2017 Halkbank Duyum
-
Uzmanlik icin de kadro verilecek mi acaba
-
@jakuppp her kadrodan verilmesi lazım bence. Çünkü son alımda giren 25 müfettiş yardımcısının yarısı ve ankarada başlayan 30 uzman yardımcısının üçte biri istifa etti. Diğer illerde de durum benzeri olabilir. Kolay iş değil çünkü.
-
@sgkbıkkını siz nereden ulaştınız hocam bu rakamlara? Yani 25 müfettişin 12"sinin istifa etmesi Türkiye gbi işsizliğin yüksek olduğu bi ülkede hiçte mantıklı gelmedi bana doğrusu.
-
@iyimser16 arkadaşın dediği gibi rakam gerçekten yüksek. ben de öyle dost sohbetinde duymuştum banka çalışanı arkadaşlarımdan.
-
@umrcn hocam ben ztn arkadaş yalan söylüyordur demiyorum, bu ciddi bi iddia bu duyumun kaynağını sordum sadece.
-
@sgkbıkkını, içinde söyledi: 2017 Halkbank Duyum
@jakuppp her kadrodan verilmesi lazım bence. Çünkü son alımda giren 25 müfettiş yardımcısının yarısı ve ankarada başlayan 30 uzman yardımcısının üçte biri istifa etti. Diğer illerde de durum benzeri olabilir. Kolay iş değil çünkü.
Uzmanları anlarım da müfettişlerin istifa etmesi garip. Merkez uzmanlıklara falan gitmiş olmaları lazım.
-
@sr son alımda uzm yard olarak girdim çalışıyorum hala bireyselde. İst da genel müdürlükte çalışan arkadaşım söyledi istifa sayılarını.
-
@sgkbıkkını peki siz memnunmusunuz hocam işinizden? Genel değerlendirmeniz nedir? Bunlar çok ciddi istifa rakamları, bn şuan kendi işimden mutsuzdum ama sonrada yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım
-
İlan gelecek bu kesin, sayılarda aşağı yukarı konuşuluyor zaten ama size bir arkadaş tavsiyesi; servisten uzak durun, bankanın operasyon kısmından uzak durun. Şimdi çoğu kişi işsizlikten iyidir herşeye razıyım filan diyecek. Son şansınız değilse hayatınıza yazık etmeyin sonradan bana hak vermenizin bir manası yok. İstifalar zaten ortada. İstifa etmek isteyip edemeyenler edebilenlerden çok daha fazla. Herkes için hayırlısını dilerim.
-
Pazarlamadakilerde mutlu değil ama operasyonda açık vermeden dolayi maddi kayıpla söz konusu olabilir
-
Ankara'da bireyselde son 475 kişilik alımla girmiş bir uzman yardımcısı olarak kişisel değerlendirmelerimi yazıyorum. Tercih yapacak arkadaşlara yol gösterir inşallah. Allah yardımcınız olsun. İşsizlik zor bilirim. Hain darbe girişimi sonrası alım olmadığı zaman çok uzun süre işsiz kaldım. KPSS 2016 puanlarımız 1 yıllıktı alım olmayınca hep yandı. Halkbank yaklaşık 500 kişilik bir alımla ilaç gibi gelmişti.
Öncelikle müfettiş yardımcılığı çok zordur. İşe girdikten sonra başına bir müfettiş verirler o da seni sürekli sınav yapar. Sürekli eğitim halin hiç bitmez. İşin mesai saatiyle sınırlı değildir. Denetlediğin şubeden otele gelince de çalışman ve raporlarla uğraşman gerekir. Bir gidersin 1 - 1.5 ay gelmezsin. Otellerde yalnız takılırsın. Evli, çocuğu olanlar için çok kolay değildir. Genelde erkekler girer. Daha detaylı şartları hakkında bilgim yok ama bu zorluklara katlanmak için verilen maaşları iyidir Başlangıç olarak 6000 - 7000 arası alırlar. Turneye gittiklerinde maaşları da artar. Turne işi yılda ortalama 8 ay fln sürüyormuş diye duydum.
