2018 İdari Yargı Sınavı
-
@zenginmemur yok hocam benim tarih ve ortak alandan daha fazlaydi yanlislarim. Sinirdan kaybettik ne yazikki️
-
@kismetnasip kaynak olarak ne önerirsin
-
@zenginmemur valla hocam soru bankasi olarak en iyileri bende konsensus ve hakimim ve kulliyat. Justice bana korku verdigi icin sinavi kaybetmeme sebep onu goruyorum birazda. Ama ornegin @kilici seviyor justice.
Konu anlatimini karisik calistim. Vergiden mesela hilmi unsalin kitabi en guzeliydi bence ama ismail enginin ve nurettin bilicinin kitaplarini da okumustum. Soru bankasi matrah. Cezada kerem tekesin notlari bende tartismasiz en mukemmeli ama savas yayinlarininkini de okumustum. Medeni borclar tahsin zabata,idare idari yargiya umit kaymaktan baktim ama bidahaki alimda ahmet nohutcudan bakacagim. En onemlisi bol soru ve sık konu tekrarı. Ve tabiki kanun okumak. medeni usul çalışamamıştım,en büyük pişmanlığım odur. Ama ondada sanırım mehmet kodakoğlunun kitabi en güzeli diyorlar. İnşallah sonraki sınavda başarılı oluruz cümleten:) -
Juctice bana da sınav formatından biraz uzak geliyor. Öğretici bir kitap ama sınava yönelik hız kazandırmaz kanaatimce.
-
Justice zaten konuyu tamamen oturtmanı sağlıyor sorularla beraber. Kitabın amacı bence sınav formatına uygun sorular sormak değil konuyu sorularla beraber iyice oturtmak. Bu yönden bence justice üzerine başka kitap yok. Sınav formatına en uygun kitaplar çıkmış sorular ve hakimim.
-
Ben sadece kanun üzerinden çalışıyorum sorularla takviye ederek. Misal bazı hukukların teorik kısımları çözümlü sorularda var kanunun eksiğini de onlar kapatıyor. Kpss çalıştığım dönemlerde de pek bakmazdım Themis/justice e. Tarzla alakalı heralde
-
@kismetnasip dostum bu hilmi unsalin kitaplarini falan ilk defa duydum nerde var
-
@zenginmemur hocam hilmi hocanin kitabini ben baskent kariyerden almistim ankarada. Suan hala orda varmidir bilmiyorum. Kerem Tekes de bence en iiyi ceza hukukcusu. Notlarina nasil ulasilir bilmiyorum belki baskent kariyerde hala vardir yoksa da 4t yayinlarinin kitaplarinda ismini gormustum. Ama ne kadari kerem hocanin hazirladigi kisim bilemem.
Fakat themisin ismail enginin kitabida cok guzel. Hatta tablolu filan. Yani ikiside tavsiyemdir -
@zenginmemur, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@kismetnasip dostum bu hilmi unsalin kitaplarini falan ilk defa duydum nerde var
https ://www.savaskitap.com/5A-Vergi-Hukuku-ve-Turk-Vergi-Sistemi-Hilmi-Unsal_27330.html#0
-
@aslan-reyiz aynen bu hocam. Mukemmel bi kitap bence
-
@kismetnasip, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz aynen bu hocam. Mukemmel bi kitap bence
pdf sini inceledim iyi kitap aslında ayrıntılı
-
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar son düzenlemelerin de yer aldığı idari yargı notu olan varsa alabilir miyim
-
Başbakan Adalet Bakanligina 2018 de 15.000 personel diye açıklamada bulunmuş bu bizim için olumlu bişey mi ?
-
@yourdreams bu sayılar hakimlik gibi a kadroları kapsamaz.
-
Sınav bittiğine göre yeni sınavdan konuşabiliriz duyumlar artık artar
-
@kismetnasip matrahta olmayan sorular vardi bence elektronik vergiyle ilgili bi soru vardi o yoktu mesela
-
@sbf13 hocam o sorularıda nurettin bilicinin, ismail enginin ve hilmi unsalin kitaplarindan ortak bi not cikarmistim. O sekilde yapmistim. Yani yadirgadigim bi soru olmamisti vergide. Tabi vergiye bakmaktan tarihe usule vs bakmadigim icin gitti sinav o baska:)
-
@kismetnasip son idari yargı sınavında vergiyi yapıp kazanamamanız büyük talihsizlik olmuş.
-
@burcuburcu amaan demekki hayirlisi degilmis hocam ne denir baska:( dün sizin bu pazarki sinavi yorumladiginizi gordum. Sinava girdiniz mi yoksa internetten mi baktiniz sorulara
-
Matrah vergi kısmı için gerçekten yeterli oluyor bende vergiden 2 yanlış yapmıştım. Onlarda yapılmayacak sorular değildi. Benide Gy gk kısmı batırdı. O kısmı 23 yapmak lazım en az ben 17 yapmıştım.