YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
Benim de yüksek lisansla ilgili bir sorum olacak.İktisat mezunuyum ve yüksek lisans yapmak istiyorum sadece iktisat üzerine mi devam edebilirim yoksa başka bir bölüm üzerine yüksek yapabilir miyim?
-
@oznurgunes başka alandada yapabılırsin tabi o bölümün ogrencileri çok daha avantajlı oluyor.
-
@oznurgunes alanınız hangisiyse ordan devam etmek en mantıklısı. Genel hocalar ve kariyer sahibi insanlar bu öneride bulunuyorlar.
-
@kartel06 teşekkür ederim hocam
-
üstad ben gaziye yuksek lisans için online ön kayıt yaptım fakat bazı sebeplerden dolayı giriş sınavına hak kazansam bile girmeyeceğim. başvuruyu iptal etme seçeneği de yok sitede. girmezsem bir şey olur mu bilgin var mı acaba? @paretowilfredo
-
@Dellafeu Bildigim bir yaptirimi yok dostum.
-
@Dellafeu hiçbir yaptırımı yok rahat olabilirsin.
-
@zweig çok tesekkur ederım @paretowilfredo
-
herkese merhaba,
istanbul'da bankacılık yaparak tezli yüksek yapa(bile)n var mı?
gazi'de akşam dersleri var, arkadaşım orada tezli yapıyor. istanbul da böyle durum bilen duyan var mıdır? -
@babanınoğlukemal hocam bu 2 durumda mümkün olabilir ya çalıştığı yer izin veriyordur ya da okul tezsiz yüksek lisans derslerine girmesine
-
@MaxMin bizim iü izin vermez sanırım, tezsiz derslerine girmeye. tek yol hocayı ikna etmek kalıyor. eyvallah
-
Merhaba arkadaşlar. Yl yaparken aynı zamanda lisans bölümlerinden birinde okumak mümkün mü, buna izin veriliyor mu ?
-
@kussesi yüksek lisans ve lisans aynı anda yapılabilir. Tezli ve tezsiz yüksek lisans birlikte yapılabilir. İki tezli yüksek lisans aynı anda yapılamıyor.
-
@aliveli araştırdım biraz ama sürekli bir değişiklik yaptıkları için emin olamadım. Sağolun, teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.
-
şuan basvurusu devam eden veya açılacak olan üniversite var mı acaba
-
TÜRKÇE ÖĞRT. 4.sınıf öğrencisiyim. Eğitimde yüksek lisans yapmak istiyorum. Ales Söz=80. Seneye eğitime başvururken benim ales eşit ağırlık puanım mı yoksa sözel puanım mı baz alınacak????
-
İstanbul Üniversitesi Kamu hukuku alanında yüksek lisans yapan var mı arkadaşlar burada?
-
@politicssbf Bir arkadaşımız ceza hukuku üzerine İstanbul Üniversitesi kamu hukukunda yüksek lisans yapıyor.
-
@sdos ales sözel puanı dikkate alınır.
-
Arkadaşlar benim de bir sorum olacak Allah rızası için yardımcım olabilecek olan bilgili bir arkadaş varsa çok çok duacısı olacağım. Benim tecilim haziran 2018 in 10 unda bitiyor malum kamuda alımlar çok kıt ve süreçde çok ağır işliyor. 2017 kpssden genel puan ortalamam 80 82 aralığında sıralamalarım ise 3000 4000 arası değişiyor fakat şu ana kadar ilgöç de dahil bir çok kurum için hiçbir anlam ifade etmiyor tek umudum guy oda ne zaman gelir alımlar ne zaman sonuçlanır muallak süreç uzun sürceği için büyük ihtimal tecilimi aşacak en iyi ihtimalle bile. İktisat mezunuyum alesten 74 aldım lisans ortalamam 3.42 fakat yds puanım yok denecek kadar düşük 20 şimdi sormak istediğim şu aralık ocak dönemi bazı üniversitelerin yüksek lisans başvuruşarı var fakat tezli yapabileceğim yds şartı aramayan bir alan var mıdır? Ayrıca 2 yıllık bir açıköğretim okulu tercih etsem tecilim yenilenir mi? Ya da bekleyip duruma göre temmuz zamanı mı yüksek lisansa tezli tezsiz farketmez başvursam avantaj ve dezavantajları ne olur bir bilen varsa ve yardımcı olursa Allah gani gani razı olsun herkese hayırlı günler...