21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü
-
Dostlar selamin aleyküm. Oncelikle siteminizde haklisiniz. Fiyatlar gercekten cok siskin.
Ama burda gudulen bir amaci da gormezden gelmemek lazim. Osym ana dersler disinda ek olarak sadece sizi ilgilendiren alana girmeye tesvik etmeyi amaclamis durumda. Serseri mayin gibi her sinava girmek ve cogunda boa oturmak yerine sadece hazirlikli oldugunuz veya calismak istediginiz kuruma.yonelik alana girmeniz icin fiyat ile bir nevi rest cekiyor.
Sorun burda degil bence.
Asil sorun realite ile bu utopyanin uyusmamasi. Bunca issin varken, alimlar bu kadar kitken kimsenin ben sgk da caliscam sadece ceko calisayim ya da ben sadece kamu yonetimi ile ilgili islere basvururum gibi bir secme sansi yok. Sorun sistemin hem gerekli alt yapiyi saglamamasi hem de paternalistlik yapmasi. Bence asil elestirilmesi gereken konu bu.
-
Hocam sistem sıkıntılı deselerki biz 2000 guy alacağız, 1000 SGK denetmeni alacağız bizde ona göre çalışalım. Ancak hangisinden ne kadar alınacağı belirsiz. ÖSYM'nin fiyat ile restini görüyoruz ancak mecbur o para yatırılacak. Gözden çıkarılması gereken bir ders yok. Hayırlı uğurlu olsun!!!
-
uluslar arası ilişkiler ve istatistik oturumlarına girmek alan puanını etkıleyecegını dusunmuyorum onları elemek mantıklı gıbı dıgerlerıne zaten mecburuz
-
@müzmin-öğrenci bende öyle yapmayı düşünüyorum
-
Uluslarla isletmeyi eleyecektim ama bi puan turunde var. mecbur girecegim. Tek eleyebildigim istatistik.
Ne diyim bu sene girdigim sinavlar sadece bin lira tuttu. bizim elimiz mahkum ama yukarda Allah var. ne denir baska..
Rabbim olmayanin yardimcisi olsun Bizlerde ise girdigimiz de bugünlerimizi hatirlayarak,ögrenci arkadaslara bolca yardim yapalim ins.. -
yds puanı olmayan ve ingilizcesi kötü arkadaşlar ulusları elemek bir nebze mantıklı çunku bu puanı kullanan yds şartı isteyecektir.Bir de istatistik bir nebze gerisi mecbur girilecek.
-
@genclerbirlikli 21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü içinde söyledi:
@paretowilfredo pareto hocam işletmeye girip girmemenin etkilerini ayrı başlıkta yazarsanız çok seviniriz.
Aynen @paretowilfredo hocam şu işletmenin önemi ve etkisini belirtici bi yazı kaleme alsan
-
Kamu yonetiminin etkisi nedir bilen var mi? Girmemeyi dusunuyorum.
-
@paretowilfredo üstad, haklısınız deyip ama ile devam edilecek bir durum yok. henüz hangi kurumun hangi puan türüyle alacağı belli değilken kimsenin herhangi bir oturumu eleyip o oturuma girmeme lüksü yok malesef. ve ben sınav ücretiyle birçok sınava başvurma arasında bi ters orantı olduğunu düşünmüyorum.
-
@Riekerink-BEY daha basvurulara bi hafta var aciklama mutlaka gelir.
