Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@paretowilfredo siz kimsiniz ve duyumlarınızın kaynağı nedir ?
-
Burada bahettigim seylerin tumu bilgi, duyum degil. O yuzden bu sorunun anlami ve de onemi yok.
-
Pareto hocam bütün yazışmaları okumadım. Ama bir istatistik mezunu olarak size sormak istediğim var. Kurumla ilgili baya bir fikriniz ve duyumlariniz var. Kurum bu yıl ilk alım olan 7. Promosyon alımında istatistik mezunu alamadı. Çünkü 190 kişilik ilana zaten yanlış hatırlamıyorsam 400 kişi bile zor başvuru yaptı. Geçen yıl puan turu değişimi olduğu için gayet iyi mağdur oldum. Son yazışmalarinizi okuduğum da ise formun istatistikci alınmasın diye neredeyse kampanya yapılıp. İstatistikcilerin tek seferde en çok alım yapan kurumu bitirmeye yönelik tabiri caizse SGK başkanına isyan ediyorlar. O zaman biz istatistik mezunları boşuna sınava girmeyelim. Elimizden bu da alınsın diyorlar. Size gelince de aldığınız duyumlar da Bizden alım Olacak mı olmayacak mı onu ufak bir umutta olsa öğrenmek istiyorum. Çünkü gerçekten artık kpss kitaplarına bir daha bakıp ders çalışmak emek vermek içimden gelmiyor.
-
Durum ayni durumda kardesim halen. Olmasindan yanayim ve isyanlari luzumsuz buluyorum, o insanlar da puanini almissa emek vermisse hakkidir. Ve dediginiz gibi tek duzgun istihdam edildiginiz kurum sgk o yuzdrn bu konuda arkanizdayim yeni gelismeler olursa paylasacagim.
-
@paretowilfredo sizin için bir önemi olmayabilir ama buradaki insanlar için bir önemi var. lütfen içi boş olan buradaki insanları umutsuzluğa sürükleyecek cvplarınızı kendinize saklayın. Sizin kimseyi üzmeye hakkınız yok. burada 400 kadro iibf nin dediniz kaçtane istatistikçi üzüldü gözyaşı döktü.sonra kıvırıp ben 400 ibf dedim istatistikçi hakkında bişey demedim dediniz. Eğer bunu biliyorsanız istatistikçi kadrosu olup olmadığını da öğrenebilirdiniz. Eğer bu duyumun aslı yoksa bukadar insanın ahı sizi bulur bundan şüpheniz olmasın.
-
@ylzcvkr siz beni cok yanlis anlamis ve de hic tanimamissiniz bence. On yarginizi atin evvela. 400 iibf derken 400 iibf demektir o. Ve ben kivirmadim yine 400 iibf dedim. Istatistik hakkinda bir sey demedim gibi bir cumle kullanmadim. Kivirmak vs. Ithamlarinizi kendinize saklamanizi oneriyorum ben de. Biraz kim oldugumu.ogrenerek buraya gelip bana boyle bir saldirida bulunun. Umutsuzluga suruklemek ithamini siddetle reddediyorum. Beni tanimiyorsunuz taniyanlara sorabilirsiniz.
Bir baska hakaret iceren mesajiniz olursa ikaz etmek durumunda kalacagiz sizi. Kendinize iyi bakiniz.
-
@paretowilfredo size hakaret ettiğimi nereden çıkardınız? Ben sizi düzgün bir şekilde eleştirdim. Ve yazdıklarınız doğrultusunda sizi ikaz etmek istedim. Yazdıklarınız birçok kişinin canını YAKTI. Bunu hala algılayamıyo musunuz siz?umutlarını yok ettiniz insanların. Eğer o ilan gelirse ve içinde istatistikçi olursa o kadar insanın ahıyla nasıl yaşayacaksınız bilemiyorum. Çünkü net 400 iibf nin dediniz. Böyle bir tabir kullandınız. Ayrıca kendinizi nerede görüyorsunuz da kim olduğumu araştırın diyorsunuz? Bnm de sgk da denetmen yard çalışan arkadaşlarım var ama kimse net bi bilgiye sahip değil.
-
@paretowilfredo hocam üslup yoksunu bu yoruma cevap verme tenezzülünde bulunmanız onu önemsediğinizi gösterir önemsenecek biri olmadığını gösterdi o şahıs yazdıklarıyla. forumu takip edenler sizi tanıması gerektiği kadar tanıyorlar. hayırlı duyumlarınızı bekliyoruz.
