2018 İdari Yargı Sınavı
-
@fc-real-gdp inşallah..teşekkürler
-
Arkadaşlar Merhabalar, İktisat ve Medeni Hukukla(Zapata dışında) ilgili tavsiye edebileceğiniz kitaplar nelerdir?İktisatta Zeynel Dinlerin 292 sayfalık bir kitabı var.Bu kitabı okuyan varsa görüşlerini alabilir miyim?
-
@0000000 iktisat icin analizin mikro sorulari muazzam erol hoca hazırlamış gazinin hocasıdır gayet iyi makrodan tufan hoca kesinlikle is görür sorulari da var zaten yeterli.medeni hukuk a gelirsek hocam zapata istemiyorsunuz anladığım kadarıyla ama mehmet remzi sezer aydın 'ın medeni hukuk unu bitirdim bu sefer zapata daha iyiymiş dedim yine de tercih sizindir kolayliklar
-
Yeni khk ile sanırım iibfye idari yargı Hâkimliği yolu kapanmış gibi görünüyor arkadaşlar. Khk madde 136 umarım ben yanlış anlamışımdır
-
arkadaşlar hemen uyum khk madde 136'ya bakar mısınız, yüzde 20 kalkmış
-
@harmenihas hocam bakanlık belirleyecek diyor diğer 4 yıllık bölümleri. yine iibfden alacaktır bence belirlerken de.
-
Geçmiş olsun arkadaşlar. İibf ye idari hakimlik yolu kapandı. 703 sayılı khk sayfa 57
-
136.maddeye göre kaldırmışlar.. Ne diyelim.. yazık oldu.. Bu sınava kota sebebiyle çoğu hukukçuya göre daha fazla çalışıp emek veren insanlar vardı.
-
arkadaşlar niye kalkmış oluyor ben anlamadım, madde şu; ...hukuk fakültesi...ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği 4 yıllık bölümlerden mezun olmak...''
-
IIBF ve kota ibaresi kalkmis , hukuk fakulteleri disindan alinacak adaylar icin bakanliga takdir yetkisi verilmis.Tahminimce IIBF alimlari devam edecek kota olmadan.
-
@avexer bende aynısını düşünüyorum hocam.
-
Mulga edilen kisim da bu:
İdarî yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak, -
Bence de iibf yi almaya devam ederler hemde kotasiz
-
Arkadaşlar maddeye göre isteğini yapabilecekler.Örneğin kota varken 200 ilanda 40 kişi alınıyordu.Şimdi kota kalktı.200 kişilik ilanda 40 kişi de alabilir 50 kişi de 10 kişi de.. Doğru mu anladım?
-
bu sinava hazirlanmaya basladigim gun de hayalini kurdugum gun de olmaz olsaydi keske.
Nasipsizligimi heryere bulastiriyorum. Herkesten de bundan dolayi ozur diliyorum:) -
altın kapılarımız kan oldu tayfun
-
@ömerhayyam ben de aynı şekilde düşünüyorum. İİBF mezunları açısından durum çok belirsiz bir hal almış durumda. İnisiyatif tamamen bakanlıkta görünüyor. Hiç almayadabilir yani
-
artik iibfli alinmayacak, gecmis olsun yazanlar calismaya devam ediyor
ayrica kota kalkmis. iibfli icin daha iyi olmus.
-
Vay .... İyuk ile hmk yı tam bitirmişken çıkan sonuca bak valla üzüldüm
-
Bakanlığa takdir yetkisi verilmiş ama zaten geçen yıl avukatlık sınavı vs. düzenlemeler öngörülüyordu. Dolayısıyla takdir yetkisinin ibf'liler için olumlu olacağını düşünmüyorum. Yanılmak dileğiyle...