2018 İdari Yargı Sınavı
-
@gnc-hakime hocam baktim da bende hic goremedim sitelerde
-
@gnc-hakime yenilenmemiş olabilir mi? Bir süredir sınav açılmıyor.
-
bekleyelim bakalım
-
Acaba mayista sinav olur mu? Bence 100 kisi de olsa adliyle beraber alirlar diye dusunuyorum.Bi fikri duyumu olan var mi?
-
@emrah16 Dostum olabileceğine dair emareler var ancak netleştiremedik. Varmış gibi hazırlanmak faydalı olur. Biz de net bilgi edinirsek eğer paylaşacağız inşallah.
-
@aslan-reyiz Sorun olur hocam. Herkese açık platformlarda paylaşmayın sakın.
-
Merhaba arkadaşlar ben Ömer keskinsoyun özel hukuk soru bankasını alıcaktım ama idari hakimlik için olan kitabı güncel değil adli hakimliği alsam farklı dersler haricinde bir fark var mıdır?
-
@ecem Size tavsiyem sınav ilanı gelmeden hiçbir kitabı almayın. Sürekli birşeyler değişiyor ve sınavın olacağı da kesin değil. Bu söylediklerim kamu hukuku için geçerli tabi özel hukukta değişen birşey yok güncel olup olmaması önemli değil o yüzden.
-
@kilici hmk da değişiklik oldu o yüzden sordum
-
@ecem evet hmk da değişiklikler oldu doğru. Yerinizde olsam çok acele etmezdim ama adli baskısı güncelse alabilirsiniz idariyle arasında hiç fark olmaz.
-
@kilici teşekkür ederim
-
Ne yazikki soru bankalarindaki sorular hemen guncellenmiyor ya. Yani guncellendi dediklerinde bile eski sorular kalabiliyor. Hmk daki degisikler ne kadar tam bilmiyorumda, mesela justicede ilk sayfaya bir iki yeni soru koyuyorlar ama eski sorularda eski cevapli olabiliyor. Dikkatli cozmek lazim ozellikle sureli sorularda vs. Yenilikler el altinda olursa bi sorun yasanmaz.
-
Hmk da en önemli değişiklik istinaf süresinin değişmiş olması zaten. Tüm değişiklikleri hatta buraya bırakayım elimizin altında durmuş olur
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/08/20170805M1-1.pdf
-
Murat hoca yeni sinav icin 2 haziran tarihi verir gibi olmus:) ama yine kesin konusmamis tabi
-
Tabi suan aklima geldi, themis yeni hakimlik gruplari accakti. Ondanda olabilir bu tarih:)
-
Belirsizlik kadar zor bişey yok.Hem çok çalışan hem de çok sabırlı olan idari hakim olmayı hakediyor bence Sınav olması durumda ne zamana kadar duyurulur bu durum ?
-
@kismetnasip Belki de adli icin demistir. Insallah idari de acilir
-
@emrah16 amin hocam inşallah
-
@yourdreams En son yapılan 24 aralık adli sınavı 18 ağustos 2016 da duyurulmuştu. Bu hesaba göre mayıs haziran gibi sınav olursa eğer bu ay sonuna kadar duyuru gelir sınavla ilgili.
-
18 ağustos 2017 olacak pardon yanlış yazmışım.