Gelelim en çok çileyi çeken ama en az kazanan operasyonda çalışan servis görevlisi ve banko asistanı kadrolarına. Öncelikle bankoda çalışanlar en az maaşı alırlar. Yılda 16 maaş olup tek aylarda bankonun başlangıç maaşı 1800 TL fln dır. 300 TL de aylık multinet verirler yemek için. Güvenlik 1700 TL alır ek bilgi olarak. En çok çileyi bunlar çeker. Laftan anlamayan bağıranlar, terbiyesizler, hadsizler, masaya fln vurup vereceksin lan paramı diye böğüren ayılar, suriyeliler fln hep bankocu uğraşır. Hiç bir iş yapmayıp aylık 600 - 800 TL arası devletten para alan Suriyeliler insanı bezdirirler. Şifreli kapı ile girilen arkada çalışanlar ise operasyon asistanı olarak başlanılan operasyonculardır. Başlangıç maaşları bankodan tam emin olmamakla beraber 200 - 300 daha fazladır. Evrak işleri ile boğulur dururlar. Operasyon şubenin tüm evrak işleriyle ve çilesiyle uğraşır ve ne yazık ki çok ezilirler. Maaşları da pazarlamada çalışan kişilerden net 500 TL fln düşük başlarlar. Operasyonculuktan pazarlamaya sınav ve mülakatla fln geçilir ama genelde zor geçiriyorlar artık. Geçmişte daha yaygın ve kolay geçme oluyormuş. 1 yıl çalıştıktan sonra temettü almaya hak kazanırsın ki bu da 2 maaşa denk gelir. 1 yıl sonunda kendinizi primsiz 18 maaş olarak hesaplayın. Evet operasyonda da hedef vardır ve prim kazanabilirsiniz yılda 2 kez. Ama alacağınız prim pazarlamadan hep daha düşüktür.
Gelelim pazarlamaya. Bence yine söylüyorum bence en güzel birim bankada pazarlamadır. Genel müdürlükte değil şubede bankacılık öğrenilir. Ama işe başladığınız şubesinin mahallesi, müşterisi çok önemlidir yoksa insanı bıktırır. Kibarlıktan ve laftan anlamayan terbiyesizler insanı yaşlandırır. O yüzden şube lokasyonu bu işte çok ama çok önemlidir. Çalışma arkadaşları da keza öyle. Uzman yardımcılarında en çok merak edilen maaş ise başlangıç ortalama 3100 TL seviyesindedir. 16 maaş ortalamasıdır bu. Aylık 300 TL multinet verirler yemek için. Ve ayrıca en temizi dil tazminatıdır. YDS ve YÖKDİL'e tazminat verilir. Aylık net olarak: A seviye 530 TL, B seviye 400 TL, C seviye ise 280 TL fln dır. Ayrıca spk lisansınız varsa aylık net 200 TL daha kazanırsınız. Ne yazık ki bu 200 TL yi operasyoncular alma hakkı yoktur. Yine 1 yıl sonra temettü alma hakkınız olur ki yine 2 maaşa denk gelir. Ayrıca 1 yıl sonra prim alma hakkınız olur yılda 2 kere ve ikisinin toplamı max 14.000 TL fln dır. Bunlar bireysel pazarlamanın rakamlarıdır. Dil tazminatı ile guy, sgk denetmen yardımcısından fln hem statünüz hem iş tatmininiz hem de geliriniz daha iyidir. KOBİ de çalışanlar biraz daha yüksek maaş alıyor olabilir ama çok da aşırı fazla değildir. Ama kobi çok yoğundur çünkü şirketler 7/24 canlıdır ve dertleri bitmek bilmez . Şu an kamuda çalışan bir merkez uzmanı 3 yıl sonra olunur ve yaklaşık 5300 TL fln alır ve sizin de bankada uzman olup bu seviyeye yetişmeniz 5 yıl fln sürer. Kamudan 2 yıl geriden gelirsiniz ancak daha sonrasında kamuyu primlerle fln çok rahat geçersiniz. 6 yıl çalıştıktan sonra fln maaşınız 6000 - 7000 arası bir şey olur primli. İşin en güzel tarafı devasa bir çevre sahibi olursunuz. İş yaptıracak, indirimli mobilya veya araç alacak çok tanıdığınız olur güzeldir. Ancak iş yoğun ve streslidir dayanabilene. Kamu bankası diye kamu çalışma şartları ve yatış beklemeyin şok olmayın sonra
