kalmış. Hatta meslekte bir tane de kontrol memuru unvanıyla bulunan varmış. Denetmenliğe geçiş sınavını verememiş öyle arafta kalmış Bunun dışında 2011'den beri A Grubu olarak açıktan istihdam edilenlerde bir kayıp yok. Fireler var elbette ama promosyonun küllî kaybı söz konusu değil.
-
@paretowilfredo hocam alıma dair gelişmelerden biraz bahseder misiniz?
-
@paretowilfredo açıklamalar için teşekkürler sizden gelecek güzel haberleri bekliyoruz...
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Merhaba dostlar. Bir kaç konuya açıklık getireyim merak edilen. Alıma dair bilgilerden başlayalım henüz net bir tarih yok ama gelişmeler var. Bunları detaylıca ayrıca belirteceğim. Mesleğe dair bir kaç konuya değinmek istiyorum şu anda.
Öncelikle şunu bilmeniz gerek, bu mesleğin yapılabilirliğini etkileyen çok fazla faktör var. İl, o ilin yönetimi, ildeki halkın eğilimleri bu hususta oldukça belirleyici. Malesef cahil ve bir kapı önünden geçmekle kendisini kral zanneden insanların olduğu bir ilde bu görevi yapıyorsanız başınızı ağrıtacak çok fazla faktör devreye girecektir. Hemen herkes "sen kimsin bana ceza yazacaksın, sen benim kim olduğumu biliyor musun?" modunda oluyor bu tip illerde. Size düşen deli konuşuyor, konuş deli diyerek kanunun ve vicdanın gerektirdiğini yapıp o raporu tez zamanda yazıp yollamaktır. Sorumlu denetmen, idare vs. naparsa yapsın daha sonra. Siz oyalanmadan yazıp yollayın sorumluluğunuzu yerine getirin.
Diğer bir faktör ekonomik durum. Ekonomik durumun kötüleşmesi, gerek kayıt dışı eğilimini artırmasıyla gerekse işverenin moral durumuyla mesleğin icra ve ifasını doğrudan etkiliyor. Şu dönemde gerçekten işverenler çok gerginler. Borç gırtlaklarına kadar gelmiş, işler ilerlemez olmuş bazı işyerlerinde. Bu tip yerlerde gerilim yüksek oluyor. Eğer kişi de biraz cahil bir tipse olaya meyilli oluyor işyeri. Bu tip yerlerde önerim baktınız ilerlemiyor, çıkın gidin işyerinden. Denetimi engelleme diye bir hüküm var kanunda. Bunu yazar sonra kolluk kuvvetlerinin destek güçleri ile gidersiniz yeniden, buna yetkiniz var. Bu raddeye gelene dek işvereni yumuşatmaya durumu izaha ve durumun kendisi için daha da ağır olacağına dair ikazınızı makul bir şekilde yaparsınız. Ama baktınız olmuyor bu seçenek mevcut.
Ama yerel denetimde şu risk var, işveren her an kapınızda yeniden bitebilir malesef. Grup başkanlığı ve bölgesel denetimin mesleğe katacağı en temel güç özlük hakkından daha çok bu denetim rahatlığıdır bana göre. Denetiminizi yapar sonra başkanlığınıza gidersiniz. 4 5 kez gelip olay çıkaran işverenler gördük. Oluyor bunlar meslekte. Umarız başınıza gelmez ancak bu da bu işin içinde var. Saha keyiflidir ama bu tip durumları da işin bir parçası görmek durumundasınız.
Gelelim birinci promosyon meselesine. Gerçek birinci promosyon yani KPSS A Grubu puanlarıyla alınmış olan promosyon yerinde dostlar. 2011 yılında alındı onlar ve bir yere gitmediler. Ancak onlardan önce yine 2011'in başında KPSS P3 ile alınmış kayıp promosyon var bu doğru. O promosyondan sanırım 1 veya 2 kişi kalmış. Hatta meslekte bir tane de kontrol memuru unvanıyla bulunan varmış. Denetmenliğe geçiş sınavını verememiş öyle arafta kalmış Bunun dışında 2011'den beri A Grubu olarak açıktan istihdam edilenlerde bir kayıp yok. Fireler var elbette ama promosyonun küllî kaybı söz konusu değil.
Üstat bütün detayları paylaşmış, bize bir şey kalmamış
-
Sonuç ne şimdi? Geliyomu ilan?
-
@mrnobody 2019 da geliyor dostum
-