10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
- Promosyonda 400 kişi (ohalde idari izinler kalktığı için)
8 ve 9. Promosyonda 150+ kişi mülakatlara girmedi. Böyle kişiler olmasa 82-83 de rahat görür ama olmıyor işte. Beleş sınav diye başvuracaklar illa ve girmeyip milletin ahını işitecekler...
- Promosyonda 400 kişi (ohalde idari izinler kalktığı için)
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@istkç-m ahahha
-
Millet olarak kafayı sıyırdık bence
-
@istkç-m Kardeş adam yasak diyor farkında mısın? Keyfi silmiyor. YASAK.
YASAK :bir şeyin yapılmasına karşı konulan yasal ya da yasal olmayan engel. -
@adam-simith benim p23 um 88 kusur siralamam 608 onemli olan siralamami puan mi anlayabilmis degilim
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Merhaba dostlar yeniden.
Aklınıza takılabileceğini düşündüğüm soruları şöyle bir yanıtlayayım.Başvuruları bu yıl e-Devlet üzerinden yapacaksınız. Tamamen elektronik ortamda başvuru süreci. İlk safhada göndermeniz gereken herhangi bir evrak bulunmamakta.
Başvuruda 4 puan türü kullanılacak. Bu nedenle kaça düşer hususu oldukça karışık. Bildiğiniz üzere bu hususta çok tahmin yapmıyorum. Ancak şahsi tahminim iki puanlı sisteme göre yaklaşık 1.5 - 2 puan farkedebilir. Bunu tolere edense sayının 50 artmış olması ve 200 kişi fazladan kişinin mülakata katılacak olması.
Mülakatta başka meslekten gelenleri elerler mi? Bu standart bir uygulama değil dostlar. Ama geçtiğimiz alımda böyle bir uygulama yapıldı. Yine yapılmasını bekleyebiliriz.
Başvuruda dört puan türünüzden sıralaması değil, puanı yüksek olanı kullanacaksınız. Sıralaması daha iyi olan puan türünüz düşük ise size bir fayda sağlamayacaktır. En yüksek olan puan türü ile başvuru yapmanız gerekir.
Mülakatlar Kaç Günde Açıklanır?
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Kurum yönetmelik değişikliği yaptı. 1.5 sene süren efsane 9. promosyon alımından sonra bu değişiklik umut verici. Bu değişikliğe göre mülakatların bitiminden itibaren 30 günde açıklanması gerekiyor. Atamaların da evrak tesliminden itibaren 10 gün içerisinde tamamlanması gerek. İlgili yönetmelik hükümleri için;
Mülakatta Alan Bilgisi dışında nelere bakmanızın faydası olur? Hiç ilave bir kaynağa gerek yok dostlar. İlla edineceğim derseniz de Çalışma Sorunları kitabı var. Bu kitaba göz atabilirsiniz. Ama bence aşağıdaki mevzuata göz atmanız yeterli olur.
-
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
-
4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin Kurumun yapısını düzenleyen maddeleri. (403 ilâ 433. maddeleri)
-
4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu
-
4857 sayılı İş Kanunu
en temel içerik buradan gelecektir. Ayrıca Kurumun yapısına dair okumalar yapmanız da faydalı olacaktır. Daha detaylı konu analizi yaparız ama genel itibariyle bu dört mevzuat size yeter artar bile Kuruma dair sorular için.
İlanı derli toplu görmek isterseniz;
https://www.tercihiniyap.net/ilan/2019-10-promosyon-sgk-denetmen-yardimciligi-alim-ilani-h7386.html
Meslek Tanıtımı;
Maaş Bilgisi;
https://www.tercihiniyap.net/maas/sgk-sosyal-guvenlik-denetmen-yardimcisi-maasi-2019-h6499.html
-
-
@mercuryist 83.5 diyorlar analiz yapanlar
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Dostlar yeniden Merhaba.
2018 KPSS sonuçlarının açıklanmasından itibaren gerçekleştirilen alımlara dair çalışmamı inşallah yarın tamamlamış olurum. Ona göre biraz daha net fikirler edinirsiniz umarım.