Genel müdürlükte de servis görevlisi veya uzman yardımcısı olarak başlanır ama dediğim gibi bankacılık şubede öğrenilir. Gerçi genel müdürlükte de çalıştığın birime göre çok şey de öğrenebilirsin sekreter gibi de çalışabilirsin. İstanbul'da olduğundan genel müdürlükte çalışanlar ek 300 - 400 TL gibi bir İstanbul tazminatı alırlar. Özellikle dış işlemler gibi bir birimde ing bilip çalışanlar en krallarıdır çünkü dil tazminatları normalin 1.5 katı fln dır. Yani 1200 TL civarıdır aylık . Tahsis birimi ise en yoğundur ve uzak durun. Mesaisi gece 10 - 11 gibi bittiği olur. Allah sabır versin oradakilere. Oradakilerin de hedefleri vardır. Belirli bir sürede belli sayıda kredi dosyasını sonuçlandırmak gibi. Onlar da prim alabilirler. Genel müdürlüğün bir artısı yemekhane olmasıdır çünkü Ataşehir civarı çok pahalıdır. Ev kirası fln 1200 TL den az zor bulunur. İstanbul ek gelirleri yanında ulaşım, kira ve hayat pahalılığı da göz önüne alınmalıdır.
Allah hepinizin hakkında hayırlısı neyse onu versin. Belirli bir yaştan sonra anne baba eline bakıp para istemek koyar insana çünkü . Evlenip barklanmak için de para gerekir ve bu işsizlik rakamlarında uzman yardımcısı ve müfettiş kadrosu, özel sektörde verilen köle maaşlarını düşününce çok iyi bir tercihtir. Servis görevlisine de öyle burun kıvırabileceğimiz bir dönemde değiliz ancak bir geçiş aşaması olarak görmenizi naçizane olarak tavsiye ederim. -
@sgkbıkkını Bu değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz, hocam açılması beklenen müfettiş yardımcısı kadrosu ne kadar?
-
@politics06 kadrolar hakkında ya da sınav tarihinin ne olacağı hakkında hiç bir duyumum yok. Ben sadece Halkbank'ı tercih edeceklere bir nebze olsun yol göstermek istedim.
-
Bir arkadaşım halk bankasında uzman yardımcısı. Müdürü toplantıda söylemiş. Kasım ayında 1440 kişilik servis görevlisi alımı varmış. Uzmanlık alımı artık olmayacakmış. Kurumiçi sınavla uzman alınacakmış. Bu tarz duyumu olan var mı doğruluk payı nedir
-
@83istanbul operasyon bölüm müdürümüz bu alımda uzmanlık olmayacağını söylemişti, ağustos ayında söylemişti tabi bellide olmaz.
-
@sgkbıkkını hocam bnm yds puanım 72.5, yökdil 81.25 yök dile tazminat var yazmışınız, bide spk düzey 3 ve türev araçlar lisans belgemde var bunlar mülakatta bi işe yarar mı? Yoksa torpilin yoksa hiç hayal kurmamı dersiniz, bnm için esas önemli olan uzmanlık kadrosunun açılması o konuda size gelen bi duyum vs bişey var mı?
-
Bu tür belgeler her zaman artıdır, iyidir. Torpil işini takmayın kafaya. Her kurumda biraz torpil vardır ancak özel sektörde rekabet halinde olan bir kurum torpille eleman çok almaz. Yoksa rekabet çok acımasız piyasada. Zarar görür. Ancak ne yazık ki alımlarda torpil olduğuna şahit olduk.
-
@gökalp müfettişlik için birşey duydunuz mu? Bazıları sadece servis diyor bazıları da 45 küsür teftişe alım olacak diyor
-
@sgkbıkkını eyv kardeşim sağollasın, şu ilan gelsede rahatlasak beklentiler azalsa
-
@can şubeye gelen iç kontrolör 30 iç kont. yardımcısı alınacağını söyledi ama teftiş için bişey duymadım