2018 İdari Yargı Sınavı
-
@ecem sizi kırdıysam özür dilerim. amacım kimseyi kırmak değil. sadece mayısta sınav olmayacağından adım kadar eminim ve hala mayısta sınav olacak diye ortalıkta yanlış bir bilginin dolaşması ve bu yanlış bilgiye hakim adayı olan insanların inanması benim zoruma gidiyor. tekrar özür dilerim.
-
@hakime01 öncelikle sizin bu tavrınızı anlamış değilim. yanlış bilgilere inanmış bir insanı uyarmak neden kötü bir şey yapmışım gibi lanse ediliyor bilmiyorum. ayrıca ben size kitapları kaldırın boşa çalışmayın gibi bir şey demedim.tam aksine sene sonu alım olma ihtimali yüksek sınavın ne zaman olacağını tartışmayı bırakıp sınav konularına odaklanalım dedim. ben kimsenin hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum. müsaadenizle hakim adayı arkadaşlarımı bilgilendireceğim. çünkü ben bu konuda tecrübe sahibiyim. ayrıca üslubunuz çok sert. özür dilerim sizi kırdıysam....
-
@hakim_aday_adayı Mümküm mertebe bende yumuşak konuşmaya çalıştım sert çıktığım yerler olduysa sizde kusura bakmayın ama boş hayallere kapılmayın gibi sözler görünce bende sinirlendim haklı olaraktan. Duydugunuz seyleri burda elbetteki paylaşacaksınız. Şu son iki üç gündür mülakat günlerinin açıklanması sınavla çakışması falan olayları olunca 1.5 yıldır beklediğimiz sınavın tarihinin ertelenmesi haklı olarak stres yarattı. Tekrar çalışmaya dönmek en iyisi eninde sonunda ilan gelecek tabiki
-
Mülakatların muhtemel yapılacak yeni sınavla çakışması alımları etkilemez ..2015-2016 döneminde 1-2 ay arayla 2-3 alım yapıldı peş peşe..haziranda sınav olacaksa o dönemde mülakatların olması bir şeyi etkilemez ...şimdiki adlinin mülakatını geçen haziranda olacaksa eğer ona da girer ama mayıs mülakatını geçerse haziran sınavına girse dahi mülakattan feraget edecektir geçmiş dönemde böyle içiçe durumlar yaşandı ilan ne zaman gelir vs demeden çalışmaya devam.
-
bu sınavı beklerken helak olduk yahu hep hevesimiz kursapımızda kaldı ve bu sefer kalmasın hayırlısıyla olsun şu sınav artık haziranda
-
Sınavın haziranda yapılacağını sanmıyorum ya kasım ya da aralığa sarkacak
-
@hakim_aday_adayı, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@ecem sizi kırdıysam özür dilerim. amacım kimseyi kırmak değil. sadece mayısta sınav olmayacağından adım kadar eminim ve hala mayısta sınav olacak diye ortalıkta yanlış bir bilginin dolaşması ve bu yanlış bilgiye hakim adayı olan insanların inanması benim zoruma gidiyor. tekrar özür dilerim.
Neye inanalım arkadaşım ortada net bir bilgi mi var da ?? Adı kadar eminmiş bir de
-
Hakaret nedeni ile kaldırılmıştır!
-
Günaydın herkese dostlar. Öncelikle sınava dair net bir şeyler ortaya çıkana dek sükunet ile çalışmaları devam etmek lazım. Ben de aynı şekilde araştırmaya devam ediyorum her koldan. Bilgi edindiğimde daha net konuşacağım inşallah.
Öncelikle daha en başta tahrik edici bir tavırla insanlara seslenmek, olası başka öfkeleri başkalarından çıkarmak yönünde hareket eden arkadaşlardan iğneyi kendilerine batırmalarını rica ediyorum. İlk yazılan ve fitil ateşleyen tavır ile yapıcı konuşmaların olduğu bu başlığın bir anda alevlendiğini gözlerlerse daha anlayış ile muhabbeti sürdüreceklerine inanıyorum.
Ek olarak insanları peşinen itham etmek ve hakaret noktasında hareket etmek hakkına kimse sahip değildir. Bu şekilde peşin hükümlerin devamı halinde, devamına müsaade etmeyeceğim.
Hepinize iyi forumlar diliyorum.
-
@paretowilfredo sayın yönetici kendi adıma öfkeme yenilip sert bir yorum yazdığım için özür dilerim fakat karşı tarafın bana ağır tahriki söz konusudur.sizden ricam karşı tarafın yorumunun da aynı şekilde kaldırılması ve bu tarz yaklaşım da bulunan art niyetli şahıslara müsama gösterilmemesi. forumun amacı insanları bilgilendirmek fakat bu tarz arkadaşlar sadece bilgi kirliliğine neden olarak insanların kafasını karıştırıyorlar. bende yanlış bilgilere kimse kanmasın diye işin doğrusunu anlatmaya çalışıyorum. bazı şahısların bana göstermiş oldukları muhalif tutumu anlamış değilim.