Diğer yandan yine geleneği bozmayacağım ve taban puan tahmini yapmayacağım lakin bir kaç unsuru göz önüne almak gerek diye düşündüğümden sizlerle de paylaşayım istiyorum.
Her ne kadar 4 puan türü olan bir alım da olsa aslında puan türlerini ikişerli şekilde gruplandırarak değerlendirmeyi daha sağlıklı buluyorum.
Bu gruplandırmayı yaparken KPSS P23 ile KPSS P47'yi bir grup olarak alacağım. KPSS P40 ile KPSS P42'yi ise bir grup olarak baz alacağım.KPSS P23
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Maliye; %20
Hukuk; %15
İktisat; %15
Muhasebe; %15
İşletme; %15KPSS P47
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Muhasebe; %30
İktisat; %20
Hukuk; %15
Maliye; %15Bu iki puan türüne baktığımız zaman dengeyi bozan temel unsurun İşletme testi olduğunu görüyoruz. Ancak bu dengeyi işletmenin bozduğu KPSS P23 puan türünde İktisat'tan %5'lik bir kayıp, Maliye'den ise %5'lik bir kazanım var. Yani aslında iki puan türü İktisat - Maliye ekseninde birbirini dengeliyor. Yani diğer testlerin dengeli olduğu noktada Muhasebe yapabilenler KPSS P47'yi, İşletme yapabilenler ise KPSS 23'ü kullanacaklar. Bu noktada bu adaylar içerisinde yüksek olan seçeneği tercih edenlerin diğer puan türünün de çok düşük olmayacağını ve bir noktada o puan türü ile de sıralamaya dahil olduğunu düşünebiliriz.
KPSS P40
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Çalışma Ekonomisi; %50
Hukuk; %30KPSS P42
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Çalışma Ekonomisi; %30
Hukuk; %20
İktisat; %15
Maliye; %15Bu iki puan türünde de iddialı puanlara sahip olmanın en temel yolu Çalışma Ekonomisi testinden belli bir net baremini yakalamış olmak. Burada iki puan türü arasındaki en temel fark %20'lik Çalışma Ekonomisi testi. Yani bir anlamda şunu diyebiliriz P40 ile sıralamaya girecek olan bir adayın, P42 ile de aslında fena durumda olmayacağı gerçeği. Burada da yine P40 ile sıralamaya girmiş olan bir aday P42 ile sıralamadan çıkmış olacak.
Bu anlamda dostlar bir Venn şeması gibi düşünürsek bu gruplandırmaları ben toplamda afaki bir rakam olacak elbette ama %30 - %40'lık bir grubun zaten ortak alanda buluşacağını düşünüyorum iki puan grubu için. Yani aslında 4 puan türü olsa da her iki grubunda olası etkisi 1,5'luk bir etki yaratacak ve toplamda 3 puan türü gibi düşünmek anlamlı olacaktır. Burada söylediğim gibi gruplandırdığım puan türlerinin birbirini tolere edişi etkili olacaktır.
Bu kanaate nereden vardığımı soracaksınız elbette. Yüzdelerin yanında gördüğüm, incelediğim sınav sonuçlarında da böyle bir görüntü gözlemlemiş olmam bu düşünceyi kuvvetlendiriyor. Elbette istisnalar vardır onları da düşünerek ortak alan payını biraz daha düşürerek varsayımda bulundum.
Biraz karışık oldu dostlar ama anlatmak istediğimi sanıyorum izah edebildim.
Bir diğer nokta da sonuçlanan alımlar. Özellikle son dönemde en belirgin şekilde 1265 adayın yarıştan çekilmiş olması önemli bir etmen. Tabi ki bunlar içerisinde 2016 KPSS döneminden bakiyeler de vardı. Ama onların bir kısmı 2017 KPSS'ye de katılarak puan aldılar. Onları da yarıştan çekilmiş ve size yer açmış sayıyorum.
