YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@kml evet yurtdışı imkanı daha geniş sanırım ben de duymuştum.
-
@bdeniztt ben bu durumda tez konusuna göre akademisyen kadrosuna bakmanızı öneririm. Yüksek Lisans ve Doktora meselesi tamamen hoca öğrenci uyumu ile şekillenen şeyler. Ders konusunda @Agor kardeşimde belirttiği gibi alacağınız eğitim yakın seviyede olur ancak tez üzerine sizinle birlikte kafa yoran, gerçekten yol gösteren, ufak taktikler veren akademisyen bulmak zor. Şahsen ben önce hangi alanda çalışacağımı netleştirip daha sonra da o alanda bulunan akademik kadroya bakarım. Sonunda çıkacağım kapılardan hangisi işlerimi kolaylaştırıyorsa ona göre hareket ederim.
-
mülakat aşamasında belli bir ilginiz olduğunu belli ederseniz şansınız olacaktır.
-
@jostieza, içinde söyledi: [YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER bir
-
Merhaba arkadaslar muhasebe finans alaninda yuksek lisans icin muhasebe veya finans bolumlerinden birbirine gore avantaj veya dezavantajlari nelerdir. Siz olsaydiniz hangi alanda yuksek yapmak isterdiniz. Deneyimli arkadaslarin cevaplarini bekliyorum.
-
@paragliding bu kısım için hiç düşünmedim YL konusu. Şirketler muhasebesi hakkında düşünülebilir. Konuyu daraltacak arkadaşlar olacaktır.
-
@Antimülakat Hocam siz yl yapiyormusunuz
-
@paragliding yapıyordum ancak tez aşamasında kesintiye uğradı. An itibariyle de başka durumlardan dolayı pek devam edeceğimi düşünmüyorum.
-
Merhaba Arkadaşlar 22 eylülde yl için alese gireceğim. Ocakta ya da o dönemlerde YL kayıtları oluyor mu ya da nasıl takip etmem gerekir tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum
-
@Kızıl-Elma hocam bahar dönemi için yüksek lisans açan üniversiteler oluyor, tamamı açmayabiliyor ama aralık ortalarından ocak ortalarına kadar başvuru yapabileceğiniz okullar bulunuyor. İlanları toplu giren bazı siteler olmakla birlikte en güvenilir yöntem girmeyi düşündüğünüz üniversitenin enstitü sayfasını düzenli olarak takip etmeniz hocam.
-
@Agor teşekkürler hocam aralıktan itibaren yoklamak lazım o zaman
-
@Kızıl-Elma hocam takip için tek siteden takip ederseniz kaçırabildiğiniz olabilir. bazen atlıyor kimi ilanları bazı siteler. zaten 3 5 tane site var bu ilanları derleyip toplayan. hepsini her gün takip edin derim. en garanti yol bu.
-
Bedelli askerlik yasaları üniversite lisansüstü programlarını etkilemiş. Kontrnjanların yarıdan fazlası boş
-
@Ercu hocam mümkünse özelden paylaşabilir misiniz benimle
-
@Agor yüksek lisansa bilimsel hazırlık sınıfında kyk kredisi verilir mi ???
-
@çölkaplanı hocam burs alamayacak öğrenciler için şöyle bir durum var yönetmelikte;
...h)Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilere...
burs verilmez.
Bu kredi için söylenmemiş durumda ama yüksek lisansta kredinin 2 yıl olduğunu biliyorum, yani hazırlıkta çıksa bile 3. yıl vermeyebilirler, bu konuda kesin bir şey demek güç çünkü yönetmelikte kredi hazırlıkta verilir ya da verilmez gibi bir şey bulunmuyor. Burs gibi kredinin de bilimsel hazırlık döneminde verilmediği öngörülebilir ama kesin bilgi için KYK'yı aramak gerekir diyeceğim de orada bulunan memurlar da böyle spesifik şeylere net cevap veremeyebiliyor.
-
@Agor anladım hocam bursun verilmediğini ben de biliyordum da kredi verilir mi diye merak ettim.
-
lisans hazırlıkta veriyorlar hocam bu durumda yüksek lisansa da verilir denilir mi:)
-
@çölkaplanı orada bursu da veriyorlar ama bildiğim kadarıyla, burada bursun önünü kesmiş durumda hocam. Lisans için beş yıla kadar çıkabilmesi durumu var, yüksek lisansta ben 2 yıldan uzun olduğunu hiç duymadım. Belki almış arkadaşlar vardır da yazarlar.
-
Arkadaşlar
Benim bir sorum olacak lütfen bilgisi olan arkadaşlarımız cevaplayabilir mi. Benim için gerçekten çok önemli askerlik yoklamasını önceden olmuştum zaten şuan sınıf ve tertibat bekliyorum yazıyor ve
Benim askerlik baka'ya kalıyor bu ay ben eğer gitmezsem ve birkaç ay sonra yüksek lisans yaparsam tecil ettirirler mi ? Yeni yasaya göre durumun ne olacağı hakkında bilgisi olan yazabilir mi ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.