-
@hakim_aday_adayı Dostum sana karşı olan tavır senin üslubunla alakalıdır. Bu yüzden buna işaret ederek açıklama yaptım. Hukuk sisteminde ağır tahrike karşı ağır tahrik iddiası ileri sürülemez bilirsin ki. Zaten içeriği kaldırma nedenim hakaret ve itham cümleleridir. Bunun dışındaki her türlü fikir tartışmasına forumumuz açıktır.
İyi forumlar dilerim dostum.
-
@paretowilfredo sayın yönetici o zaman bende size çıkıntılık yapma. neymiş ağır tahrike karşı ağır tahrik ileri sürülemezmiş gibi bir üslupla konuşsam siz bana nasıl davranırsınız. sizi adaletli olmaya davet ediyorum. lütfen biraz daha adil olun. karşımdaki sahsı ben tahrik etmedim onunla ilgili tek bir cümle kurmadığım halde. bana çıkıntılık yapma gibi ithamlarda bulunan şahsı korumanız anlaşılır değil. kimseyi aşağılamak gibi bir niyetim yok. sadece meşru müdafa hakkımı kullanıyorum. bana yapılan bu seviyesiz eleştiri makul görmeniz kabul edilemez. sizden adaletle hükmetmenizi talep eder saygılarımı sunarım.
-
@hakim_aday_adayı Dostum burada huzur icinde tartisilir konusulur iken senin en basta herkesi pesinen itham eden ve uzen tavrina isaret ederek halen ayni savdayim. Soyledigim seyi bir igneleme maksadi ile degil bir kaide olarak soyledim. Senin baslatmis oldugun tavirdan oturu bu noktaya gelindigini ve bu noktada senin yapici olmani bekledigimi dile getirdim. Ve soyledigim gibi o tavir ile karsilasmis olmanin sebebi en bastaki tavrin. Bunu gozlemlersen niye boyle davrandigimi anlayacagini umuyorum. Ve her zaman oldugu gibi adaletli davranmaya calisiyorum. Senden de benim kadar husnu zan ile yaklasmani talep ediyorum.
Burayi bu husus ile daha fazla mesgul etmeyelim dostum. Ozelden bana ulasabilirsin her tur konuda.
Iyi gunler dilerim.
-
Arkadaşlar Merhaba.Sınav hakkında birkaç bir şey söylemek istiyorum.Haziran'da gerçekleşmesini beklediğim idari yargı sınavı için ümidim son günlerde biraz azaldı.Sebebi ise 24 Aralık'ta gerçekleştirilen adli sınavının mülakatının çok geç tarihte bitmesi.-Mülakata kalan bir arkadaşımın mülakat tarihini Mayıs'ın 2.haftası-Tabi bu kendi kanaatim.Mülakatın sarkması, sınav planlamasını etkileyeceği endişesindeyim.Ama çalışmaya başladım onu da belirteyim.(Yavaş gidiyor ama:) )
Ayrıca bi konuya daha değinmek istiyorum.Şu an kurslarda idari yargı sınavı için kaydolmuş kişi sayısı çok çok az.Daha önceki iletilerimde de kurslarla ilgili durumdan bahsetmiştim.Bunu belirtmemin sebebi, sınavın açılmayacağı havası hakim malesef.
@paretowilfredo sınav hakkında bize destek oldu ve olmaya devam ediyor.Uzun süredir sessiz kalan ve duyumlarını bizden esirgemeyen sayın @SSK'dan sınav hakkında var ise duyumlarını paylaşmasını rica ediyorum:) -
@ömerhayyam 3-4 ay önce Mayıs için belki olabilir deniyordu ancak şu an için mayıs hazirana ne adli ne idari için sınav düşünülüyor tam olarak bahsettiğiniz sebepten 24 Aralık ın mülakatları ile uğraşılıyor. Herhangi bir sınav planlanmasına başlanmadı . Artık ümitler 2018 Aralık a kaldı. Derseniz 3-4 ay önce Mayıs ayı nerden ortaya çıktı? Mayıs olayı düşünce olarak var idi. Ancak sadece düşüncede kaldı an itibariyle, herhangi bir plan program yok şu anda maalesef. Ha idari yargıda ihtiyaç var mı derseniz o hiç yok işte. Ancak sınav olması için yoğun baskı var.
