2018 İdari Yargı Sınavı
-
Aralik adli aciklandi dun. Artik bu sinav icin gercek bekleyis baslasin bakalim:)
-
@foriyhs hocam ama idari yargi icin (nohutcuya daha bakmadim) fakat themisin konu anlatimi cok iyiydi idari yargi icin. Orda tavsiye edebilirim yani. Themisin anayasasi ise ne bileyim, bence normal bi kitaptan anayasa ogrenilip okunmasi gereken bi kitap bence. Ornegin once bi kpss kitabindan bakmak filan gerek. Sonra konsensus den sorulari bitirmek. Sonra themisin anayasasi okunmali bence. Cunku biraz detay ve siz eger ilk caliscaksaniz kesinlikle bunaltir, yorar. Ama bunalmam derseniz baslayabilirsiniz tabiki
-
@kismetnasip Hocam sizce tüm konular için murat yayınları nasıl? İnceleme fırsatınız oldu mu?
-
@mujdeniz murat yayınları oldukça iyi ben kullandım ezber için birebir.
-
@mujdeniz hocam simdi söyle, bende kitap alma hastaligi oldugu icin onu da almistim zamaninda. kpss icin kamu ve ozel hukuku konu anlatimini. Calistin mi dersen o kitabin kamusunun yuzunu acmadim, ama ozelinde ticareti filan guzeldi. Fakat iste hakimlik icin tam tavsiye verebilcek kadar bilmiyorum:( @burcuburcu iyi demisse iyidir demkki hocam
-
@burcuburcu Hocam bende yazılanlara bakınca acaba yanlış bir tercih mi yaptım dedim siz iyi diyorsanız iyidir
-
@mujdeniz Murat da her detay bilgi vardır o yönden iyidir de sayfa tasarımı göz bozar. Kocaman sayfa küçücük puntolu yazılar hiç hoşuma gitmemişti.
-
@kismetnasip Çok teşekkür ederim hocam ben ilk defa bu sene giricem inşallah sınava sizler daha tecrübelisiniz o yüzden sormak istedim
-
@kismetnasip teşekkür ederim hocam idari yargıya ondan çalışıyorum dediğiniz gibi gayet güzel,themisin idare hukukunu hakimlik sınavı için yetersiz kalmasından korkuyorum sayfa sayısı az geldi ve karşılastırma fırsatım olmadı,anlatım tarzından ziyade konu açısından yetersiz olur mu.muratın hakimlik kitabında idare hukuku açısından verim alamadım.cevap verdiğiniz için teşekkür ederim:)
-
@kilici Evet hocam o beni de zorluyor ama benim için en önemlisi doğru tercih yapıp yapmadığımı öğrenmekti sizde iyi diyorsanız gönül rahatlığıyla kullanabilirim:)
-
@mujdeniz ya hocam ben yine de tum dersleri tek yayindan calismani tavsiye etmem:/ bence sen ordan calis, sonra sorulari coz konsensus hakimim vs, eksik kaldigin ya da muratin eksik oldugunu hissettigin derslerin ekstra kitaplarini al bence. Bu sekilde yapabilirsin. Yani sana verimli mi oldu verimsiz mi soru cozerken anlarsin. Verimsiz oldugunu hissettigin anda ekstra bi kitap alirsin. Her zaman her seyi sorabilirsin ayrica️ Insallah sinavimiz gelirde guzel guzel paylasimlar yapabiliriz birlikte
-
@foriyhs Hocam o kalın kalın kitapları almayın sakın Ahmet Nohutçu'nun. Hem paranıza hem de zamanınıza yazık. Hakimlik sınavı için themisin o ince kitapları gayet yeterli oluyor.
-
@kilici themisin hangi ince kitabi ya themisin idaresi filan kalin
-
idare hukuku için çok fazla bi deşiklik oldu mu kitaplarda 2016 basımı ya da 2017 ilk dönemlerine ait bi basım çalışma için yeterli olur mu
-
@foriyhs anayasa idare ve idari yargı için son baskı almanız şart malesef.
-
çok teşekkür ederim hocam
-
@kismetnasip ben hukuk ders kitaplarına kıyasla söyledim aslında dediğiniz gibi 400 küsür sayfada çok
-
@kilici Diğerlerinde bir değişiklik olmadı değil mi hocam sadece bu üçü için yeni basımlar lazım. Peki bu üçü için yeni basım hangi kitapları önerebilirsiniz
-
@mujdeniz Ben üçünü de themis den çalıştım o yüzden themis tavsiye ederim
-
@kismetnasip Hocam soru bankası olarak iki yayının da yeni basımı çıkmamış sorun olur mu sizce