2018 İdari Yargı Sınavı
-
@alchemist soruda fark yok pek. 2016da konusu yoktu bende onu yorumlamayim ama soruda bi degisim gidmedim. Sadece mesela ihtiyati hacize karsi idari yargida dava acma suresi 7 degil de 15gun. Bir iki sorunun cevabi degismis sadece
-
@ömerhayyam Hocam vergi usul için ben nurettin hocaya alternatif olarak matrah yazarı Sertkan Erdurmazın vergi hukuku kitabını tavsiye ederim. Nurettin hocaya göre hacimce daha sade ve öz bir anlatımı var ama kanunla desteklenmesi gerekir. TVS için Nurettin Biliciden bakmıştım muhtemelen bu sınav içinde aynı kombini uygulayacağım
-
@1umut gormedim****
(yazdiklarimizi duzeltebilmek istiyoruz sayin adminler:/) -
@handefirat
2017 baskı medeni usul çok eksik kalır değişiklikleri işlemeye çalışabilirsiniz ama bu yorucu ve kafa karıştırıcı oluyor.Medeni usulde önemli değişiklikler oldu .2017 temmuzda 7035 sk.ve 2018 martta 7101 sayılı kanunla .
Kaynak alırken 2018 nisan mayıstan itibaren olan kaynakları seçmenizi tavsiye ederim. -
Arkadaşlar ben medeni usulü kanundan çalışmayı düşünüyorum. Ancak hmk’nın dışında başka kanunlara da bakmaya gerek var mı?
-
@attila-the-hun bence konu anlatimlari bitince tekrarlar kanundan yapilmali. Medeni hukuk haric ama
-
Şu dönemde Tensip,Konsensus,Justice,Themis gibi set kitaplar almayın arkadaşlar. Hepsi seçim sonrasını bekliyor.Seçimden sonra Anayasaya ne olacağını biliyoruz ancak idare hukuku ne olur bilmiyoruz. Çünkü uyum yasalarından çok etkilenecek. O yüzden seçim sonrası güncel yayınlar çıkana kadar tarih ,anayasa mevzuatı ,borçlar ,medeni hukuk gibi dersleri çalışabiliriz.
-
Vergide tvs sormadiklari halde ya çıkarsa diye çalışıyoruz resmen
-
Allahım baktikca gozlerim doluyor bu sayfa bu canlılığa erişti
-
@alchemist, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@handefirat nurettin bilicinin kitabini inceleme firsatim olmuştu ama anlatim tarzini ben pek anlamadim acikcasi. Ben vergi icin sinavda keske kanun okusaydim demiştim. Bu sinavda unv. Notlarim +kanun okumayi düşünüyorum. Baska kitap varmidir arastiralim yine de. Kamu hukukunu kesinlikle en sona biraktim ben de. Hmk onemli suan hmk kanun okuyorum ismail ercan vardi ben de onda sanirim cok degisiklik olmadi. Soru bankasi sadece justice aldim bende. Kitap cok ayrintili ama bence guzel konu tekrari icin guzel oluyor.
HMK da milletlerarası tahkim ve hmk tahkim hükümlerinde önemli değişiklikler var Elinizdeki kitap mevzuat marttan önceki basımsa dikkat ediniz
Bir de Justice aldığınıza göre adli sınavına gireceksiniz diye düşündüm.İcra İflas hukukunun iflas kısmında çok büyük köklü değişimler var.Yine mart tan önceki baskıysa iflas kısmını hiç çalışmayın.Ticarette de 2 ya da 3 değişiklik var. -
Adlici arkadaşlar varsa takip eden ,şu an Dönüşüm çıkmış sorular özel hukuk kitabı güncel.Mayıs 2018 baskı. Tek cilt kitap.Kamu kısmı için bekliyorlar haliylen.
Kitabın içeriğini sayfa düzenini vs .hiç bilmiyorum. Ancak beklediği kitaplar çıkana kadar ,hiç olmazsa özel hukuk çıkmış soruları ön hazırlık olarak halledeyim diyenler varsa ,şu an en güncel kitap olarak gördüm. -
@çinkoçaydanlık idari icin giriyorum sinava ben de hocam. Suan hmk da ilk 80 maddeye çalışıyorum dediginiz gibi ilerledikce degisiklikleri görebilirim sag olun bilgi verdiginiz icin. Kitabim baya eski 2016 basim
-
@alchemist
Kitabın çok eski arkadaşım.Çok zorlanırsın. 2016 dan sonra çok değişiklik oldu.2017 temmuzda ve 2018 martta.7035 ve 7101 sk.
HMK siz idariciler için fark açacak bir ders. -
@çinkoçaydanlık hocam kitaptan calistigimi pek soyleyemem aslinda kanundan gitmeyi planliyorum suan. Tabii bas edemezsem guncelerim kaynagimi
-
@paretowilfredo nasılsınız iyisindir inşallah ?
Mayıs sonu askerlik bitti benimde .. hatırladın mi beni ?
