Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
-
''birden çok sebepten yalnız biri zararlı sonucu getirmekle birlikte, somut olayda bu sebebin hangisi olduğu tespit edilemiyorsa seçimlik illiyet vardır.
mesela, birbirinden habersiz 3 kişinin ortak düşmanlarına birer el ateş etmeleri ve bu atışlardan birinin isabet etmesi neticesinde ölmesi ancak kurşunun kimin silahından çıktığı tespit edilemiyorsa'' Seçimlik İlliyet bu
Israrla herkesi karşıma aldım
Ama net hatırlıyorum soru kökünde o her iki şey de öldürücü etkideydi. Yani eşit güce sahip. bu verilmişti bize.
Yani yarışanın farkı olaydaki etkenlerin her birisi eşit güce sahip aynı etkiyi yapıyor.
Ama seçimlikte olaydaki etmenlerden sadece birisi sonuca tesir ediyor. O da bilinmediğinden adı seçimlik oluyor.
Umarım anlatabildim. -
@TORPİLSİZ tahsis ve Adem-i tahsis ayrımını yapacak kadar iyi bir sınav komisyonu yok bence. Tahsisi görünce direk aklıma Adem-i tahsis geldi. Kararlılığı hatırlamıyorum ben bütçeleme ilkelerinde.
Analiz sorusu 3 taneydi. Trend analizli olan sorudaki metinde 'eğilim' ibaresi vardı eminim.
illiyet sorusunda da önemli olan öldürmeye yetecek kadar doz kullanılıp kullanılmadığı değildi. Son cümlede, 'ölüme hangisinin sebebiyet verdiği bilinmiyor diyordu.' Bu yüzden seçimlik illiyet.
-
@İNSAN Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
@TORPİLSİZ tahsis ve Adem-i tahsis ayrımını yapacak kadar iyi bir sınav komisyonu yok bence. Tahsisi görünce direk aklıma Adem-i tahsis geldi. Kararlılığı hatırlamıyorum ben bütçeleme ilkelerinde.
Analiz sorusu 3 taneydi. Trend analizli olan sorudaki metinde 'eğilim' ibaresi vardı eminim.
illiyet sorusunda da önemli olan öldürmeye yetecek kadar doz kullanılıp kullanılmadığı değildi. Son cümlede, 'ölüme hangisinin sebebiyet verdiği bilinmiyor diyordu.' Bu yüzden seçimlik illiyet.
Aynen şimdi baktım da Tahsis İlkesi var . Zaten ya kararlılık ya da tahsis idi. Ben burda yanılmışım. Kolay olamaz gibi düşündüm heralde neyse ne yapalım.
İlliyet sorusunda ise Yarışan İlliyet'in tanımına bir göz atalım.
*hukuka aykırı bir durum oluşturan sebepler birbirinden bağımsız iken aynı sonucu doğurabilecek nitelikte ise burda yarışan illiyet, başka bir deyişle birlikte illiyet vardır.failler zarardan müteselsilen sorumlu olurl*ar.
hala ısrar ediyorum cevap Yarışan'dır. Soru kökünde verilen ilacın her birisinin öldürmeye yetecek kadar olduğu anlaşılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. -
ben kompozisyonu saf gibi yazdım atıf mı yapmak gerekiyordu. Derinlemesine okuma yapmak kişinin düşünce dünyasını geliştirir Farkındalık sağlar ve sorgulamaya yöneltir dedim özetle. Esasında vakıflarla ilgili bir konu bekliyordum. İlber Ortaylı'nın kitabına bile bakmıştım. Kendimi ortaokul türkçe yazılısında hissettim:)
-
@TORPİLSİZ Ben de yarışan yapmama rağmen ısrarla seçimlik diyorum :). Eğer son kısımda 'hangisinin sebebiyet verdiği bilinmiyor' deseydi yarışan olurdu. Son cümleyi boşa vurgulamadı bence. Dur bakalım belki yanlış çıkar soru.
-
Ben de o soruyu yarışan illiyet yaptım. Hatırladığım kadarıyla fiil belli ancak failler belli değildi bu yüzden yarışan illiyet yaptım.
Hukuka uygunluk sebebi zorunluluk hali olacaktı
Etkin pişmanlık rüşvet suçunda var
Gsmh içindeki inşaat payı %6 ymış ben de %16 yaptım maalesef -
Kompozisyon'da alıntı derken? Bende okumanın zihne olan katkısını, okumayan tembelleşen zihinden , okumanın geliştirdiği zihin kabiliyetlerinden ve zorlanmayan zihnin hantallaşması üzerine okumanın zihin için bir nevi besin olmasından bahsettim. Alıntı şartmıymış? Bilsem 1-2 Sharlock Holmes alıntısı yapardım alla alla
-
@paretosef valla kardeş ben zihin sarayından girdim olaya sherlock holmes ^^
-
Hocam peki alıntı yapılmasına dair bir bilgi varmıydı orda ?
-
@paretosef üstte yazan arkadaşlara binaen sordum ben de.
-
Babam kalp ameliyatı geçirdiği için sınava katılamamıştım. Sınavın nispeten kolay olduğunu duyunca üzüldüm hem kendi adına hem listeye giremeyen arkadaşlar adına. Burada varsa listenin kıyısından dönen hakkını helal etsin arkadaşlar.
-
@hacettepeir Babanız için geçmiş olsun dileklerimizi kabul edin hocam.
-
@hacettepeir keşke sizin kadar duyarlı olunsa..bu arada Allah acil şifalar versin babanıza ve siz de üzülmeyin klişe olacak ama her işte bir hayır vardır.
-
@hacettepeir allah acil şifalar versin
-
@hacettepeir Allah sabır şifa versin. Rabbimden sizin ve aileniz hakkında en hayırlısını diliyorum. Bir hak varsa eminim herkes helal edecektir. Gönlünüze sağlık.
-
İş gücüne katılım oranı ve eğitim düzeyiyle ilgili bi soru vardı. Onu naptınız?
-
@hacettepeir kardeşim hic bir sey sagliktan onemli degil. Insallah sinavlar bir daha gelir, bir daha girilir kazanilir kaybediledebilir. Ama saglik bunlarin hicbiri kadar onemli ve kiymetli degil. Allah acil sifalar nasip etsin. Goreceginiz en buyuk dert bu olsun aile olarak ve sag saglim bu surecten cikmak nasip olsun.
-
@kullaniciadi lise ve altı yaptım
-
Bu ileti silindi! -
@kullaniciadi sanırım türkiyede çalışanların içindeki ağırlıklı eğitim seviyesi hangisi gibi bir soruydu. Ülkenin belkide %70-80'i Lise ve altı eğitim seviyesinde olduğu için, lise ve altı dedim. Lise ve dengi daha sınırlayıcı bir şık sadece lise mezunu insanların iş gücü içinde liderliği başı çekmesi biraz zor gibi geliyor bana. Net bişey bulabilirsem yazarım