2018 İdari Yargı Sınavı
-
@rootofallevil sen çalışmanı ders bazlı yap hocam, çalıştığın derslerden özet çıkar kitaplarının önemli yerlerini post it le en azından sınav açıldığında çalışırken detayda boğulmaz nerede ner var bilirsin.
-
@rootofallevil Calismaya baslanmali hocam
-
Aslında mart ayında kaymakamlık sınavı olacağı yönünde duyumlar çıkınca anayasa ile idare hukukundan başlamıştım konularını da bitirdim sayılır ama kaymakamlığın martta yapılmayacağı kesinleşince soğuma yaşadım çalışma konusunda
-
@rootofallevil aaa kendimi gördüm
-
@rootofallevil Maalesef herhangi bir sınav ilanı gelmeden bir şeylere çalışmak zor.Çalışmak gerekiyor lakin insanın canı hiç istemiyor.
-
Herkes çalışın durmayın ilan beklemeyin diyor. Benim tecrübe ettiğim kadarı ile sadece çok çalışmak başarı getirmiyor. Planlı ve sürekli çalışmak başarı getiriyor. Planlı çalışmaktan kastım ise sınava kadarki süreyi en verimli şekilde kullanmak. Misal ilk defa ders çalışırken (temel aşaması) öğrenme amaçlı okunur, ikinci defa çalışınca artık taşlar yerine oturmaya başlar. Bunu 3. ve 4. Çalışmalar izleyebilir fakat bir süre sonra artık bıkkınlık gelir ve "burayı zaten biliyorum" deyip atlamalar başlar. İşte bu noktada en çok güvenilen/bilindiği sanılan yerden gafil avlanılır.
Özet olarak sürekli çalışmak önemlidir ta ki bıkkınlık oluşturana kadar. İktisattaki marjinal fayda gibidir çalışmak toplam faydaya ulaştıktan sonra verim azalır. -
@mr-aday aslında bu dediğinizde doğru son dönem yapılan çalışma daha belirleyici oluyor.
-
@mr-aday Hocam marjinal fayda ile çok güzel açıklamışsınız gerçekten... Aynı kanıdayım kaymakamlık ve idari hakimlik 3-4 ay hazırlanıp ve sınava girilmesi gereken sınavlar. Sürecin uzaması verimi düşürüyor bencede.
-
idari yargı için ankarada kursa gideceğim ama o kadar çok bilgi kirliliği var ki. ayrıca nereyi arasam reklamı çok iyi yapıyor. bir kaç kişiye sorduğumda farklı bilgiler verdi arkadaşlarım. tecrübeli arkadaşlardan acil yardım bekliyorum lütfen
-
@zeynepunal gitmenize gerek yok. kendiniz çalışsanız yeterli. dersane tamamen para ve zaman kaybı.
-
@zeynepunal themis.
-
@zeynepunal, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
idari yargı için ankarada kursa gideceğim ama o kadar çok bilgi kirliliği var ki. ayrıca nereyi arasam reklamı çok iyi yapıyor. bir kaç kişiye sorduğumda farklı bilgiler verdi arkadaşlarım. tecrübeli arkadaşlardan acil yardım bekliyorum lütfen
Bireysel çalışmanızı tavsiye ederim.Kurslar ilanın gelip gelmediğine bakmaksızın ticari kaygılarla, reklamlarla kurs açıyor.Sınav açılmazsa çalışmanız boşa gitmez ama kpss a çalışmanızı aksatabilir.
-
@zeynepunal Sınav açılmayacak paranıza yazık gitmeyin bence de. Kendiniz çalışarak yapabilirsiniz.
-
@zeynepunal sınav açılmayacak derken yine Ankara’daki bir dersanenin hocalarının söylediğini söylüyorum ben de. Görünüşe bakarsak hiç sınav açılacak gibi durmuyor.
-
İlan gelmeden herhangi bir kursa yazılmanızı tavsiye etmem. Geçen yaz idari hakimlik için kursa gittim şu an ne kadarı kaldı şüpheli. Çünkü muhasebe ,maliye ve iktisat çalışmaya başlayınca verimlilik düşüyor. Gereksiz olur.
-
hocam bi senedir evde çalışıyorum ancak ev ortamında iki hafta düzenli çalışsam üçüncü hafta bir durum çıkıyor sistemim alt üst oluyor. Hem disiplin hem konu pekiştirmek adına gidicem. Bi sene kaybedip neden gitmedim pişmanlığı da yaşamak istemiyorum @kaymakam383
-
@aslan-reyiz KPSS için neden çalışmamı aksatsın ki konular aynı zaten soru bankalarıyla desteklersem sorun olacağını düşünmem
-
@zeynepunal, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz KPSS için neden çalışmamı aksatsın ki konular aynı zaten soru bankalarıyla desteklersem sorun olacağını düşünmem
Hakimlik %80 hukuk ağırlıklı bir sınav.Siz yanına iktisat maliye muhasebe çeko çalışırım derseniz sorun olmaz tabiki de.Olası haziran sınavına kadar sadece hakimlik çalışırsanız aksatır demek istedim.
-
@aslan-reyiz Kpss çalışan çok rahat hakimliğe yoğunlaşabilir fakat hakimlik çalışan kpss ye yoğunlaşamaz. Bunun nedeni kpss a hakimlik sınavındaki dersleri kapsıyor hmk hariç. Hakimlikte ise dediğiniz gibi muhasebe, çeko, işletme, coğrafya vs... alanlar yok.
-
@zeynepunal sınav olsa bile yapılması aralık ayını bulacak. halihazırdaki mülakatlar hazirana doğru bitecek ve atamaları vs yaz mevsimini bulacak. yeniden ilana çıkılması vs ile sınav ancak kasım/aralık bandına yetişir. o yüzden şimdiden kursa gitmek tamamen para tuzağına düşmek olur. örnek: eylül gibi ilan gelir, o gün düşünürsünüz hangi kursa gitmeniz gerektiğini.