10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
Seçimden önce İnşallah gelir
-
Kaçla kapatır acaba diye düşünmeye şimdiden başladım.
-
@stradivarius her sınavda olduğu gibi 85 ten açarız ihaleyi
-
@mrnobody o zamana dguy guy mülakatları sonuçlanır ise baya düşer bence
-
@kuşçubaşıeşref inşallah dostum. Geçen sefer 84 ü gördü ama bu kez görürmü bilmem
-
İş-SGK müfettişlikleri,GUy-Dguy,YSK müdürlük, PTT uzman, Kaymakamlık gibi mülakatlar sonuçlansa düşecek baya Ama işte sonuçlanır mı acaba
-
@gizem2020 Bu ay içinde MB,Ysk,Ptt açıklanır da İş Teftiş ve Kaymakamlık için biraz daha bekleriz gibi.GUY ve DGUY'un daha tarihleri bile belli değil.En makul ay sonu ya da Ocak başı gibi kurumun ilana çıkması.
-
Arkadaşlar bi haber mi var kacrdim acaba ?
-
@aroma pareto haber yapmış sitede bakabilirsin. 2019 kpss öncesi 400 kişi alınacak tarzında. Kurum istekliymiş ilan yedekler sonuçlandıktan sonra gelebilirmiş.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Merhaba dostlar. Bir kaç konuya açıklık getireyim merak edilen. Alıma dair bilgilerden başlayalım henüz net bir tarih yok ama gelişmeler var. Bunları detaylıca ayrıca belirteceğim. Mesleğe dair bir kaç konuya değinmek istiyorum şu anda.
Öncelikle şunu bilmeniz gerek, bu mesleğin yapılabilirliğini etkileyen çok fazla faktör var. İl, o ilin yönetimi, ildeki halkın eğilimleri bu hususta oldukça belirleyici. Malesef cahil ve bir kapı önünden geçmekle kendisini kral zanneden insanların olduğu bir ilde bu görevi yapıyorsanız başınızı ağrıtacak çok fazla faktör devreye girecektir. Hemen herkes "sen kimsin bana ceza yazacaksın, sen benim kim olduğumu biliyor musun?" modunda oluyor bu tip illerde. Size düşen deli konuşuyor, konuş deli diyerek kanunun ve vicdanın gerektirdiğini yapıp o raporu tez zamanda yazıp yollamaktır. Sorumlu denetmen, idare vs. naparsa yapsın daha sonra. Siz oyalanmadan yazıp yollayın sorumluluğunuzu yerine getirin.
Diğer bir faktör ekonomik durum. Ekonomik durumun kötüleşmesi, gerek kayıt dışı eğilimini artırmasıyla gerekse işverenin moral durumuyla mesleğin icra ve ifasını doğrudan etkiliyor. Şu dönemde gerçekten işverenler çok gerginler. Borç gırtlaklarına kadar gelmiş, işler ilerlemez olmuş bazı işyerlerinde. Bu tip yerlerde gerilim yüksek oluyor. Eğer kişi de biraz cahil bir tipse olaya meyilli oluyor işyeri. Bu tip yerlerde önerim baktınız ilerlemiyor, çıkın gidin işyerinden. Denetimi engelleme diye bir hüküm var kanunda. Bunu yazar sonra kolluk kuvvetlerinin destek güçleri ile gidersiniz yeniden, buna yetkiniz var. Bu raddeye gelene dek işvereni yumuşatmaya durumu izaha ve durumun kendisi için daha da ağır olacağına dair ikazınızı makul bir şekilde yaparsınız. Ama baktınız olmuyor bu seçenek mevcut.
Ama yerel denetimde şu risk var, işveren her an kapınızda yeniden bitebilir malesef. Grup başkanlığı ve bölgesel denetimin mesleğe katacağı en temel güç özlük hakkından daha çok bu denetim rahatlığıdır bana göre. Denetiminizi yapar sonra başkanlığınıza gidersiniz. 4 5 kez gelip olay çıkaran işverenler gördük. Oluyor bunlar meslekte. Umarız başınıza gelmez ancak bu da bu işin içinde var. Saha keyiflidir ama bu tip durumları da işin bir parçası görmek durumundasınız.
Gelelim birinci promosyon meselesine. Gerçek birinci promosyon yani KPSS A Grubu puanlarıyla alınmış olan promosyon yerinde dostlar. 2011 yılında alındı onlar ve bir yere gitmediler. Ancak onlardan önce yine 2011'in başında KPSS P3 ile alınmış kayıp promosyon var bu doğru. O promosyondan sanırım 1 veya 2 kişi kalmış. Hatta meslekte bir tane de kontrol memuru unvanıyla bulunan varmış. Denetmenliğe geçiş sınavını verememiş öyle arafta kalmış Bunun dışında 2011'den beri A Grubu olarak açıktan istihdam edilenlerde bir kayıp yok. Fireler var elbette ama promosyonun küllî kaybı söz konusu değil.
Hocam konunun detayına dair açıklamanizi bekliyoruz
-
85 ile ya ucu ucuna kaciracagimi ya da son siralardan mulakata kalacagimi dusunuyorum var mi aksini dusunen
-
Merhaba dostlar. 10. Dönem SGK Denetmen Yardımcılığı alımına dair son gelişmeler için haberimizi okuyabilirsiniz;
https://www.tercihiniyap.net/haber/sgk-denetmen-yardimciligi-2019-ilani-ne-zaman-gelecek
-
@emilsax 86 puanım var benimde hocam korkuyorum gelmeyecek diye
-
p42 den 84 puanla bekliyorum:) İlan gecikirse, hazırdaki alımlar sonuçlanırsa, puanlar düşerse vs vs ... belki gelir umudumu benden söküp alamazlar
-
Hangi puan türleri vardı arkadaşlar
-
@gizem2020 @eomer btk kdk rekabet kurumu mgk içisleri bk. gibi alımlar da hallolursa yaklasık 100 kişi azalır. Ayrıca ziraatte de 100 kişi alındı.
-
@872 merkez bankası da var daha
-
@regresyon p42 ve p23 son alımda kullanılmış
-
@akorkmaz1910 aynen hocam
-
Özellikle dguy guy alımları da bir an önce hallolursa 80ın altını bile görebilir sıralama