-
Öyle ya da böyle o parayi vermek zorundayiz. Biz eşşek oldukca daha cok binerler tepemize. Tepki koymuyoruz. Karşı gelmiyoruz. Ülkeme canım feda, vergimi veririm, harcimi veririm, yardim gerekirse bagisimi da yaparım. Ancak bu sekilde resmen enayi yerine koyarak bizi soymalari zoruma gidiyor. Bu sene atananlar da 3 basamagi gecmiyor. Hadi 4 basamak olsa yine sorun yok. Ama gercekten ileri gidiliyor. Dur demek gerekir
-
@Riekerink-BEY adlı arkadaşımıza katılmamak elde değil, sonuçta biz mecbur bırakılmış durumdayız. Ülkemizin çok parlak gençleri var bu gençler maalesef her defasında ,devletimize yine de Allah zeval vermesin, devlet kurumlarının maddi anlamda engellemeleri mevcut. @paretowilfredo arkadaşımızın da dediği gibi kurumların belirlediği ütopya ile uyuşmayan bir realite var. Bunun çözümü maalesef ütopya üreten kamu kurumlarına düşüyor. Burada benim ,ve eminim birçok arkadaşımızın da aklına gelmiştir, merak ettiğim bir durum var 2017 senesi için farklı bir sistem uygulayacağını ilan ediyorsunuz da hangi kurumun hangi puan türünden ilana çıkılacağına dair bir çalışma yapılmasını veya bilgilendirici yazı bir yazı yazılacağını neden istemiyorsunuz? Artık sabır taşıyla yarışacak sabrım olmasına rağmen benim de sabrım kalmadı. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
Ya arkadaş ben diyelim istatistiğe girmiyorum. Eylülde guy dedi p bilmem ne puanı ile alıyorum. O puanda %10 istatistik var diyelim. Ne olacak? Girmeyeceğimiz sınav etki ederse ne yapacağız? Hepsine girilecek mecburen.
-
@şozunbirnumara hocam bakanlıklar sınav konularını bile ne yazıyorsa o diye açıklamakta. Kalkınma bir P4 bir P22-23 ... almakta. Çoğu 2 yıl olan geçerlilik 2016 yılı için tek yıl dediğimizde bilgi sahibi değil. Soralım tabi, hangi puan türü/türleri ile alım yapılır ama cevap alınır mı?
-
Arkadaşlar biriniz beni şu sayıştay konusunda aydınlatırmısınız? Sayıştay artık kpss puan türüyle mi alım yapacakmış, hayır şu sebebten merak ediyorum şayet öyle sınavında gygk sormaz oradan rahatlarız, hatta eleme sınavıda yapmaz büyük ihtimal direk yazılı sınava alır.
-
@iyimser16 hocam sınav ilk aşaması KPSS sonrası şu anlık meçhul. Bekleyelim açıklama gelecektir.
-
@impressiveunit hocam eline ağzına sağlık yaa:) bu iyi oldu işte:) bide @paretowilfredo reis yeni puan sisteminde işletmenin önemi ile ilgili bi yazı kaleme alırsa şahane olur:) çalışmaya başlayacam kararsız kaldım. Bende bi murat yayıncılığın kaynağı var onun haricinde neyle çalışılır nereden soru çözülür onuda bilmiyorum da
-
@iyimser16 benim alanım değil ama sınavlara murat dışında beyaz kalem ile de çalışanlar vardı ve memnunlardı.
-
@impressiveunit benim ima ettiğim bu çalışmaları istemesi gerektiğini düşündüğüm ösym. herhangi bir kimseyi veya grubu hedef almadım. ösym diyecek ki bakın ben yeni birşey yapıyorum siz de bu çalışmaya uyacaksınız, öyleyse hadi siz de puan türünüzü belirleyin gibi. sınav değişikliği haberi yaklaşık 5 aydır biliniyor ki bunu bizler biliyoruz. ösym bunu bu çalışmayı ilan etmeden tüm kurumlara gönderseydi sonra siz puan türünüzü belirleyin gibi birşey. böyle olsaydı eminim şimdi kimse sorduğumuz bu soruları sormazdı.
-
@şozunbirnumara inşallah biz çalışırken daha bu söylediklerimiz gibi oluruz, yazdığınızı okuyunca yurtdışında çalıştığım dönem aklıma geldi. Programlı, sorular belli, cevapları açık, daha değer verilen...