10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
Bide kitapta diyor ki cumhur başkanı 2 dönem seçilir ama 2 . Donem erken secim olursa hakkı 1 dönem daha devam eder diyor sonuç olarak dönemin bitmesine 1 yıl kala erken secim yapılarak ebedi olabilir cumhurbaşkanı bunun önünde engel var mı ??
-
@agustcomte aynen devam ediyor.
Dönüşüm çıkmış sorular var güncel o kitapta okudum bende hocam.
Benzer şekilde devam ediyor. -
@agustcomte onun önünde lafzi bir yorum yok ancak zannediyorum ki anayasanın ruhuna aykırı olur bu.
Şey gibi anayasa ilk 3 madde değiştirilemez ve bu 4. Maddede güvence altına alınır ancak 4 değişirse ilk 3'de değişebilir gibi bişey -
Son soru buda bana gelen mülakat sorusuydu
Valinin düşme sebeplerinden 20 günden falza mazeretsiz devamsızlık'in tespitini kim yapar ?? Bunuda bulamadım kaynaklarda valla orjinal şeyler soruyorlar -
@arven-s seçimlere 1 yıl kala ara seçim yapılmazin istisnasinin bir seçim çevresine hiç millet vekili kalmaması anayasanın ruhuna aykırı olacaginda ara seçim yapılır diye açıklama yapıyor kitaplar ama bunla ilgili açıklama yapmamışlar
-
@agustcomte iç işleri Bakanlığı'nın durumu tespit eden bir komisyonu mu var acaba ?
Bende bilemedim bunu. -
@arven-s valla Bende cevap veremedim iç işleri dedim yanlış dediler ama doğrusunu da söylemediler
-
@agustcomte doğrudan İçişleri Bakanlığı'nın komisyonu vardır bunla ilgili ama nedir
İnşallah bir bilen çıkar -
@yabgu 9.promosyon için mülakata girmiştim maliye mezunuyum.Bana sorulan sorular
4a 4b nedir
5510 sayılı kanun ile ilgili ne biliyorsun
Olağan kanun yolları nelerdir
Mali sürüklenme nedir
Yedek akçe nedir nasıl ne oranda ayrılır
Uçurtma avcısı kitabının yazarı kimdir
Plebisit nedir -
@elinor-ostrom teşekkür dostum .
-
Arkadaşlar mobilden girdiğimden yazdığım mesajı kopyalayamadim burada 9.dönem mülakatta soruma sorular var sizin için fikir verir. Kolay gelsin
-
Bu puan tartismalarini üsenmeden okudumda. Simdi ben 84.8 puanla hakedip haketmedigimi merak ettim. Şoyleki sgk peroneliyim kurumun en mevzuati agir en yogun servislerinde calistim 8 yildir o yuzden mevzuati genel olarak iyi bilirim. Ayrica gecen sene hic ogle arasina cikmadim 1 saatte olsa ders calistim ogle aralarinda yaz kis. Gecen sene bebegim 2 yasindaydi hafta sonlari cocugu esime biraktim dershaneye gittim sabahtan aksama kadar cocugumu gormedim onla ilgilenmedim kendi emegimi gectim esimin emegi bebegimin emegi. Simdi bu zorlu şartlarda 84.8 puan aldim diye ben haketmemis oluyorumda daha yuksek puan almis olan mi hakediyor. Acitasyon yapmiyorum bu benim secimimdi tabiki ama Puanim yuksek safsatalarina sessiz kalasim gelmedi. Kimin ne sartlarda emek verdigini bilmeden sadece puana bakip hakedip haketmedigi konusunda yorum yapmayin bence.
-
@ayseymen sizde yüksek puan alanların ne şartlarda hazırlandığını bilmiyorsunuz. En azından işiniz var kıymetini bilin. Gerçekten çok saçma bir yazı yazmışsınız hocam kusura bakmayın.
-
Pazartesi başvuru başlıyor ve siz hala sıkılmadınız mı? Herkesin tercihlerinden sizene be kardeşim si ze nne. Hayatımızı yolumuzu çizerken de, işimizi seçerken de size mi danışalım. Son yazdığımda da söyledim. Bu kpss bir yarış, bir savaş. Aramızda anlaşmak diye bir şey olamaz. Canım ister başvururum giderim canım ister başvurum bir şey olur gitmem. Ben bu puanı almak için nefes almadan çalıştıysam bu puanı nasıl kullanacağım da tamamen benim takdirimde. Kimseye de bunun için söz hakkı vermem. Ve tek dileğim içinizdeki kötü niyetin ve kötü dileklerin bize hiç uğramadan sahibini bulmasıdır. Yeter artık yazdıklarınız, tavırlariniz. Kim oluyorsunuzda niyetimizi iyi ya da kötü diye tartışıyor hatta beddualar edebiliyorsunuz.
-
@denetcii sacma oldugunu dusunmuyorum. Demek istedigim şu ki herkes kendine gore haketti bi sekilde. O haketti bu haketti tartismasina gerek yok demek istedim kisaca Kimseyi rencide etmeye gerek o dusuk aldi bu virgulle yuksek aldi. Asil bunlar sacma bence. Anlasilmadiysa demek istedigim sey saglik olsun ne diyelim.
-
@agustcomte hocam eğer son döneminde meclis feshederse +1donem onun dışında yok yani +1den sonra meclis yine feshederse tekrar aday olamiyorsun.
-
@denetcii kusura bakmayın da 84.8 düşük bir puan mi
Kadın çalışmış azmetmis gayette güzel bir puan almış .
Tebrik ediyorum. -
@gizo11 canım ister basvururum canım ister başvurduğum sınava da gitmem demek biraz can sıkıcı .
Bize ne ise bizim dusuncelerimizden de size ne.
Canımız ister beddua ederiz canımız ister dua ederiz.
Size ne! -
Bana bu bencillik çok gaddarca geliyor. Şöyle ki mesela guy olunup hakimlik, kaymakamlık, sayıştay gibi Şampiyonlar Ligi tarzında yerler veya iyi bir dguy zorlanabilir ama guy olunup şartları %90 benzer olan bu kadro için başvurmak anlamsız geliyor. Bir de başvurup gitmeyenler var ki onların içi kötü. Yoksa puan emektir ama 1-2 puan düşük aldı diye kimse de çalışmamış olmaz. Onu bilemeyiz.
-
Gitmeyenler konusunda herkes hem fikir zaten. Ancak kimse kimsenin özel hayatini yada bir işi neden seçtiğini bilemez. Puan yüksek diye bir insan illaki sayıştay hakim yada kaymakam olmak zorunda değil ki bahsettiğiniz her sınav kpss olmadan alim yapan sınavlar herkes hazirlanip girebilir.