-
@Necmettin-Artun kardeşim benim niyetim kimsenin umudunu kirmak degil. Beni arastirin derken de zaten kastim tam olarak bu soylediginiz sey. Buradaki ugraslarim misyonuma isaret etmeme ragmen israrli bir onyargi. Neyse.
Dostlar yazdigim seyi yineleyeyim bir yanlis anlasilma olmasin. Brnim duydugum sey 400 kisilik alim ve sadece iibf oldugu seklindeydi. Ve buradan ayrilmadan bir kez daha soracagimi soyledim ilan gelmezse. Istatistikci arkadaslarin umutlari kirilsin istemiyorim ki hicbir zaman da istemedim bunu. Insallah asgari de olsa sizlerin de icinde oldugu bir alim olur ve hakkinizi alirsiniz. Olmasi icin olusturulacak kamuoyuna da destek oluruz her zaman. Eger haksizlik ettigim canini yaktigim uzdugum olduysa haklarini helal etsinler. Biz vebal cok veriyoruz ama kimsenin hakkini almak istemeyiz. Ugraslarimiz icin bizim hakkimiz helaldir. Sizlerden de istegimiz bu yondedir.
Allah hepinizin yar ve yardimcisi olsun.
Hayirli geceler diliyorum.
-
@paretowilfredo yanlis tanimislar hocam sizi ama arkadas yeni sanirim, bilmiyor olabilir. tesekkurler simdiye kadar verdiginiz destek ve bilgiler icin
-
@Necmettin-Artun aa aaa aman da burada bir istatistikçi düşmanı mı varmış. Aman da yazılanlar hoşuna gitmemiş mi . Sizinle ancak bu şekilde dalga geçebilirim ben daha önceki yazdıklarınızı okudum. Ne kadar içi boş cahil biri olduğunuzu anlamak hiç zor olmadı. Umarım bu karnınızın darlığıyla hayat boyu hak ettiğiniz yerde olursunuz. İstatistik bölümüyle dalga geçmişsiniz resmen daha önce. açın birazcık istatistik kitabı karıştırın belki o zaman kavrarsınız ülkenin bu insanlara ne kadar ihtiyacı olduğunu (sgk nın da) . Bir istatistikçi sizin verebileceğinizden fazlasını katar kuruma hukuk iktisat dersleri almıştır sizin kadar 2olmasa da ama en az sizin kadar hukuk iktisat bilgisine sahip olarak mezun olur. Zaten sınavlara da kitaplardan çalışarak giriyorsunuz mezun olduğunuz bilgilerle değil bunun da altını çizmek isterim. Umarım bu yazdıklarım size ders olur azımsadığınız istatistik bölümüyle birdaha dalga geçmezsiniz.
-
@ylzcvkr Kardeşim insanlara hakaret etmeyi sürdürmeyin lütfen, bu forumda kimsenin birbirini kırmasını veya forumdan uzaklaştırılmasını istemiyoruz. Lütfen bu yüzden söylediklerinize dikkat edin. Saygılar.
-
@Agor Bölüm aşagılaması vb şekilde olan yorumların da sizler tarafından okunup ikaz edilmesi konusunda gereğinin yapılmasını rica ederim... iibfli sayısı çok istatistikçi sayısı az diye bu insanların hakkı yenmesin.. burada birçok iibfli günlerdir bir avuç istatistikçinin elinden bu hakkı nasıl alırız diye uğraşıyor ve bu kurum alım yapan tek kurum.. gerçekten çok yazık..siz de buna el ayak oluyorsunuz biraz vicdan biraz merhamet...
-
@ylzcvkr Güzel kardeşim karşılıklı yanlış anlamalar olmuştur hepsi adına sizden ve istatistik mezunlarını kırdıysak onlardan özür dilerim. Bu site ve forumda amacımız tüm ülkedeki üniversite bölümlerine ve mesleklerine destek olmaya çalışmak. İdarecilerin verdiği kararlar üzerinden birbirimizi kırmaya veya kızdırmaya ne gerek var? Herkesin ortak derdi bir şekilde iş güç sahibi olup hayatını idame ettirmeye çabalamak. Kararlar bizim elimizde değilken yapabileceğimiz şey bölüm veya konum ayırmadan destek olmakken lütfen birbirimizi düşman ilan etmeyelim. Bunu sadece size söylemiyorum hepimiz için geçerli bu.
