2018 İdari Yargı Sınavı
-
@mehmetfatih hakim üst düzey görevde olmalı.
-
@burcuburcu Lafın gelişi hocam genelde mayıs'ta ve aralık'ta oluyor sınavlar... Maksat öğrencilerin kayıt yaptırması ya da kayıt sildirmemesi bir nevi umut tüccarlığı... Sürekli duyumlar geliyor yaklaştıkça tarihler güncelleniyor. Şaka gibi ortam
-
@handefirat İlk çalışma ise kanun biraz risk olur. Kanundan çalışmak için altyapı gerekiyor.
-
İhtiyaç var mı arkadaşlar idari hakime, dosyaların nihayete erme süresine göre bence var ama hakimlere sorsan ihtiyaç yok. Ama iş yükümüz fazla diyorlar anlaymadığım bir ortam.
-
@mr-aday sinavin zorluk derecesi icin genelde orta diyorlar. Mulakat referans kisimlari zor biliyorum fakat en azindan sinavdan gecmek benim adima bazi nedenlerden dolayi gurur meselesi oldu. Alt yapi olusturmam adina tavsiyeniz varsa dinlemek isterim benim icin cok onemli..
-
@handefirat Altyapı için her bir ders için "soru takviyesi ile" konu anlatımı çalışmanızı öneririm. Konu- soru ağırlık dağılımı yaparsak %70 soru odaklı %30 konu odaklı çalışmak gerek. Sorular ise çözümlü soru bankası olmalı konu tekrarı da sağlamak adına.
-
@handefirat Ayrıca sınav soruları değil zor olan. Sıralamaya girmek zor. 25000 kişi girdi son sınava 600 kişi mülakata çağrıldı. Hukuk ve iibf dahil olmak üzere toplam 120 kişi mesleğe intisap etti. Referans kısmı ise ayrı bir tartışma konusu, onun çözümü kitaplarda değil malum.
-
@mr-aday malesef mulakat kismi sinavdan daha zorlu gibi duruyor.. mulakata kalabilirsek tabi.. sinavda turkce matematik konularida var. Bunlarin degerlendirilmesi diger sorularla ayni mi oluyor ? Konulari nereden bulabilirim ? Cok soru sordum sanirim kusura bakmayin rahatsiz ettiysem
-
@handefirat 30 gk gy 70 alan bilgisi sorusu var sınavda. Gk gy alanından yapılan doğru sayısı ile 2/3, alan grubu yapılan doğru sayısı ile 8/7 çarpılarak iki grubun toplamı alınır. Bu ham (s.sapmasız) puanı verir.
-
@mr-aday çok teşekkür ederim
-
Arkadaslar merhaba.Elinde 24 Aralik 2017 Adli Hakimlik sinavi sorulari olan var mi?
-
-
Simdii sizlere sorularim olcak.
Oncelikle gecen sene 3 haziranda sinavin gelecegini bakan tam ne zaman demisti hatirlayan var mi? Eger o tarihleri misal alirsak ve yeni bir aciklama gelmezse bahar inancimizi kaybetmelimiyiz? Bu birinci sorumdu.
Ikinci sorumda mayis 2015 sinavi icin. Tam ilan ne zaman geldi, o ilan oncesi subat gibi bakan bi aciklama yapmismiydi? Yoksa direk ilan mi gelmisti.
Bilenler cevaplayabilirse sevinirim️ -
@kismetnasip 30 Mayıs 2015 sınavı için bakan önceden bir açıklama yapmamıştı tam emin olmamakla birlikte mart ayının son günlerine doğru ilan gelmişti diyebilirim. Şu ana dek yapılan en ayrıntılı açıklama 24 Aralık 2016 tarihinde yapılan sınava ilişkindi. Bakan 1 Temmuzda ne kadar alım yapılacağını açıklamıştı. Sonraki açıklamalar o kadar net olmadı maalesef. Yalnızca alım yapacağız diyorlar o kadar
-
@kismetnasip 3 haziran sınavı için açıklama yaptığında hatırlıyorum şubatın ilk haftasıydı. Açıklmadan çok kısa süre sonrada ilan geldi
-
Yani arkadaslar son 3 sinavdir gelen ilanlar onceden bakan beyin aciklamasiyla gundeme dusuyor, ozaman bu onumuzdeki haftalarda bi aciklama gelmezse umudumuz baya bi azalir. Ama mart gibi aniden bi ilan da gelebilecegi icin umudumuzu marta kadar kaybetmemeliyiz diye anliyorum. Fakat yine de kendi dusuncem son 3 sinavdir aciklama yapiyorlar ya, olcak olsa bunda da yaparlar gibime geliyor. Yani aciklama gelmezse ben kpssye daha cok odaklanirim.muhasebe filan:/
-
Bende mart sonuna kadar çalışırım artık ilan gelmezse yapacak birsey yok. Geçen yazdan beri bekliyoruz hadi aralıkta olacak dedik olmadı şimdi sıra haziranda bakalım. Yoksa kaymakamlık veya kpss artık...
-
3 haziran sınavının ilanı 28 şubatta gelmişti yanlış hatırlamıyorsam
-
@lulu şimdi bakanlığın sitesine baktım 28 Mart’ta gelmiş baya gecikmiş ama bakan çok öncesinde açıklama yapmıştı
-
Bakanda 9 şubatta açıklama yapmış umarım yine erkenden açıklama Yapılır da kafamız netleşir.