Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
''Ve biz alabildiğine inançlı, alabildiğine cesur, alabildiğine kararlıydık ama aynı zamanda alabildiğine tecrübesiz...''
Ahmet Ümit- Elveda Güzel Vatanım -
Bugün gerçek bir hikaye okudum. Yükü üzerimde kaldı sizlerle paylaşmak istedim. Bir anne ve 6 yıl sonra kavuştuğu kızına dair bir hikaye... Hikayenin içerisinde öyle bir cümle okudum ki boğazım düğümlendi. ''Hastanedeki kaloriferin boyalarını tırnaklarımla kazıdığım o anı hiç unutamadım…'' Acının büyüklüğüne ve tarif ediş şekline bakar mısınız?
Bir zamanlar acının en iyi meditasyon yöntemi olduğunu düşünürdüm. Artık bunu biliyorum.
Nuri Bilge Ceylan -
...
Ve sonbaharda sularını sıkmak için bağda üzüm toplarken, kalpten konuş ve de ki: "Ben de bir üzüm bağıyım ve benim meyvelerim de toplanıp baskı makinesinde sıkılacak ve ben de taze şarap gibi fıçılarda yıllarca bekletilecek, yıllanacağım."
Ve kış mevsiminde kalpten bir şarkı söyle; Ve şarkıda sonbahar günlerini, üzüm bağlarını ve şarap baskı makinelerini hatırlatan nağmeler olsun.
Halil Cibran-Ermiş -
İnsan bir kere birine geç kalır ve bir daha hiç kimse için acele etmez.. Yaşar Kemal
-
''İnsanlardan insanlar diye söz eden insanlardan oldum olası nefret etmişimdir.''
Alper Canıgüz - Gizli Ajans
Bugün bir şeyler ararken buldum. Çok uzun zamandır okumuyordum. İçine göz atınca altını çizdiğim cümleleri okumak tebessüm ettirdi. Bu da onlardandı. Okumamış olanlara tavsiye ederim hafif ve hoş bir kitap.
Carol Guzy -
@sabırsız Amanın çok naif bir paylaşım yapmışsınız efendim
-
@Sahrud Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız? içinde söyledi:
Halil Cibran
Hocam hafızam beni yanıltmıyorsa bu isim bir ressam değil mi?
-
@Phoenix Halil Cibran yeni tanıştığım bir isim. Biraz merak edip araştırınca felsefi kimliğinin yanında dediğiniz gibi ressam bir kimliği olduğunu da öğrendim. Bu da benim ekstra bir dikkatimi çekti. https://youtu.be/WsL4W5asU3A
-
@Phoenix sizin paylaşımlarınız yanında küçücük birşey
-
@Sahrud Halil Cibran benim de yeni tanıştığım bir isim. Yazılarının ayrı bir tadı var. Hani sulugöz gibi tatlı mı ekşi mi tam karar veremiyorsunuz ama hoş buluyor insan.
-
Halil Cibran demişken
Kapılardan geçebilmek için kanatlarınızı kapamayacak, tavana vurmasın diye başınızı eğmeyecek, duvarlar çatlayıp çöker diye nefes almaktan korkmayacaksınız.
Ölülerin diriler için yaptığı mezarlarda yaşamayacaksınız. Gösterişli ve görkemli olsa da evleriniz gizleriniz sahibi, özlemlerinizin barınağı olmayacak.
Çünkü sizin içinizde sınırsız olanın meskeni göklerin konağıdır; o konağın kapısı sabah pusu, pencereleri gecenin şarkıları ve sessizlikleridir. -
@nisyan Hocam sizi bu başlığın içinde ilk kez görüyorum. Ne hoş geldiniz böyle.
-
@Sahrud Hocam sayenizde çok merak ettim. En kısa sürede inceleyeceğim edebi çalışmalarını. Çok teşekkür ederim.
-
@Phoenix izleyicisiydim, okumaya paylaşmaya özendiriyorsunuz Hoşbulduk
-
@nisyan Hocam heybenizde güzel olan ne varsa paylaşın lütfen. Halil Cibran konusunda olduğu gibi ben de izlemekten çok keyif aldım.
-
Kitabı açmışken bir alıntı daha yazalım müsaade varsa. Hatırlatıp da kitabı tekrar karıştırtana teşekkürler ayrıca. Okuduğum tek kitabı yarısının altı çizili.
Hayatı çalışmak yoluyla sevmek hayatın en derin sırrına ermek demektir. Fakat eğer ıstırap çekerken, doğduğunuz güne lanet edip bedeninizin yükünü taşımayı alnınızın kara yazısı sayıyorsaniz, o zaman size cevabım şudur: yazilani silecek olan sadece alın terinizdir.
Size hayatın karanlık olduğu da söylendi ve siz de bezginlik içinde bezginler tarafından söylenenleri tekrarlıyorsunuz. Ben de diyorum ki bir dürtü olmadıkça hayat karanlıktır gerçekten ve bilgi olmadıkça tüm dürtüler kördür. İş olmadıkça tüm bilgiler boşunadır ve aşk olmadıkça tüm işler boştur. -
@hayatım-sınav Sulugöz güzel bir örnek oldu Biraz kıssadan hisse, biraz "vay bee bu açıdan bakmamıştım" hissi, birazda kendi bakış açınla ya da kafandaki düşüncelerle örtüşen yanların vermiş olduğu mutluluk vs vs.
-
Hocam o nasıl söz? Müsaade her daim sizin. Yazarı epey merak ettim. Fakat internette kurcalarken çokta etkilendiğimi söyleyemem. Gerçekten önerir misiniz?
-
Ermiş kitabının dışında araştırdığımda benim de çok ilgimi çekmedi o yüzden ikinci bir kitabını almadım, böyle hoş kaldı zihnimde. Ermişi okuyabilirsiniz 50 sayfalık naif bir kitap.
-
@nisyan eğer böyle diyorsanız muhakkak okuyacağım.