2018 İdari Yargı Sınavı
-
Arkadaşlar, bu sınavda da ilk 2-3 bin kişi sınavın kaderini belirler değil mi?
-
@lulu yani geçen yıllarda böyleydi en azından.
-
DÖNÜŞÜM çıkmış soruları almış olanınız var mı arkadaşlar ?Açıklamaları ,sayfa düzeni rahat çalışabilme açısından beğenen var mı ?
Malum Tensip yeni baskı yapmadı zaten modüler sete geçtiklerinde kitabın düzeni bozuldu. Cevaplarda madde madde bilgileri bile paragraf yapmışlardı. Zaten güncel değil şu an .Geriye de Dönüşüm ile Konsensus kalıyor.Konsensus tan açıkçası çok korkuyorum güncelleme hatalarından.Kaymakamlık sınavında çalışanlar illallah dedi o gruptaki yeni kitaplardan yaka silktiler.Elinde yeni Konsensus olanlar durum nasıl buraya da yazsın lütfen. -
@lulu aynen önceki yıllarda isletme fakülteleri de başvurabiliyordu bu yil ilan metninde ayrıca belirtilmemiş iibf nin kaderine tabidir diyebilir miyiz direkt emin olamadım sınav birimini arayıp sormak gerek arkadaslar arayıp öğrendiğinizde buraya da yazın lütfen
-
@economist-04692 yeterli hocam birerbir kanundan geliyor zaten
-
Arkadaşlar soranlar için cevaplayayım telaşınızı anlıyorum..Başvuru esnasında ösym para yatırıyorsunuz ödemeler kısmından..başvuru yapıyorsunuz normal şekilde.Ayrıca transkript ve diploma örneğiniz ile de adliyeye gidiyorsunuz girdikten sonra hakimlik başvurusu yapacagım deyın gorevlıye sıze basvuru odasını gosterıyor ,orada kocaman bır kuyruk oluyor zaten.Dilekçe yazıyorsunuz hakım adaylıgı subesıne gonderılemk uzere evraklarımı teslım edıyorum anlamında bır dılekce zaten orada herkes o an yazıyor bırbırınden bakarak İzmir de öyle oluyor .Yanınızda gıderken 2 tane a4 bırde tukenmez kalem goturun yazmak ıcın sıra beklemeyın derım..sıranız gelınce kımlıgınızı ,dılekcenızı,transkrıpt ve dıplomanızı ıstıyor gorevlı alıp kaydedıyor onlarda sanırım bır ust yazı eklıyor ıcıne sız orada evrakları verdıkten sonra bır sure beklyorsunuz sonra ya sıze bekleyın dıyor yada bugun yetısmez su gun gelın dıyor...Gıdıp evralarınızı alıyorsunuz sızı ptt yonelndırıyor adlıye ıcındekı evraklarıınızı postalayıp ptt den aldıgınz cıktıyıda tekrar basvuru yaptıgınız yere verıyorsunuz .Evrak ısı tamamlanmıs oluyor.Ama epeyce sinir bozucu ,bekletıcı bır ıslem ızın alacaklar varsa tam gun ızın alın.
-
Arkadaşlar bu sınava daha önce hiç başvurmadım. Size bir sorum olacaktı eğer yardımcı olursanız gerçekten iy olur. Ben uluslararası ticaret ve işletmecilik mezunuyum. Sadece ticaret hukuku ve iş hukuku derslerini aldım. Sınava başvurabilir miyim acaba
-
@kendinehakime hocam eyvallah ben de tam adliyeden gönderme işini merak ediyordum, iyi oldu bilgilendirmen.
-
Arkadaşlar ortalama kaç kişi girer sizce sınava? Yani önceki yıllarda nasıldı sayı? Şimdiden başarılar herkese..
-
@geneldüğümler bence mezun - idari yargı en az 30.000 kişi
-
@can-mavi üstadıma ek olarak 30 bin kişi girer ama max 2-3 bin kişi ilk 300 için yarışır.
