ÇAYKUR MÜFETTİŞ ALIMI
-
@pawnex @geleceğinuzmanı hocam davanın konusu hiç önemli değil davaya konu bulunur.Sistem dediğimiz şey kurumlar ve bireylerin oluşturduğu bir bütündür.Kendin diyorsun ortada yanlış bir var elbette bunu hukuki yollarla düzeltmek lazım o yüzden davanın konusu kurum da olabilir birey de olabilir, atıyorum kurum bunun için gerekli önlemleri almış mı veya birey kazanmış olduğu hakkı gerekli özeni göstererek mi tasarrufta mı bulunmuş yoksa bulunmamış mı yani bunlar çoğaltılabilir ortada herkesin maddi,manevi kazançları,kayıpları var hem kurum için hem birey için.O yüzden lütfen sistem buna izin veriyor deyip kafa yormamak falan lazım demeyin siz de yorun,hukuki açıdan bir şeyler emsal teşkil etmeden sistem buna izin vermeye devam eder.Naçizane tavsiyem sizin de hem kurum hem birey açısından bu tür durumlara kafa yormanız ben ikisini de yapıyorum hem ders çalışmaya devam ediyorum hem de bunlara da kafa yormaya devam ediyorum.
-
Bir forumda sorularla ilgili şöyle bir şey paylaşılmış: "birden hepsi üşüştü aklıma ama toparlayabildiğim kadarıyla hukuktan cumhuriyetin niteliklerini, tacir olmanın sonuçları ve ticari defterleri, sürekli süreksiz işlerin tanımlarını, efendime söyliyim hukuk devletinin niteliklerini, hakimin hukuk boşluğu doldurmasını, toplumum düzenleyen kuralları ve hukuk kurallarının farklarını sordular. velhasıl kelam hukuk soruları kolay ve güzeldi. "
Bir diğer yorum da:"maliyeden devletin egemenlik gücüne dayanarak elde ettiği gelirler, parafiskal gelirlerin ne olduğu, vergi oranının yüksek, vergi gelirlerinin düşük olmasının nedenleri ve çözümü, kayıt dışı ekonomi ve nasıl kayıt altına alınabileceği soruldu."
-
@mustapha eyw hocam biraz fikir sahibi olduk en azından.
-
-
Sonradan kurumdan ayrılmalara engel olabilmek için genelde Rize ve çevresinden basvuranların tercih edildiği yer
-
Diplomayı nerde onaylatacaz fikri olan var mı
-
@sınavuzmanyrd ya aslı gibidir olanı göndercen eğer elinde varsa. Yoksa da ya noter de yada okulunda aslı gibidir yaptırcan.
-
@duryy teşekkür ederim kardeşim
-
Arkadaslar merhaba. Burda hukukda parantez icinde yer alan "GENEL ESASLAR" dan kasit nedir ? Mesela ticaret hukukunda genel esaslar ve kiymetli evrak yaziyir. Yani ticari isletme ve sirketer hukuku yok mu ? Ayni sekilde medenide de genel esaslar ve ayni haklar yaziyor kisiler aile ve miras hukugu yok mu? Bilen varsa yardimci olabilir mi ? Tesekkurler
-
180 civarı başvuru oldu sizce kaçla kapatır ? ( 84? )
-
Benim tahminim 80-81.
-
@kpssa34 nerden biliyorsunuz basvuru sayisini hocam
-
@shady1 arayıp öğrendim cuma günü 175 ti
-
@kpssa34 nasi puanlar demediniz mi
-
@shady1 yok zaten ulaşmak zor ordan oraya aktarıyorlar bir de sert insanlar çekiniyor insan
-
83 ile kapatır
-
@prince77 bu bir tahmin mi? duyum mu?
-
@prince77 83.1 ile başvuru yaptım
-
Aslında arasak soylerler mi ki? Cok mu zor listeyi siralamak ya bekletiyolar bizi
-
@shady1 Denemek lazım ama yarın belli olacak zaten.