-
@Agor aynen ben de sizin gibi düşünüyorum ve sizin gibi düşünen iibflilerin de olduğunu biliyorum fakat necm artun gibi bazı kişiler bu düşmanlığı ilan etmiş durumda ve gözleri o kadar kararmış ki bencilliklerinden hiçbişeyi göremiyorlar ben daha önce forum takipçisiydim fakat bu şahıs gibi kişilerin yazdıkları yorumları görünce çığrımdan çıktım. Ve sonuna kadar istatistikçi arkadaşlarımı savunacagım. 90 küsür puan alıp ilk 50 lerde olan ve şuan kara yaslarda olan arkadaşlarım adına yazıyorum bunları. Bu durum adil değil savunduklarınız adil değil. Kurum suan istatistikçi almıyorsa onların da parmagı var bunda. Tekrar düşünmeye sevk ediyorum onları anlamayacaklarsa anlayacakları dilden de konuşurum. Siz de beni forumdan atabilirsiniz ama önce bu şahsın da uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyorum. İstatistikçi arkadaşların sinirleri zaten yıpranmış durumda birde böylesi insanlarla uğraşmayalım böyle önemli konuların konuşulduğu bir forumda.
-
@ylzcvkr Sizin üzerinizden bir kere daha genele cevap verelim o halde. Arkadaşlar bu forumu kurarken birlik, beraberlik temelinde birbirimizden faydalanmak ve birbirimize yardım etme konusunu esas almış bulunmaktayız. Bu birlik beraberlik temeli sadece İİBF veya belli alanlar ile sınırlı değil, aynı ülkedeki aynı aksak eğitim ve sınav sisteminin içinde yoğruluyoruz. Hayatımız birilerinin iki dudağı arasında ve bizim bu konuda yapmamız gereken bilinçli birer bireye dönüşerek bir şeylere müdahale edebilme gücünü kendimizde bulmaya çabalamak. Düşmanlıklar, kavgalar ve dağılmalar bize bir şey kazandırmadı kazandırmayacak. Bu forumdaki herkesten ricamız saygı ve mümkünse sevgi çerçevesi dahilinde birbirine yardımcı olmaya çalışarak yine birbirimize destek olmamız. Hepinizin bundan sonra yapacağınız paylaşımlarda bu anlayış dahilinde hareket etmenizi rica ediyoruz. Teşekkür ederiz.
-
Kardeşlerim bizler muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yok
-
@paretowilfredo ne duyuyorsa onu söylüyor.Kimse kimseyi incitmesin herkesin sinirleri bozuk yeterince lütfen çirkeflik yapmayın yapacaksanız da gidin başka forumda yapın.Daha ilan gelmeden neyin kavgası bu
-
@ylzcvkr ben sgk almiyor diye birsey yazmadim sadece DENETMENLIK ile ilgili durumu ilettim... bangir bangir bagiracaginiza demissiniz ama ben bununla alakali tek kelime yazmadım bu zamana kadar ne gruplarda ne de forumlarda çünkü buralarda konuşarak sonuç elde edilecek bir mesele diil.Biz 3 4 arkadas bunun icin cabaladik bununla alakali talebi olanlar varsa da yazsin birlik olusturalim.Sinav açıklandığından beri bununla alakali ugrastik bimere de yazdık olumsuz cvp aldık dedigim gibi kurumla da iletisime geçtik ama yine olumsuz cvp aldık. Istatistikten (p111) puanı olmayıp p113 puanı 85 90 olup bunun için ugrasan insanlarız. Şu konuda katılıyorum yalnız size.Ben de gruplarda tüm kadro İİBF olsun istatistik aktuerya olmasın diyenleri görüyorum ve cidden üzülüyorum.Bu kadar bencil olmayın arkadaşlar siz o puanları alirken biz de gece gündüz çalışıp o puanları elde ettik.Denklik kabul olmadığı için benim şansım olmayacak ama inşallah istatistik ve aktuerya için de ilanda yer verilir hakları yenmez.
Ayrıca denklik elbette geçerli benim diğer kurumlarda muy,vmy,Guy,mhuy,gumruk calisani arkadaşlarım var.
-
@eylül xxll diye bir arkadaş denklik diye bişey yok diyerek zaten üzgün olan istatistikçi arkadaşlarımızın daha da moralini bozacak bir yorum yazmış cvbım onaydı size değil. Umarım kadro açılır siz de yerleşirsiniz. Ben sizin arkanızdayım yanlış anlaşılma olmasın..