2018 İdari Yargı Sınavı
-
Arkadaslar mikro makro karışık gitsem karıştırır miyim?Temelim yok
-
@yourdreams önce mikro sonra makro
-
Arkadaşalr mulakatin mayisin 2. haftasina kdr uzaması sinavi etkiliyo mu ki ya benim hatirladigim kadariyla gecen yilda hem mulakat hemde haziran ayında sınav olmuştu ya ama adli yargıydı tabi
-
@hakimeadayi etkiemiyor hocam daha önce de böyle bir durum oldu
-
@hakimeadayi geçen sene bir istisnaydı. istisnalar kaideyi bozmaz.
-
ya beklemek çok sıkıcı ve bunaltıcı..yok mu şöyle artik sağlam bir duyumu olan size sesleniyorummm arkaslar
-
@hakimeadayi Mayıs ayı idari için olumlu hiç bir duyum mevcut değil
-
@aliveli Acilmayacagi kesin diyebilir miyiz hocam
-
@aliveli kötü oldu bu
-
Mayısta açılma ıhtımalı çok düşük sonucu mu cıkarmalıyız?
-
@ömerhayyam öyle görünüyor.
-
Ben @paretowilfredo bilgi paylaşana kadar beklemekten ve umutsuzluğa kapılmamaktan yanayım.
-
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle herkesin bekleyişi ve umutları için Allah yardımcınız olsun.Ben ibf mezunuyum.Ve ankarada bir kursa gitmeyi düşünüyorum. Yalnız gördügüm yorumlarda idari hakim adayı alımı çok az (120) gördüm.Bu dogru mu ve siZce şimdiden kursa başlamak mantıklı mı ? Teşekkürler.
-
@ecem İnşallah dostum. Benim kendim icin de hareketim ayni sekilde emin olabilirsiniz. Varmis gibi calisiyorum su an biliyorsunuz. Olumsuz habere gore yeni bir plan yapariz simdilik en faydali hareket bos durmamak.
-
@terazi0612 Merhaba dostum. Oncelikle kurs onermiyorum temel olarak ben ama ille gidecegim diyorsan da bir surec netlesmeden kursa gitmek bence cok mantikli degil. Eger ki sinav mayis haziran doneminde olursa kurs seni yeterince hazirlayamaz. Yok eger sinav Aralik doneminde olursa zaten o gune dek sen kendin yeterli hazirligi yapabilirsin. Her iki durumda da kurs mantikli olmaktan cikiyor.
-
@paretowilfredo hocam idari hakimlik mi kaymakamlık mı sizce ikisinden birine çalışmak istiyorum karar veremedim siz neden idari yargı sectiniz
-
@vice-versa @paretowilfredo gel de anlat şimdi derdini pareto
-
@vice-versa dostum bu aslinda tamamen kisiden kisiye degisen bir husus. Ikisi birbirinden cok farkli meslekler.
Ben bana gore olan sebepleri degerlendireyim sen kararini kendin ver.
Idari hakimlikte her şeyden evvel Hakimlik unvaninin getirdigi seyler tercih sebebidir. Buna alternatif olacak tek unvan Sayistay Denetciligidir benim nezdimde. 7200 ek gostergenin yani sira para disinda gelecek olan sayginlik bir arti puandir.
Hukuk ve Adalete dair is yapmak bir tercih sebebidir. En azindan bunu yapmaya resmi olarak yetkili olabilmek bu duyguyu besleyecektir.
Kaymakamlik hususunda en buyuk arti bir sekilde belli bir lokasyonda hareket serbestisi olmasidir. Tabi ki tamamen ozgur degilsiniz tasarruflarinizda her meslekte oldugu gibi ama en azindan bir ilcede bulundugunuz mezrada insanlara dokunabilmek onlarin yaralarina deva aramak imkanina sahipsiniz. Bu ciddi bir oz tatmin saglar.
Her iki meslek de sayginlik hususunda birbirinden cok onde degildir. Ikisinin de gerek toplumda gerekse kendi kurumlari icinde belli bir agirligi belli bir kabulü soz konusudur. O nedenle tercihi tek basina bu belirleyemez.
Her iki meslekte de belli bir yer degistirme soz konusudur. Bunu goze almak lazim sabit olunan meslekler degiller. Bu fedakarlik da idealizm ile beslenebilir ancak.
Bu sekilde dostum. Karar senin. Tercihini yap
-
@kaymakam3838 kendimce dile getirmeye calistim dostum. Aslinda bunlar bile net kaideler degil. Icimden Hakimlik geciyor diyebilirim sadece. Herkesin kendine gore bir ic sebebi vardir izah edemedigi. Benim de oyle.
-
@paretowilfredo teşekür ederim hocam ben de adalet duygusu fazla hakimlik daha uygun gibi