2018 İdari Yargı Sınavı
-
@firito malesef sadece haftasonu dershanesı bulamadım bende ek olarak haftaiçi 3 gün daha ders yapıyorlar
-
@firito Gidilmesi gereken değilde gidilmemesi gereken dershane olarak Radikal akademi diyebilirim.
-
@ecem yani en günceli odur zaten her ay yenilemezler kitapları beklerseniz de sınav elden gider bence alin şubat baskisini
-
@firito sadece h.sonu ders veren bi hakimlik kursu duymadım bugüne kadar minimum haftada üç gündür yoksa o kadar konunun o kadar kısa süreye yetişmesi olanaksız
-
@aslan-reyiz themis hukuk kpss sarı kapaklı kitapta mı güncellenecekmiş hocam ?
-
@ecem
Konsensus yeni çıkacak baskısı anayasa,idare,medeni usul yönünden eğer adli hakimliğe girecekseniz ayrıca bu derslere ek olarak iflas ve Ticaret yönünden güncel olacaktır. -
@yigido89, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz themis hukuk kpss sarı kapaklı kitapta mı güncellenecekmiş hocam ?
Hocam o güncellenmez kpss geldi zaten o ancak yılbaşına doğru güncellenir 2019 kpss için bu dediklerim hakimlik kitapları için geçerli
-
Bugün Ahmet nohutcu hocanın yeni anayasa değişiklikleri ve 160 yeni soru seklinde 15 liraya bir kitabı çıkmıştır . Haberiniz olsun arkadaşlar .
-
Medeni hukuk dersini Turgut Akıntürk+Türk Medeni Kanunu şeklinde çalışıyorum.yeterli midir? Görüşlerinizi alabilirmiyim?*
* -
Dostlar hepinize Merhaba. Çok soru ileten dostumuz oldu o nedenle bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum.
Öncelikle mesajlara belli zamanlarda topluca dönüyorum takdir edersiniz ki her mesaja anlık dönmeye kalkarsam gün içinde işlerimi yürütmeyr fırsatım kalmaz. O nedenle gecikmelerde bana gücenmeyeceğinizi umuyorum. Elimden geldiğince kimseyi yanıtsız bırakmamaya çalısıyorum emin olun.
Evvela şunu söyleyeyim dostlar, sınava dair Ekim fikrini herkesten önce duyurmaktaki maksadım şu idi; herkesin rutin olarak Aralık ayına beklediği ve ona göre planlama yaptığı bir konu ve erken olması durumunda mağduriyet doğuracak bir tarih söz konusu. Istedim ki vakitlice hazır olun. Yanılabiliriz veya başka sebeplerle sınav sarkabilir Aralığa. Ekimden ileri sarkması size bir şey kaybettirmez. Hazır olmuş olacaksınız sınava o nedenle bu durumun kafanızı karıştırmasına hiç gerek yok. Çalışmanızı bu yönde ilerletmeniz size zarar vermez. O nedenle zihninizin size oynadığı oyuna aldırmadan erken olacakmış gibi hazır olun. Neden böyle diyorum, zihniniz rahatlamak istiyor. Bak daha çok varmış başlama sonra başla şeklinde size bir iç ses telkin ediyor. Siz ona bakmayın. Ne kadar hazır olup tekrar imkanınız olursa o kadar iyi.
Ikinci olarak şunu da diyeyim, 30 Mayıs 2015 sınavını ilk duyuran bendim. O sınav da yine yıl sonu bekleniyordu çünkü Aralık '14 sınavı yapılmıştı. Hatta öyle ki Aralık mülakatları açıklanmayarak her iki sınavı yani mülakatı da mayıs yazılısını da kazanan çok sayıda aday olmuştu. O yönden Bakanlık sınav yapmak isterse diğer değiskenle çok ilgilenmiyor ve yapıyor.
Aynı durum Hukuk Fakültesi mezuniyet durumu için de geçerli olabilir çok rahatlıkla. Yıl sonu mezuniyet tarihi esastır Bakanlık için. Bütünleme demek normal mezuniyet dönemi kaçmış demektir. Yıl sonu sınavlarında mezun olan adaylar girer, gerisi Bakanlığın sorunu değildir.
Şu an planlama bu şekilde. Farklı kişi ve kaynaklardan işittim bunu ve duyurdum bildiğiniz üzere. Değişiklik olması üzerine bir haber alırsam o zaman da duyururum dostlar. Siz yukarda dediklerimi düşünerek çalışmalarınızi aksatmaksızın sevam ettirin.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun.
-
@paretowilfredo Allah razı olsun yüreği güzel insan, Allah senin de yar ve yardımcın olsun bu gruptaki birçok kişi gibi ben de duacınım. Rabbim gönlüne göre verir inşallah.
-
@meliss Estağfurullah güzel dostum. O sizin güzel görmeniz. Bilmukabele sağolasınız.
-
@paretowilfredo insanların birbirini elemek için en ufak şeyleri gizleyip esirgediği, gruplarda yanlış bilgilendirdiği zamanları biliyorum. Böyle bir bilgiyi paylaştığınız için samimiyetle ifade ettim yüreği güzel sıfatını. Söylediğiniz gibi sınav ekim de olsa da olmasa da önemli olan olası bir duruma karşı herkesin tedbirini alması. Ben de aralıkta olacak diye çalışmayı hep erteleyenlerdendim. Haftasonu itibariyle başlayacağım çalışmaya, o sebeple çok çok teşekkür ederim tekrardan. Allah razı olsun..
-
arkadaşlar merhaba tvs ve vergi hukuku için monopol yayınlarının analiz kitabını kullanan veya incelenen var mıdır?Kitap 600 sayfa fakat maliye ile beraber ve vergi kısmı yaklaşık 150 sayfa.Bu da benim aklımı çeliyor.Başka vergi ile ilgili bir kaynak önerebilecek var mıdır?Vergi kısmı konusunda aklım çok karışık.Lütfen bir öneri verin.
-
Arkadaslar ben simdi yarin kaynaklarimi tamamlayip baslayacagim ancak themis guncellenme asamasinda diyenler oldu set halinda alip baslamayi planliyorum almam hata mi olur?
-
@ulker set halinde almayın şimdilik. Anayasa ve idarede çok değişiklikler olacak bu iki ders dışındaki derslerle çalışmanıza başlayın.
-
@mulkihakim, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@Hakim_aday_adayı Konuyu açtım Haydi hayırlı olsun. Umarım yeterli desteği buluruz. --> KONU LİNKİ İÇİN TIKLAYIN
ellerine sağlık kardeşim .haydi kardeşlerim yukarıda ki linke tıklayarak bu haksız kota uygulamasına dur diyelim. not yukarıda ki linke tıkladığınızda sayfada bulunan kardeşimizin hazırladığı dilekçe örneğini koplayalıp bimer ve cimer vasıtasıyla devlete başvurarak iibflilere uygulanan bu haksız kota uygulamasına dur diyerek destek olabilirsiniz.
-
Arkadaslar merhaba savas yayinlarini konu anlatimi icin konsensus da soru bankasi aldim sizce yeterli midir konulari bitirdikten sonra her yayini cozmeyi planliyorum
-
yenı bır gelışme var mı
-
@discotheque Henüz yok..Ekim dıye duyumlar devam..Çalısmaya devam arkadasım..