-
Merhaba dostlar. Başvuru sürecine dair kafanızı karıştıran şeyleri bir araya derleyerek netleştirmeye çalıştım. Neler yollanacak, nasıl başvuru yapılacak, geç başvuru, girebilecek adayların duyrulması vb. konuları değerlendirdim.
https://www.tercihiniyap.net/haber/2018-hakimlik-sinavina-basvuru
Ayrıca belli konuları yarın netleştirmeye çalışacağım bölüm denkliği ve e-devlet çıktısı meselelerine dair bilgi ile yazıyı güncelleyeceğim. Şimdilik ana hatlar kafanızda umarım bu yazı ile birlikte oturur.
-
Ankaradan başvuracak adaylar:
- okuldan onaylı transkript
- adalet bakanlığının sayfasından aldığınız sınav başvuru formunun el ile doldurulmuş hali
- diploma fotokopisi (diplomanin aslini da yaninizda goturup aslı gibidir kasesini görevliye yaptiriyosunuz)
4)ösym sayfasından indirilen başvuru ciktisi
5)kimlik fotokipisi(bu zorunlu degildi sanirim en son başvuruda görevli geri vermisti yine de yanınıza alin)
Arkadaslar evrakları alıp güven parkin ordaki adalet bakanlığına gidiyorsunuz 2.kata çıkın hemen başvuru birimi var kontrol edip teslim alıyorlar baska bir işlem yok Ankarada hayat kolay:)
-
@aslan-reyiz biraz da sorulara bağlı ysk sınavı gibi olursa sınavı zorlayacak kişi sayısı artar
-
@kendinehakime, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Arkadaşlar soranlar için cevaplayayım telaşınızı anlıyorum..Başvuru esnasında ösym para yatırıyorsunuz ödemeler kısmından..başvuru yapıyorsunuz normal şekilde.Ayrıca transkript ve diploma örneğiniz ile de adliyeye gidiyorsunuz girdikten sonra hakimlik başvurusu yapacagım deyın gorevlıye sıze basvuru odasını gosterıyor ,orada kocaman bır kuyruk oluyor zaten.Dilekçe yazıyorsunuz hakım adaylıgı subesıne gonderılemk uzere evraklarımı teslım edıyorum anlamında bır dılekce zaten orada herkes o an yazıyor bırbırınden bakarak İzmir de öyle oluyor .Yanınızda gıderken 2 tane a4 bırde tukenmez kalem goturun yazmak ıcın sıra beklemeyın derım..sıranız gelınce kımlıgınızı ,dılekcenızı,transkrıpt ve dıplomanızı ıstıyor gorevlı alıp kaydedıyor onlarda sanırım bır ust yazı eklıyor ıcıne sız orada evrakları verdıkten sonra bır sure beklyorsunuz sonra ya sıze bekleyın dıyor yada bugun yetısmez su gun gelın dıyor...Gıdıp evralarınızı alıyorsunuz sızı ptt yonelndırıyor adlıye ıcındekı evraklarıınızı postalayıp ptt den aldıgınz cıktıyıda tekrar basvuru yaptıgınız yere verıyorsunuz .Evrak ısı tamamlanmıs oluyor.Ama epeyce sinir bozucu ,bekletıcı bır ıslem ızın alacaklar varsa tam gun ızın alın.
e-devletten aldığımız diploma belgesi yeterli olur mu sizce? yoksa aslının fotokopisi mi lazım?
-
Arkadaşlar önereceğiniz kitap varmı
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@can-mavi üstadıma ek olarak 30 bin kişi girer ama max 2-3 bin kişi ilk 300 için yarışır.
Kesinlikle katılıyorum
-
@hoffafd, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz biraz da sorulara bağlı ysk sınavı gibi olursa sınavı zorlayacak kişi sayısı artar
Valla hakimlik ysk sınavına benzemeyecektir zorluk kolaylık kalite açısından zaten ilk 300 de 82 ve üzeri kapatacağını düşünüyorum.
-
Arkadaşlar sizce Temel hukuk dersleri Murat KPSS hukuk fasikülleri yeterli olur mu? Yanında da konsensus çıkmış sorular ve özgün bir soru bankası?
-
@atabey27, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@kendinehakime, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
e-devletten aldığımız diploma belgesi yeterli olur mu sizce? yoksa aslının fotokopisi mi lazım?
Ben emin olmadan kimseyi yönlendirmek ve mağdur etmek istemem .Hatırladıgım kadarıyla sanki diplomaya bakıp fotokopısını onaylıyorlardı..Bence arayıp sormak en sağlamı olur.