2018 İdari Yargı Sınavı
-
@aslan-reyiz teşekkür ederim
-
Sınava tarihi verenlerin hepsinin dersanesi var arkadaşlar. Hem yeni gruplar açıp hem de mayısta sınav yok diyebilirler mi? Amacım çalışmalarınızı etkilemek değil ama ümitlenip sınavın açılmaması daha çok üzüyor insanı o yüzden inanmayın hocaların tarihlerine.
-
Evet kuvvetli duyum 2hazirandır
-
arkadaşlar duyduğuma göre hakim alımları da belli bir düzene sokulmuş. senede iki defa olacakmış. haziran ve aralık olmak üzere. haziran da alım olmaz ise aralıkta olacakmış. birde en çok alımlar çift haneli yılların aralık ayında yapılacakmış. benim duyumlar bunlar. kaynak sağlam.
-
kaymakamlık için de 17 mart tarihini vermişti ve muhtemelen sınav olmayacak o tarihte.bence bu dönemde böyle nokta atışı tarih vermek büyük risk umarım yanılmaz hocamız.
-
@hakim_aday_adayı zaten yılda iki defa yapiliyo ama idari alım konudaki duyumlariniz ne yönde peki
-
@hakimeadayi öncelikle mayıs ayında sınav yapılacak diyenler olduğu için böyle bir bilgi paylaşmak istedim. sınavın sene sonunda olma ihtimali çok yüksek. hala planlanan hakim sayısına ulaşılamadı. bir çok mahkeme de hakim açığı var. fakat sene sonunda az alım olma ihtimali var. nedeni ise 2019 da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olması. çünkü 2019 da bir çok memur alımı yapılacağı söyleniyor. umarım aslan payını 2019' a saklamazlar. fakat şöyle bir durum da var devletin çift haneli yıllarda daha fazla alım yaptığı da bir gerçek. yani bu sene çok alım da olma ihtimali de var. umarım 2019' u beklemezler ve biz bekleyenler de daha fazla beklemek zorun da kalmayız. herkese başarılar.hakkımız da hayırlısı olsun.
-
Mülakatlar mayıs ayında başlıcakmış çok geç değil mi? Neden bu kadar geç başlıyor ki @paretowilffredo sizce bu durum baharda yapılacak sınavı etkiler mi?
-
Yanlış kişiyi etiketledim silemedim de @paretowilfredo sizi etiketlemek istemiştim aslında
-
@ecem Merhabalar efendim. Mülakat süreci alımı etkilemez diye düşünüyorum. Kurumlar iç içe süreçleri yürütüyor bir şekilde ki Hakimlik mülakat süreçleri bir şekilde sarkabiliyor zaman zaman. Sınavı ÖSYM mülakatı Bakanlık yürüttüğünden ve her halukarda Akademi belli bir takvim ile hareket ettiğinden sanmam etkileyeceğini bir planlama varsa.
-
@paretowilfredo Hocam daha önce böyle iç içe geçen bir süreç oldu mu? Bu haberden sonra baharda sınav olmaz gibi geliyor bana. Mülakat sonucu belli olmadığı için yine aynı kişiler sınava girecek ve hakkaniyetli bir sonuç ortaya çıkmayacak.
-
@kilici Oldu dostum ama hatırladığım örnek sonuç açıklanması açısından. 30 Mayıs sınavı yapılana dek sonuçlar gecikmişti ve önceki sınavı geçen adaylar sınava tekrar girmişti. O nedenle en şanslı mülakatlardan biri 30 Mayıs mülakatları olmuştu çünkü öncekinin mülakatını kazanarak mesleğe giren, 30 mayısı da kazandığı halde mülakata katılmayan adaylar ve dolayısıyla yanlış anımsamıyorsam 100 civarında fire olmuştu.
-
Su baslikta sorulari tartisacagimiz gunlerde yakindir insallah.. lakin beklemek cok zor.
-
@paretowilfredo çok teşekkürler her sorumuza cevap verdiğiniz için
-
Geçmiş yılların sorularını bulabileceğim bir link/başlık varsa paylaşabilir misiniz dostlar?
-
@ecem estagfurullah efendim.
-
@ecem sevgili arkadaşım yukarı da da bahsetmiş olduğum gibi. bahar ayında sınav olamayacak. bunu neden anlamıyorsunuz. en erken haziranda olur, oda olursa. sene sonu bile şüpheli. siz hala bahar da sınav olacağını mı sanıyorsunuz. sizi uyarıyorum çünkü boş hayallere kapılmayın diye . benim duyumlarıma göre sene sonu olma ihtimali %70 haziran da olma ihtimali %30. yani diyorum ki sınavı boş verin bence konulara odaklanın. bende herkes gibi biran önce sınav tarihi açıklansın istiyorum.
-
@ecem lakin ne kadar sınav olacak mı, alım olacak mı merak edip öğrenmeye çalışsam da kesin bir bilgiye ulaşamadım. ama söyle bir şey var. devletin hakim alımlarını düzene soktuğu ve bir plana göre hareket ettiği. buradan şunu anlıyoruz ki devlet sene sonu hakim almak zorunda. neden zorunda çünkü hakim açığı var. bu da alım olacağı anlamına geliyor. bizzat adalet bakanlığında yetkililerle görüştüm. onlar bile kesin bir şey söyleyemedi. yani sene sonumu alınır. haziran da mı alınır bilinmez. ama alınacak bunu bilmek size yetmiyor mu. bence hepimiz konulara odaklanmalıyız. başarılar...
-
@hakim_aday_adayı herkesin bir planı ve başka öncelikleri de var. Durumunu kouşullarını bilmediğiniz Kişiler hakkında neden anlamıyorsunuz diye bir üslup kullanmanız doğru değil. Sonuçta orta da bir belirsizlik var ve haziran ayında sınav olacağına dair kuvvetli duyumları olanlarda var hal böyle olunca bu soruyu sormuş olmamda bir tuhaflık yok.
-
@hakim_aday_adayı kardeşim sınav mayısta olabilir aralıkta da onu biz kabul ediyoruzda ne bu şiddet ne celaldir ? Belki canımız aralıktaki sınava bu aydan çalışmak istiyor. Planlarımızı sizin sözlerinize göre mi ayarlayacağız ? Siz sınav yok dediniz ya simdi ben butun kitapları notları kaldırıyorum rafa oturup aralığı bekleyeceğiz. Aklı olan kimsenin lafıyla planlarını zaten sekteye uğratmaz. Sizde sınavın olup olmadığıyla ilgili bir duyumunuz var ise bunu daha yumuşak bir üslupla burada belirtebilirsiniz. Başarılar çalışmalarınızda.....