Tabi ki bu alıma başvuruda bulunmamaları kaydıyla. Bu konu tamamen insanların kendi iç meseleleri dostlar. Herkesin münhasır durumları olabilir, istisnai olarak gerçekten müşkülü olanları tenzih etmek gerek. Ancak bunun dışında kalıp da başvuruda bulunacak olanların iki kez düşünmesini öneriyorum.
Bu süreçte İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı önemli bir gösterge bence. Orada da özellikle alan bazlı puanların da varlığı ve bunların puanları yükseltme eğilimini de göz önüne aldığımızda orası bizim için azami sınırı oluşturacaktır. Hatta altı çok çok mümkün. Orada sayı 900 idi. Burada 1400 kişi. O başvuru sürecinde GUY ve DGUY henüz açıklanmamıştı. Bu da önemli bir dinamik. Bu yönden taban puan yorumlarını yaparken bunu da göz önüne almamız lazım.
Diğer önemli belirleyici faktörlerden birisi kesinlikle İş Müfettiş Yardımcılığı ve SGK Müfettiş Yardımcılığı alım süreçlerinin sonlanması olacaktır. 105 kişilik bir bakiye mevcut orada. Bakanlığın ve Kurumun bunları açıklaması için bir şekilde ses çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu sizin epey lehinize olacaktır.
Şimdilik değerlendirmelerim bu şekilde dostlar. Süreç içerisinde diğer konularda da bilgilendirme, değerlendirme yaparız bol bol.
İlan geldi forumun havası değişti Çok mutluyum sizler adına. İnşallah güzel bir süreç yaşarız hep birlikte dostlar.
Tekrar hayırlı uğurlu olsun. -
merhaba arkadaşlar ilan için çok sevindim benimde guy oldu çok şükür ve aranızdan çekiliyorum hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
-
@ekeblad oyle bir sey yok hocam. Bir ara taslak varmis ama o da rafa kalkmis.
-
Mülakat için kaynak önerisi olan var mı nasıl çalışmamız gerekiyor tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz
-
@adam-simith p23 83, ... Civarı olan arkadaşlar sıralama yazabilir mi ?
-
@mrkorkmaz1 gercekten büyük sevaba girerler ben de ayni durumdayim
-
@dermaniye benim 83.3 2017 puanım 1600 sıralama
-
@paretowilfredo @Aslan-Reyiz Halihazırda denk kadrolarda çalışan veya sonuçları açıklanan kardeşlerimize bu konunun ne kadar önemli oldugunu anlatmak lazım. Sonuçta SADECE BİR KİŞİLİK BAŞVURU DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR AİLE, BİRDEN İÇİ HUZURLA DOLAN BİR HANE OLARAK BAKMAK LAZIM. KEYFİ BAŞVURU İLLAKİ OLUYOR AMA BUNLARI MİNİMUMA İNDİRMEK DE BU SINAVLARA BAŞVURACAK ARKADAŞLARIN VİCDANINA KALMIŞ. SONUÇTA AYNI ZORLUKLARDAN AYNI SIKINTILI SÜREÇLERDEN GEÇTİK BİZİ EN İYİ ANLAYACAK OLANLAR DA BU KARDEŞLERİMİZDİR(Elinde puanı olupta denk kadrolarda çalışan veya sonuçları açıklanan, keyfi başvurmayan, anlayışlı, duyarlı olan, empati yapan saygıya layık kardeşlerimizdir.)
-
@adam-simith p23 83,73 sıralama 2119
-
500'den fazla kişi oy kullanmış.Fikir vermek adına katılalım,paylaşalım.
https://twitter.com/iibfliOgrenci/status/1131714867629576193?s=19 -
@paretowilfredo merhaba hocam benim sorum;sgk ilanında değerlendirme kısmının C bendinde sözlü mülakat tarihinin bitiminden ititbaren 1 ay içerisinde açıklanır yazıyor.Sizce bu kurala uyulur mu? Uyulursa şayet 1 ayda güvenlik soruşturmaları nasıl biticek? iyi forumlar dilerim.
-
@eomer aralık çok geniş olmuş hocam. 5 puan az değil. Buradaki anket daha doğru veriler verecektir.