-
@ssk, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@ömerhayyam 3-4 ay önce Mayıs için belki olabilir deniyordu ancak şu an için mayıs hazirana ne adli ne idari için sınav düşünülüyor tam olarak bahsettiğiniz sebepten 24 Aralık ın mülakatları ile uğraşılıyor. Herhangi bir sınav planlanmasına başlanmadı . Artık ümitler 2018 Aralık a kaldı. Derseniz 3-4 ay önce Mayıs ayı nerden ortaya çıktı? Mayıs olayı düşünce olarak var idi. Ancak sadece düşüncede kaldı an itibariyle, herhangi bir plan program yok şu anda maalesef. Ha idari yargıda ihtiyaç var mı derseniz o hiç yok işte. Ancak sınav olması için yoğun baskı var.
Çok teşekkür ederiz cevap için.İdari yargı bizim için şu an öncelik malumunuz.Peki bu yoğun baskı ve haziran ayına daha sürenin olması; önümüzdeki günlerde bir planlama olma ihtimali var mıdır?Ayrıca başbakan yardımcısına mecliste sorulan''idari yargı sınavı açılacak mı'' sorusuna yakında açılacak şeklinde açıklaması vardı.
-
@ömerhayyam yoğun bir baskı var zaten geçen yıldan beri var ama maalasef kimsenin umrunda değil bnim duyumlara göre de haziran ayı için henüz bir sinav planlanmamış ne olur bilinmez dua edelim haziran olmazsa aralik olsun o kdr calisma boşuna gitmesin suan tek temennim bu artık
-
@hakimeadayi, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@ömerhayyam yoğun bir baskı var zaten geçen yıldan beri var ama maalasef kimsenin umrunda değil bnim duyumlara göre de haziran ayı için henüz bir sinav planlanmamış ne olur bilinmez dua edelim haziran olmazsa aralik olsun o kdr calisma boşuna gitmesin suan tek temennim bu artık
Kendi kanaatimce baski,3 haziranda sinav gelmeyince vardi zaten.Ancak aralikta gelmeyecegi agustosta idari ilani gelmeyince anladik,ondan sonra bimer,cimer, sosyal medya araciligi ile bakanliga talepte bulunduk, cok da talep vardi.Bu sefer sinav gelmeden bimere,cimere yazsak daha iyi olur.Tabi cok yogun baskidan kasit, bizim olusturdugumuz baski.He bu arada, sinavin haziranda olmasini talep edelim, aralikta olursa sukredelim
-
Öncelikle merhaba iibf maliye öğrencisiyim 3 yıl sınava hazırlanmakla kaybettim şu anda maliye okuyorum severek yazdım bu bölümü çünkü idari yargı hakimliğine ulaşacağım bölümlerden biriydi yazdıklarınızı bazen üzülerek bazen yapma ya ben boşuna mı okuyorum diyerek okudum gördüğüm kadarıyla sizi motive edecek şeyleri düşünmek yerine hep olumsuz şeyler düşünüyorsunuz ben 21 yaşındayım ama maliye 1. Sınuf öğrencisiyim yeterince yıl kaybettiğim için sitenize girerek bu önümdeki 3.5 yıl boyunca sınava nasıl hazırlanırım diye araştırmak istedim bide size sormak istiyorum 2. Dönem idare hukuku dersim var ilk dönem hukuka giriş vardı ailem daha çok çalışıp hukuğa geçersem sadece alan derslerini göreceğimi ve boş yere muhasebeyle veya diğer derslerle vakit kaybetmemem gerektiğini söylüyor haklılar da maliye de her alandan ders görüyorsun ama hukukçular kendisini sizden bölüm olarak daha üstün görüyor dönemde 1 sınava giriyorlar 2. Dönem final mayısta haziran da da büte girecekler biz her dönem 2 sınava bide bütlerle beraber 3 sınava giriyoruz şu an ilk dönem daha başlangıç tabi ama ortalamam 3 hedefim daha da yükseltmek sizce ortalama yükseltip daha iyi bi okula mı geçmeliyim yoksa elimden geleni yapıp yüksek ortalamayla mezun mu olmalıyım ben idari yargı hakimi olmak istiyorum ama düşünüyorum içinizde 1.5 yıldır sınavın yapılmasını bekleyen kişiler var ben okurken halletmek istiyorum gerekirse yazın çalışmak istiyorum ama halletmek istiyorum mezun olduktan sonraya bırakmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım nasıl çalışmalıyım bölüme devam mı etmeliyim açık çok kimse atanamıuor diye bölüm mü değişmeliyim kafam çok karıştı bilmiyorum neyapayım kalırsam maliyede bu önümdeki 3.5 yıl içinde idari yargı sınavına nasıl çalışayım bide size sormak istedim
-
Sınav olacak mı olmayacak mı ikilemi yüzünden çalışmalara tam olarak başlayabilmiş değilim