Mutlu haberinle basliyalim : ) -
@1umut kolay gelsin öncelikle. Matrahın kaçıncı baskısını aldınız? Ben sitelerden kontrol ettim ama son güncelleme 2015 görünüyor acaba ben mi bulamadım
-
Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecemiz tüm İslam alemine mübarek olsun. Herkese iyi çalışmalar
-
@ecem matrahın yeni baskısı çıktı yada çıkacak. Ama çıktı diye duydum.
-
Tekrar paylaşıyorum dostlar
Seçimle yürürlüğe girecek any değş.
https://yadi.sk/i/ZU-ovKu13UkUZm
2017-2018 kamu huk.değş.(any idare iyuk ceza cmk)
https://yadi.sk/i/Dr3btrXN3Uuypr
Ticaret huk.önemli süreler
https://yadi.sk/i/DeWxRHR_3USeJp
2017-2018 vergi tvs değş.
https://yadi.sk/i/WwI-cOGb3U7K3Q
Maliye değş.
https://yadi.sk/i/WHg6ZtQP3USdZc
15 Mart 2018 itibariyle icra iflas değş.
-
Öncelikle şu aşamada konu soru kitabi almanızı tavsiye etmem kamu hukuku hariç çünkü secim sonrasi birçok yayın yenilecekler.2016 ve sonrasi elinde konu kitabi olan daha once burada paylastigim kamu ve ozel hukuk guncel değişiklikleri alabilir yukaridan ve elindeki kitaplardan güncelleyerek devam edebilir.
Üstadlarin müsaadesiyle nacizane tavsiyelerim şöyledir :
Dersler konusunda vergi ve tvs Nurettin sağlamdır ama çalışması zor kitaptır.Yeni baskida yapmadi henuz.Onun yerine themisin hocalarindan Serdar Şahin vergi tvs Mayıs 2018 konu anlatımlı bir kitap çıkardı tablolu öğrenmesi daha kolay özet sayılmaz 310 sayfa.Matrahin vergi konu kitabı var ama tvs yok içinde.Soruya gelirsek 14 soru çıkacak bunun 7 tanesi direk 213 sayılı vuktan geliyor bunu ezberleyin dostlar.Tekrar diyorum bunu ezberleyin.Adlicilere fark atmak icin vergi cok onemli.8-9 soru çıkmış sorulardan oluyor bunun için matrah soru bankası yeni baskı yaptı gitti gidiyor sitesinden sınırlı sayıda mevcut bunu mutlaka tavsiyeler ederim.-Eger yeni basliyorsaniz -Medeni ve borçlar için mehmet Remzi yada Tahsin Zapata temeli olanlar Monopol notları yada kpss notlarindan yararlanabilir.Hmk için 6100 den direk 3 soru gelir sadece kanun yetmez yeni baskı var mı bilmiyorum Mehmet kodakoglunun konu kitabı sadedir.İsmail Ercan hmk çok ayrıntılı sizi zorlayabilir.Ceza için İsmail Ercan en iyisidir.Anayasa idare iyuk için tavsiyem Ahmet nohutucu dan yana alternatif themis umit kaymak. İktisat 4 maliye 3 soru çıkmislar yeterli olur Zeynel mikro Makro para çıkmış ve 4t çıkmış ve özgün. İktisat da son 4 lu cikmaz.Nohutcunun Hakimlik kampı konu kitaplarından uzak durun.
Hukuk soru bankalarına gelirsek konsensüs adli idari çıkmış öncelikle giriş olarak çözülmeli.Özgün olarak Karine basit gelir hakimim orta seviye Monopol idarisi yok adlisi iyidir.Her soru bankasının belli bir kısmı çok iyi bir kısmı iyi değildir.Tavsiyem justicedir.Biraz kasar sizi ama çok şey katar.
Bir de gkgy kısmı var 30soru burada önemli olan ders tarihtir.12 soru geliyor şansa bırakmayın İsmail adıgüzel hocanın tarihin pusulası konu kitabı ve soru bankasini öneririm doğru tercih yayınları.Türkçe 6 soru için bol anlam ve paragraf çözün+ anlatım bozukluğu ve noktalama işaretleri.Dil bilgisi çıkmaz.Matematik 3problem 2-3 tane üslü köklü çarpanlara ayırma sayılar konularından geliyor belki 1 geometri.Vatandaslik 6 soru burayi fulleyin.Gkgy çok önemli dostlar asla hafife almayın.
En önemli konu kanun okumak arkadaşlar son yıllarda öncüllu sorular gelmeye başladı özelikle iyuk hmk vuk başta olmak üzere diğer derslerden de kanun okumaya çalışın .Son adlide kanundan kopyalama yapmış soru oluşturmuş.İoluşturmuş.İdaride kanun ağırlığı daha fazladır.
Son sınav 25-53 doğru ile kapattı 79.9 olsa gerek ama sapma var bu sayı değişebilir.Her bir ders her bir soru önemlidir.
Kadir gecenizi tebrik eder şimdiden hayirli bayramlar dilerim iyi çalışmalar.